TV Tuner Leadtek DTV2000 H ve windows 2000 a XP

Počítačové periferie a další kategorie hardwaru, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod x-father 7. 2. 2007 01:31

Tak sem si poridil tenhle tuner. Parametrama je super. Mel jsem div v ruce DTV1000 a DTV2000 sem poridil znamemu a nemuze si jej vynachvalit.

Bohuzel me se proste nedari.

Zkusil jsem driver 4.112.3218 i 4.112.3219.

Zkusil jsem SW Winfast DTV 2.01.92
winfast PVR2 2.02.09, 2.02.11, 2.02.13 a posledni 2.02.14.

Jen s jednim SW me fungovalo dalkove ovladani.

Naladit se me podarilo jen radio.

DVB nenaladim nikde ani na predvolbu ceska republika, ani czech, ani rakousko, ani francie...

Rucni zadavani frekvenci nepomaha.

V zadne verzi me nefunguje prepinani vstupu, takze ladit analogovou TV se me nepovedlo vubec...

SW vytuhava, pricemz pak nejde ani sestrelit taskmanazerem, protoze probiha rezim ladeni a nasledne PC nede regulerne ani restartovat.

Mel jste nekdo podobne prolemy a nejak to vyresil???
Naposledy upravil x-father dne 11. 2. 2007 21:10, celkově upraveno 1
x-father
Pokročilý

Odeslat příspěvekod valecny 7. 2. 2007 07:31

Já vyhledávám na: Plocha:czech, TV zdroj: kabel, Scan mode: Adaptive Channel Scanning.
Čt1 je třeba na frekvenci(u mě): 591250000.
K díáví na telku používám WinFast PVR2 2.0.2.11
Víte, jaké byly tři největší katastrofy v dějinách lidstva? Hirosima 45, Cernobyl 86 a Windows 95.
valecny
Junior

Odeslat příspěvekod x-father 7. 2. 2007 10:14

Hmmm, to asi zrovna neresi moji situaci.

Jinac po instalaci tuneru me na mem systemu zaclo padat vic veci. Napriklad me zatuhava explorer. Taktzez nejde ukoncit s hlaskou ze probiha ladeni. Taky me stejne umira speedfan a jeste jeden SW.

Taky jsem zkusil nainstalovat leadtek winfast PVR, ktery je jen na analog. Ten taky nic nenasel. Teda nasel 4 kanaly na kterych nic neukazoval. Aspon ze nedokaze shodit celej sytem...

Antenou to neni. Pripojil jsem k nemu pokojovou antenu co sem mel u bedny. Televize me zatim hraje na 30 cm dratu pichnuteho do konektoru (Zizkov)...
ABEL: všichni, kdo odmítají vzít si mé názory za své, jsou idioti.
x-father
Pokročilý

Odeslat příspěvekod x-father 11. 2. 2007 21:15

Tak bych jen doplnil me postrehy. Dal jsem si tu praci a nainstaloval si na jiny oddil jeste XP cka.

Karta se tam chova castecne jinak. Funguje ladeni a i prepinani na analog. Dalkove ovladani funguje jen s PVR2. Nikoliv s DTV.

Nefunguji z dalkoveho nektere funkce, ktere na nem jsou a pritom z SW funguji.

Bohuzel co me trapi dal je katastrofalni padavost toho SW. Kdyz jsem se s DTV setkal poprve na DTV1000, tak to byla jeste beta - tam sem to chapal. Od te doby ale udelali dalsich 10 verzi a nic se nezmenilo!

SW pada stenym zpusobem jako na w2000. Zatuhne a nejde sestrelit. V taskmanazeru je videt minimalne dvakrat a obcas trikrat. Vypada to jako by se to neustalo pokouselo restartovat vzdy to hned zas spadlo. System je z toho tak hotovej, ze nejde regulerne ukoncit a zatuhava na nem i jiny SW.
x-father
Pokročilý

Odeslat příspěvekod eraser_svk 11. 2. 2007 21:56

vlastnim tento tuner a obidva softvery sa spravali uplne stabilne... akurat som ho musel poslat na reklamaciu kvoli nefunkcnemu dialkovemu ovladaniu...

aku mas zakladnu dosku?
eraser_svk
Junior

Odeslat příspěvekod x-father 11. 2. 2007 22:28

DFI NF4 4x Infinity.

Zrovna pred chvili jsem prisel na to, ze kdyz to poustim v rezimu kompatibility s W95, tak to po padu aspon neveme celej system...
x-father
Pokročilý

Odeslat příspěvekod SCobra 10. 3. 2007 20:46

No já mám jiný problém. Televizi na analogovou anténu chytím naprosto normálně, jen je potřeba v PVR přepnout video vstup na příjem analogu (defaultně je tam DTV - pravé tlačítko na "obrazovku") a další postup napsal valecny. Dálkové ovládání funguje taky naprosto perfektně, FM taky tak a i PVR je dokonale stabilní.
Jenže u analogové televize mi nejde zvuk. Už jsem prolezl všechno možný i nemožný, zkusil jsem obě polohy kabelu na propojení karty se zvukovkou a pořád nic (možná bych měl zkusit ještě ty další čtyři...).
Mám integrovanou zvukovku AC'97 a kodek od Vinylu. Na stejnou anténu televize normálně šla.
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Junior

Odeslat příspěvekod x-father 16. 3. 2007 00:58

Hmmm, ma to nejakou souvislost se zvukem.

On totiz ten SW pada jen v rezimu DVB a to je take jediny rezim, kdy audio jde nejakou digitalni formou z tuneru. Analog a radio pouziva ten audiokablik.

Pokud vypnu v BIOSu zvukovku, tak to v kompatibility rezimu 98 bezi presne jak ma.

Zkusil jsem i jinou zvukovku do PCI a to nepomohlo.
x-father
Pokročilý

Odeslat příspěvekod romano888 20. 3. 2007 11:23

Mám stejnou kartu DTV2000 a potýkám se se skoro stejnými problémy na Vistách. U PVR nebo DTV funguje pouze obraz (S-VHS vstup z cinche přes redukci) zvuk jen někdy (spíše náhoda) a nepodařilo se mi vystopovat kdy. Při přepnutí do FM módu trvá dlouho než naběhne (20-30 sek) a když naběhne, tak nejde skoro nic naladit, pouze ručně, sám nenajde ani silné stanice.
romano888
Junior

Odeslat příspěvekod balu376 27. 3. 2007 15:15

mohl by někdo napsat postup instalace této karty do PC ??
Jak postupovat čím začít.
balu376
Junior

Odeslat příspěvekod balu376 1. 4. 2007 20:24

SCobra píše:No já mám jiný problém. Televizi na analogovou anténu chytím naprosto normálně, jen je potřeba v PVR přepnout video vstup na příjem analogu (defaultně je tam DTV - pravé tlačítko na "obrazovku") a další postup napsal valecny. Dálkové ovládání funguje taky naprosto perfektně, FM taky tak a i PVR je dokonale stabilní.
Jenže u analogové televize mi nejde zvuk. Už jsem prolezl všechno možný i nemožný, zkusil jsem obě polohy kabelu na propojení karty se zvukovkou a pořád nic (možná bych měl zkusit ještě ty další čtyři...).
Mám integrovanou zvukovku AC'97 a kodek od Vinylu. Na stejnou anténu televize normálně šla.i/quote]

mám ten samý problém,u analog TV mi nejde zvuk.
Vyřešil jsi už tento problém ?
balu376
Junior

Odeslat příspěvekod romano888 1. 4. 2007 20:33

Dodneška se mi to nepodařilo a to jsem si s tím pohrával celkem často. Naposledy dnes. Signál z drátů jde, na Line-in u zvukovky SB X-Fi je, jsem schopný ho v jiné aplikaci nahrát, ale pokud přepojím kabel do vstupu na WinFastu, tak tam už signál není detekovaný. Nejsem si jistý jestli není ten vstup nějak poškozený, protože už fakt nevím, čím by to mohlo být. Nicméně během posledních 3 týdnů se mi stalo, že zvuk i obraz šel, ale bylo spíše náhodně po nějakém restartu počítače a rozhodně už jsemto nezopakoval...
romano888
Junior