Philips 190C7FS poblikává, proužkuje a s jasem pod 90 vrčí

Počítačové periferie a další kategorie hardwaru, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod David_CZ 10. 2. 2007 17:18

Tak jsem jsi koupil nový LCD monitor, konkrétně Philips 190C7FS. Kupoval jsem ho k novému PC, ale jelikož PC ke mně ještě nedorazilo, tak jsem ho napojil na notebook přes dodaný VGA kabel. A teď ten problém, když mám nastaven brightness (jas) pod 90 , tak monitor zacne dovne vrcet, neco jako nekvalitni vetrak v PC, ale celkem dost to rusi. Jenze ta hranice jasu, pote kdy to zacne "vrcet" neni stala, treba vcera mi to zase vubec nedelalo a dnes mi to ale zase dela. Premyslel jsem jestli to nemuze byt treba notebookem, protoze ten neni zrovna nejnovejsi, ale nevim no...rozliseni a frrekvenci mam na 1280x1024 60hz coze je taky doporucene.....nesetkal se nekdo s timto problemem?? DEKUJI MNOHOKRAT!!!!

PS: a jeste neco, monitor mi leste lehce blika, takovy pruhy mi tam litaj..jde to videt hlavne na plose kdyz je vse zavrene. Doufam ze to tim pripojenim k notebooku a neni vada na monitoru Sad

//Mývalice: Upraven název. Tipy, jak napsat správný titulek
David_CZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 10. 2. 2007 20:13

Ahoj,

ty pruhy mohou být způsobeny napojením přes VGA kabel. Daleko kvalitnější je napojení přes DVI. Tuto možnost zřejmě tvůj NB nenabízí, takže to platí pro připojení k Tvému novému PC.

K vrčení......

nejlepší a nejrychlejší možnost je požádat nějakého kamaráda a napojit to u něj doma na PC. Pak budeš vědět, zda je to OK, či nikoliv. Ideální je samozřejmě napojit to na GK, která je vybavena DVI výstupem!
S pozdravem MgX
MgX
Junior

Odeslat příspěvekod David_CZ 11. 2. 2007 10:20

jojo to mam samozrejme v planu, ale kdyz to bude delat i pres DVI a novym PC, tak to je asuí na reklamaci co?
David_CZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 12. 2. 2007 13:21

Ahoj,

přes DVI kabel, by obraz měl být stabilní, bezproblémový. Takže pokud bys vyloučil, že je to GK - určitě je to na reklamaci.

Dovolím si ale odhadnout, že pokud budeš mít nové PC a zapojíš to přes DVI - bude klid a pohoda ;-)

Takže ať to vyjde - a dej vědět.
S pozdravem MgX
MgX
Junior

Odeslat příspěvekod Jack_spk 12. 2. 2007 13:31

Pôvodne som chcel tento LCD kúpiť synovcovi, ale čítal som naňho samé zlé veci - hlavne podsvietenie je úplná katastrofa. Čo sa týka tvojho problému - ja by som to riešil reklamáciou.
Jack_spk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vichr1 12. 2. 2007 13:37

smazano...
Naposledy upravil Vichr1 dne 13. 2. 2007 11:35, celkově upraveno 1
Vichr1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 12. 2. 2007 13:38

Jack_spk píše:Pôvodne som chcel tento LCD kúpiť synovcovi, ale čítal som naňho samé zlé veci - hlavne podsvietenie je úplná katastrofa. Čo sa týka tvojho problému - ja by som to riešil reklamáciou.l/quote]

Pokud uživatel nevyzkouší na LCD, které nabízí připojení přes DVI - toto kvalitnější připojení, je zbytečné o reklamaci uvažovat. Cesta do servisu, by mohla být zbytečná.

Ideální je to co jsem napsal výše. Vyzkoušet LCD na jiném bezproblémovém PC s GK, která je obdařena DVI výstupem. Pokud bude problém přetrvávat - reklamace je jasná!

EDIT: podívej se, zda Tvé LCD může ,,běžet" i na 75Hz, jestliže ano, zkus i tuto variantu. Testni, zda se něco zlepší, zhorší....
S pozdravem MgX
MgX
Junior

Odeslat příspěvekod Vichr1 12. 2. 2007 13:47

smazano...
Naposledy upravil Vichr1 dne 13. 2. 2007 11:36, celkově upraveno 1
Vichr1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 12. 2. 2007 14:07

Vichr1 píše:Vrceni a piskani je treba reklamovat a DVI je v teto chvili mimo hru!!!! Neni mozne poslouchat cely den nejake piskani!!! To, ze je obraz na draka je vec druha... samozrejme DVI vstup je jednoznacne reseni, ale VGA musi chodit a pokud ne, tak reklamujte NAPLNO!!!

No já musím říct, že má zkušenost hovoří trochu jinak. U známého, která si zakoupil nové LCD LG (přesné označení si nepamatuji), jej na své původní staré PC napojil přes klasický D-SUB konektor. Po určité době a v jistých chvílích bylo slyšet vrčení (nedá se to přesně popsat). Při vyzkoušení na mém PC a napojení přes DVI (i přes D-SUB) se toto vrčení nevyskytovalo! Také když si zakoupil novou GK s DVI výstupem - onen rušící zvuk se nevyskytoval. LCD provozuje již více jak půl roku a mnou popisovaná anomálie se na DVI připojeném LCD doposud nevyskytla.

Každý uživatel samozřejmě může uvažovat o reklamaci. Chtěl jsem jen naznačit, že je dobré vyzkoušet všechny varianty zapojení. Pak jsou argumenty při reklamaci mnohem silnější a kladné vyřízení reklamace - skoro jasné. Pokud dojde k tomu, že si to honem vyzkouším ,,nějak" a v servisu si LCD zapojí zase ,,onako" a jim to dělat nebude - reklamaci zamítnou.
Aneb - když vyzkouším co můžu - vím co to dělá a vím zda musím reklamovat, zda můžu reklamavat, či zda jsem spokojen.
S pozdravem MgX
MgX
Junior

Odeslat příspěvekod Vichr1 12. 2. 2007 14:48

smazano...
Naposledy upravil Vichr1 dne 13. 2. 2007 11:35, celkově upraveno 1
Vichr1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 12. 2. 2007 15:01

Vichr1 píše:Ja LCD panely nepripojuji pres Anolog nikdy, vzdy jen pres DVI a v posledni dobe vrci proste vsechny panely, kazdopadne ve vase pripade prestal zrejme vrcet diky tomu prepojeni na DVI a se zmenou vstupu se zmenil profil a jas bezel naplno (vyrobci delaji libivou politiku-ve vsech profilech jas naplno). Takze pozor, pri plnem jasu se zadneho piskani ani vrceni nedockate :lol:

No musím upozornit, že nesnesu ,,zářicí LCD" (ani další podobné zobrazovací zařízení jako TV, CRT monitory apod.), takže jsem samozřejmě společně se známým toto změnil. Tzn.: jas ani kontrast nebyl ani není naplno ;-)

Navíc u některých klasických monitorů ono vrčení roste s jasem a kontrastem-ne naopak.

Myslím, že naše diskuze je dále poměrně zbytečná. Jestliže se tazatel rozhodne pro vyzkoušení LCD panelu - bude ,,chytřejší", a také bude vědět jak se rozhodnout. Může samozřejmě odzkoušet vše. Různé typy připojení, připojení na různé GK, připojení přes různé kabely, více typů rozlišení, přenastavení obnovovací frekvence, různou intenzitu jasu-kontrastu .....

BTW: nikdo mu nebrání, vzít LCD a jít jej reklamovat bez odzkoušení :-B
S pozdravem MgX
MgX
Junior

Odeslat příspěvekod Vichr1 12. 2. 2007 15:08

smazano...
Naposledy upravil Vichr1 dne 13. 2. 2007 11:34, celkově upraveno 1
Vichr1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod David_CZ 12. 2. 2007 18:14

takze jsem to udelal takto: PC mi jeste nedoslo a tak jsem vzal monitor ke kamosovi, kterej ma celkem nove PC a DVI kabel. Zapojil jsem DVI kabel , no a ono to porad delalo, snizil jsem jas a zacal vrcet. TY pruhy uz to nedelalo ani pres VGA, to mi dela jen na mim starickym notebooku....takze jak to vidite????

EDIT: jinak monitor je celkem uplne v pohode, za necelych 6 000Kč ma obraz slusnej, podsviceni me nejak netrapi,proste pohoda...ale vrceni me vadi, ale to je vec jina
David_CZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 12. 2. 2007 22:57

To David_CZ:

Je vidět, že vady měly různou příčinu.

Jednoznačně bych se pokusil LCD reklamovat - popsal bych přesně druh závady a to, že bylo odzkoušeno na více PC-dokonce přes oba dva typy konektorů.
Naposledy upravil MgX dne 12. 2. 2007 23:13, celkově upraveno 1
S pozdravem MgX
MgX
Junior

Odeslat příspěvekod David_CZ 12. 2. 2007 22:58

ok, diky moc ... napsal jsem jim maila a poslou mi ho do Prahy do servisu a navic mi po dobu reklamace pujci 17" LCD ACER :)
David_CZ
Kolemjdoucí

Další stránka