Bezdrátová myš s VELKÝM dosahem

Počítačové periferie a další kategorie hardwaru, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod fahrman 19. 4. 2006 19:54

Můžete mi prosím poradit, jakou myš, příp. bezdrátovou technologii mam zvolit abych nemel problem fungovat i na 3-4m od PC?

Pokud bude navíc laserová, nemělo by to chybu :wink:

Diky.
fahrman
Junior

Odeslat příspěvekod nupix 19. 4. 2006 20:01

Já u svého stolního pc používám Logitech MX1000 a vzdálenost 3-4m ji nedělá žádné potíže.
Moderátor diskuzního fóra Živě.cz ve výslužbě
nupix
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod fahrman 19. 4. 2006 20:03

fajn ... prvni tip ;)

Neni zrovna nejlevnejsi, ale budiz ... a prosim te, nupixi, na jake frekvenci ti ta mys bezi?
fahrman
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 19. 4. 2006 20:09

ja mam doma Microsoft IntelliMouse Explorer 4.0 a 3 metry da, beha tusim na 27MHz ale nechci kecat, proste ten lepsi signal :) Jinak samozreme Bluetooth :)

Jo a bacha na spotrebu, mam jeste napr Geniusku....nejen ze po ergonomicke strance nic moc, nepresny stisk a laciny vzhled, ale taky zere baterky jak blba, zatimco u Microsoftacke mne vydrzely 5 mesicu!!!! a to mam PC pustene az 18hod denne!!! :)
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fahrman 19. 4. 2006 20:20

jak je to v tom pripade reseno u toho Logitechu, kde je vestaveny Li-Ion akumulator s jeho vymenou?

nicmene tu MS Explorer 4.0 nemuzu nejak najit :(
fahrman
Junior

Odeslat příspěvekod salko 19. 4. 2006 20:25

Ja iba dodam, ze kedze tu bola spomenuta MSIE 4, tak daj si pozor, lebo na tejto mysi odchadzali tlacitka a po case zacalo drhnut kolecko. Ak si vyhladas nejake prispevky na tuto temu, tak to isto najdes. A tak isto to najdes na strankach CzechComputers pre tuto mysku. Prvych 4-6 mesiacov bude klud a potom to zacne.
Ja osobne som mal dve MSIE4 a na obidvoch drhlo kolecko a odisli tlacitka.
salko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fahrman 19. 4. 2006 20:33

ja jsem mel doted dratovou optickou Logitech a po mnoha a mnoha padech, kdy vydrzela asi 5 let odeslo kolecko, resp. rollovalo jen jednim smerem... tak ted se porozhlizim po bezdratove abych mohl PC ovladat i pred TV ... a to je tech cca 4 metru.

Bohuzel nejaky realny dosah se uvadi na malokterem vyrobku a vzhledem k tomu, jak mam velkou pazouru, tak by ta MX1000 mohla byt dobra (i kdyz za vyssi cenu)
fahrman
Junior

Odeslat příspěvekod fahrman 19. 4. 2006 20:35

z tech microsoft jsem nasel napr. http://www.obchod.vkt.cz/product.php?pr ... catalog=1& a vypada docela zajimave...
fahrman
Junior

Odeslat příspěvekod p0etrik 19. 4. 2006 20:55

Tak jsem to zkusil taky a MX1000 mne dosahne tak na dva metry, ale muze to byt zpusobeno silnym magnetickym polem z reproduktoru.
p0etrik
Junior

Odeslat příspěvekod pavelcent 20. 4. 2006 06:52

Jestli jsi měl Logitech a jsi na ni zvyklý neber Microsoft!! Ty myši jsou určitě kvalitní to nepopírám,ale jejích technologie rolovacího kolečka je podle mě katastrofa.Postrádá jakékoli "zoubkování" prostě není to ono.Mám bezdrátový set Logitech LX 700 dosah myši je v pohodě ty 4 metry vestavěný akumulátor jsem ještě neřešil ale myslím vydrží dost.Taky mám bezdrátovou Logitech V200 a výdrž baterek zatím fakt přes 6 měsíců a jsou stále v pohodě PC jede denně v průměru 10 hodin.Nedám v bezdrátu na Logitech dopustit.
obyčejný uživatel
pavelcent
Junior

Odeslat příspěvekod nupix 20. 4. 2006 14:28

p0etrik píše:Tak jsem to zkusil taky a MX1000 mne dosahne tak na dva metry, ale muze to byt zpusobeno silnym magnetickym polem z reproduktoru.

Asi to tím bude, mně funguje normálně i když s ní jezdím na druhé straně pokoje (to budou tak ty 3-4m), pak už tam vadí futra. Jinak na tom, kde máš umístěný stojánek s výsílačem záleží opravdu hodně, pokud má někdo malý stůl a měl by ho mít blízko monitoru nebo repráků, tak raději nebrat :?
Moderátor diskuzního fóra Živě.cz ve výslužbě
nupix
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod markjag 20. 4. 2006 15:27

No a s vydrzou neviem jak to je teraz u Logitechu ale pred rokom ked som su kupoval MS Wirless Optical Dekstop sadu (2.0), tak pisali ze baterky vydrzia v klavesnici 6 mesiacou a aj v mysi. Vtedy som sa pousmial ze isteze. Myslel som si ze je to tak pri 4-5 hodinovej zatazi denne. Lenze v klavesnici som fakt 6 mesiacou nemenil a v mysi som menil po troch lebo som nedal 2 baterky naraz ale len jednu. Teraz uz davam dve. (a jj aj mne kabel vela krat zachranil mys, ale tato my zatial nespadla :-D ). A jej dosah je 3-4 metre v pohode a skusal som to teraz aj trosku cez sadrokartonovu stenu vzdialenu od snimaca 2 metre a este aj cez nu to ako tak reagovalo. Takze podla mna u mysi od MS a Logitech sa tohto neboj (ak ta mys nie je prilis lacna), tak by nema byt problem :>
markjag
Junior

Odeslat příspěvekod edoedo 21. 4. 2006 14:24

Logitech V270 bluetooth :-B
edoedo
Junior

Odeslat příspěvekod mbing 21. 4. 2006 17:33

Žádný IR. Když VELKÝ, tak určitě bluetooth, přijímač 2x1cm se strčí do USB.
Nemám problémy s alkoholem, mám problémy bez něj.
mbing
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod PG 21. 4. 2006 17:51

Microsoft optical wirelles 2.0A ci jak sa jej nadava skoro to iste ako ten explorer len je obojrucna a nema tie 2 pridavne tlacitka . Doma dosah 9m a dve 10cm steny s Yporu. Na intraku dosah 2m (1m) :( sakra velke rusenie tam mame. Cena 600 a vydrz 5-6 mesiacov denne 5-6 hodin neprestajneho klikania :) len holt nie je laserova.(aspon vtedy nebola)
ΠΓ
PG
Junior

Další stránka