Ako podomacky zalohovat (vacsie data ako DVD)

Počítačové periferie a další kategorie hardwaru, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod goodoldalex 6. 7. 2006 21:32

Len nedavno som si kupil novy 300 GB disk a uz zacinam mysliet na to kam s datami ktore akutne nepotrebujem na disku. Napriklad fotky zaberaju prilis vela miesta. DVD je na taketo velke data dost nerentabilne - palit 15 DVD za mesiac a potom sa v tom vyznat... DVD9 by bolo kapacitne vhodnejsie ale zase je drahe. Navyse DVD su dost nekvalitne, chcel by som aby data vydrzali dlhsie ako 2 roky.

Existuje vobec nejake rozumne riesenie - pozeram ze paskove mechaniky stoja od 30 tisic a vacsina je cez stovku :(
goodoldalex
Junior

Odeslat příspěvekod Beda 2. 6. 7. 2006 21:48

koupit jeste jeden stejny disk a redukci USB2IDE
obcas to pripojit a zalohovat.
Beda 2.
Junior

Odeslat příspěvekod goodoldalex 6. 7. 2006 21:54

To ma tiez napadlo, ale to namiesto rocnej spotreby DVD budem ratat rocnu spotrebu diskov :) No, asi to inak rozumne nejde.
goodoldalex
Junior

Odeslat příspěvekod X__ 6. 7. 2006 21:57

Klid, za chvíli tu budou HVD (Holografic Versatile Disc) s kapacitou 100 GB, časem porostou na 1,6 TB, to snad na chvíli vydrží, rychlosti mají snad překonat dnešní hardy :D
年度新入社員入社式、社長あいさつの概要を掲載しました。
X__
Dočasný BAN

Odeslat příspěvekod goodoldalex 6. 7. 2006 22:00

No, hej. Ale realne budu najskor za 10 rokov, kym vyrobcovia nevytazia dostatok z tych HDDVD/BD sraciek a kym nebudu one holograficke technologie na beznemu smrtelnikovi dostupnej urovni.

A navyse, to uz fotaky nebudu mat 10 MPix ale 100 MPix a budu tiez holograficke, takze so spotrebou dat sme tam kde sme dnes :)
goodoldalex
Junior

Odeslat příspěvekod Jirass 6. 7. 2006 22:01

Já to řeším tak, že to, co nutně nepotřebuju denně si zálohuju na DVD-Ram. Hlavně fotky. O ty fakt nechci za pár let přijít. Navíc hdd je na zálohy úplně na nic!!! Už jsem viděl dost odporoučenejch HDD. A jak pak všichni pláčí, že už data neuvidí. Navíc pokud chci něco zaktualizovat, stačí jen smazat z DVD-Ram a nakopírovat novější data. Je to prostě úžasnej "skoro" HDD, sice pomalejší, ale zatim 100%. Doporučuju !!!
Jirass
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod goodoldalex 6. 7. 2006 22:07

Bral by som DVD-RAM, ale media stoja cez stovku + by som potreboval novu DVD mechaniku. Za rok zalohovania na DVD-RAM by som zarobil na disk s dvojnasobnou kapacitou aj s pripadnou obnovou dat z poniceneho disku :-/
goodoldalex
Junior

Odeslat příspěvekod X__ 6. 7. 2006 22:09

Říkají, že do roka by se to mělo objevit, takže počítám, že tak 2-3 roky a bude to tu :D
X__
Dočasný BAN

Odeslat příspěvekod goodoldalex 6. 7. 2006 22:13

Mari sa mi ze take prognozy pocuvam uz poslednych 5 rokov :)
goodoldalex
Junior

Odeslat příspěvekod Matysek 7. 7. 2006 07:58

Dokoupit druhy HDD a za 600 - 1000,-- USB ramecek. Prijde mi to jako velmi rozumne reseni a hlavne je mobilni. Nebo lze koupit za par supu starci PC, narvat ho diskovym polem. Mesicne jsem tak zalohoval pravidelne cca 20 - 30 DvD dat, abych mel denni aktualni zalohu pro pripade cehokoliv. Bohuzel uz mi natolik lezlo krkem dokupovat a skladovat placky, tak jsem si poridil USB disk a mam klid. Z "rozbiteho" hdd jdou preci jen data dostat lepe, nez-li z placky.
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert

Odeslat příspěvekod Oops! 7. 7. 2006 08:38

X píše:Říkají, že do roka by se to mělo objevit, takže počítám, že tak 2-3 roky a bude to tu :D-/quote]
Ty tomu fakt věříš ? I kdyby to třeba vyšlo dejme tomu za 2-3 roky ..stejně cena médií a mechanik pro normálního smrtelníka by byla nepřekonatelná...
A na nějaké větší rozšíření nemá šanci ..o to se postaraj Blueray, HD-DVD a jejich filmové společnosti, které za nima stojí...
Oops!
Pokročilý

Odeslat příspěvekod X__ 7. 7. 2006 10:31

Nechám se překvapit, jasně že to bude drahý, tím by to mohlo koexistovat vedle Blu-Ray, ale snad to časem spadne ... osobně bych šel spíš rovnou na HVD, než skákat jako blecha z DVD > Blu-Ray > ... vždyť už ale plánují i 4-vrstvý Blu-Ray média s kapacitou 100 GB, chci vidět jak na to doma budem zapisovat, stačí problémy, cena na DVD*R DL
X__
Dočasný BAN

Odeslat příspěvekod JendaLinda 7. 7. 2006 11:04

A jak na tom budou Blueray a HDDVD s životností, když DVD mají nižší životnost než CD?
Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.
JendaLinda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod X__ 10. 7. 2006 19:02

Další holografická vlaštovka:

Holografická média bude testovat DaTARIUS

http://www.cdr.cz/a/17971
X__
Dočasný BAN