AC97 - systém ji ignoruje

Počítačové periferie a další kategorie hardwaru, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod SCobra 3. 2. 2007 17:27

Tak zase problém, doufám, že si tentokrát neodpovím až sám :D

Instaloval jsem ovladače na TV kartu a vyhodilo to BSOD. Po nastartování Windows jsem zjistil, že mi tahle sranda zlikvidovala ovladače od obou mechanik, zvukovky, TV karty a nějakého Softwarového modulu pro výčet zařízení typu Plug and Play.
Tak mě napadl jen jeden jednoduchý postup - všechna ta zařízení odinstalovat a nainstalovat je znovu. Takže jsem je odinstaloval přes Ovládací panely a ty co nešly přes OP, přes Správce zařízení. A naivně jsem si myslel, že by si všechno mohly Windows najít po restartu.
Ó jak jsem se mýlil. Nenašli si vůbec nic, kromě zvukovky - jenže bez efektu. Mechaniky se mi podařilo někonec nějakým způsobem zprovoznit a začal jsem vymýšlet různá kouzla, jak zprovoznit zvuk - instalace různých ovladačů, kodeků atd.
Po dvou večerech a jednom dopoledni můžu říct, že jsem pořád na stejném místě jako na začátku - Windows a WinAmp hlásí nepřítomnost zvukové karty i když ovladače jsou nainstalované a ve správci zařízení se hlásí jako v pořádku. Systémový modul pro... pořád chybí a nepřišel jsem na způsob, jak ho doinstalovat.
Mám pochopitelně Windows XP Pro s SP2, zbytek v profilu (první sestava s Duronem).

Takže se ptám: Je nějaka možnost, jak tohle vyřešit aniž bych přeinstaloval celé Windows? Případně máte nějaké zkušenosti s instalací onoho Systémového modulu? Uvítám jakékoliv návrhy, kromě reinstalace Windows a použití bodu obnovení a poslední známé konfigurace (nemám je zapnuté).
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Junior

Odeslat příspěvekod vladimir 5. 2. 2007 09:53

SCobra píše:Po dvou večerech a jednom dopoledni můžu říct, že jsem pořád na stejném místě jako na začátku.... .....použití bodu obnovení a poslední známé konfigurace (nemám je zapnuté).(/quote]

Komu není rady, tomu není pomoci.

Novou instalaci oken i s programy bys měl hotovou za večer.

Vypnutý bod obnovení: tuto službu by stačilo vypnout až v případě, že budeš mít v PC virus... Nebo si alespoň občas nějaký ten bod udělat ručně.
vladimir
Expert