MX310/Razer Krait/niečo iné?

Počítačové periferie a další kategorie hardwaru, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Gadelat 10. 5. 2006 20:51

Mám veľmi malú myšku, ktorá sa strašne zle drží, začína ma z toho dosť bolieť pravačka a tak rozmýšľam o kúpe novej myši, už nechcem žiadny lacný šmejd, chcem kvalitu, ale nie za príliš veľkú cenu a keďže mám malú ruku, nechcem niečo príliš veľké, ale aby som myš mohol ovládať zápästím, ako som zvyknutý. Zvažoval som o MX310, ale objavil som Razer Krait, ktorá je o niekoľko stoviek lacnejšia a tiež ma láka, že je to novinka, MX310 je v podstate už vraj dosť stará. Ale vadi mi, že ešte nieje v obchodoch a stávajúca myš ma čím ďalej tým viac štve a tiež, čo o nej napísali na pctuningu:
Kód: Vybrat vše
Razer Krait
Je nová myš od Razeru. Spíše než pro hráče fps her jako jsou Doom nebo Quake je podle Razeru orientová na hráče RTS (strategií) a MMORPG (velkých herních světů). Krait má optický senzor s rozlišením 1600 dpi, který snímá povrch pod sebou 6500x za sekundu. Dalším rozdílem oproti Copperheadu je integrovaná paměť pro nastavení několika profilů v případě přenášení na LAN party, což se hráči opravdu hodí. Myš je dookola lemována rámem s oranžovým podsvícením a má typický design pro Razer myši už od série Viper. To že není přímo orientována na hráče fps her se projevilo i v počtu programovatelných kláves, které jsou jenom tři. USB konektor pro připojení k počítači je pozlacený.[/code]

Keďže ja hrávam len FPS hry, to že vravia že je vhodná skôr pre strategické hry ma znepokojuje. Môžte povedať, čo si o tom myslíte? Žeby tvorcovia Razer to povedali len preto, lebo tam dali len 3 tlacitka? Žiadnu recenziu, preview som o nej nenašiel, len nejaké info, ako že má 1600 dpi, pozlátený USB konektor a pod. Hľadal som aj po anglicky, tiež dokopy nič. Na MX310 sa mi páči tiež to, že pár userov na czechcomputer.cz v komentoch povedali, že jazdí perfektne aj na samotnom stole bez podožky, pretože som si zvykol na behanie s myšou bez podložky a využívajúc asi polku stola. Takže, moja finálna otázka je, že či máte nejaké info, preview, recenziu na Razer Krait, ak sa k vám veľkou náhodou nejak dostala, aká je a tí, čo majú MX310, sa tiež môžu pochváliť/ponosovať, ako im s ňou je. Alebo dajte návrh na nejakú inú myšku, ale lacnejšiu, lebo MX310 je už fakt strop, viac nedám a MX510 by som asi nebral ani keby bola drahá ako MX310, lebo sa mi zdá, že je na mňa veľká...
E6850, GF8800GT, 3GB RAM (1x OCZ 1GB, 2x Kingston 1GB), Asus Maximus Formula, WD 250GB, Seasonic 400W, 19" Asus VW198
Gadelat
Junior

Odeslat příspěvekod F3nd3r 10. 5. 2006 21:59

No a nechceš zkusit některou ze starších verzí Razeru, jako je magma nebo diamond? Ty jsou pro profi hráče FPS, sice nejsou podle mě tak dobré jako Logitech, ale jsou lehčí a to by pro tebe mohlo být výhodou.
F3nd3r
Junior

Odeslat příspěvekod fiko 10. 5. 2006 22:08

Razer diamondback je vyborna myska, odporucam...
fiko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Gadelat 10. 5. 2006 22:53

Ano, ale tie su pre mna uz prilis drahe...
E6850, GF8800GT, 3GB RAM (1x OCZ 1GB, 2x Kingston 1GB), Asus Maximus Formula, WD 250GB, Seasonic 400W, 19" Asus VW198
Gadelat
Junior

Odeslat příspěvekod neradil 11. 5. 2006 00:37

V každém případě doporučuji vyzkoušet. Každý má jinou ruku a vyhovuje mu i jiný způsob držení. Ideál - pučit od kámošů alespon na den.
neradil
Junior

Odeslat příspěvekod khihihi 11. 5. 2006 00:58

aha, tak tebe sa ZDA ze je 510ka velka... to je fakt skvele, ani ju nemat v paprci :D
ako (ex?)hrac fps aj rts: 3 tlacitka su na fps MALO! Take palcove tlacitko (ci hned 2) je skvela vec.. drzat kraita v ruke bude zrejme o tom istom ako drzat ostatne razerky (sudiac podla tvaru), takze si ich proste od niekoho pozicaj a vyskusaj si ich.. ja aj tak radsej volim mx518 :]
Moderátor diskusného fóra Živě.cz ve výslužbě
khihihi
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Gadelat 11. 5. 2006 09:38

Razerky v okoli nik nema, vacsinou maju vsetci geniusky za 200sk :) Mal som moznost v net. kaviarni drzat MX310 a nedrzalo sa to zle...
Gadelat
Junior