Nejlepší program pro vypalování na CD/DVD/Blu-ray

Software, zkušenosti

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Josef Kraus 16. 2. 2011 16:38

Jaký je podle vás ten nejlepší program pro vypalování dat na přenosná média? Využíváte pouze nativní nástroje Windows, nebo sáhnete po nějakém náročném/jednoduchém, funkčně vybaveném/prostém či placeném/bezplatném programu?
Vaše tipy i argumentace budou zohledněny při tvorbě nedělního článku na Živě.cz.
Josef Kraus
Redaktor Živě.cz

Odeslat příspěvekod Wikan 16. 2. 2011 16:45

CDBurnerXP - malý, ale vše podstatné umí
Wikan
Moderátor

Odeslat příspěvekod Dancek 16. 2. 2011 16:49

Já používám zásadně Power Iso. Je i zdarma, jednoduchý, nezabírá moc RAM, je malý na HDD. Podporuje virtuální mechaniku, která ale má jednu nevýhodu. Když instalujete něco přes ní, občas zahltí RAM i po instalaci a musíte zrušit virtuální díl, kde je virtuálně ten soubor, ze kterého jste instalovali. Výhodou je také okamžité spuštění, jelikož nemá další serepetičky jako například Nero, které spouští ještě dalších x zbytečností a licencí. Podporuje i formáty, na kterém si jiné programy vylámou zuby. Jinak používám také nero, kde v dalších programech můžete si udělat menu, potisky atd.
Dancek
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 16. 2. 2011 16:50

burnaware
anonymni

Odeslat příspěvekod brazda.l 16. 2. 2011 16:56

ImgBurn
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 4GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+
| HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad R500 2732-7JG
brazda.l
Junior

Odeslat příspěvekod blackknight 16. 2. 2011 17:06

Dle mého jednoznačně Ashampoo Burning Studio (Windows) a K3b (Ubuntu a další linuxové distribuce)
blackknight
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 16. 2. 2011 17:16

v roce 2011 je vypalování dat na optická média téměř relikvie, takže bych spíš čtenáře seznámil s "vypalováním" obrazů/dat na perspektivnější (nebo alespoň dnes dominantně používaná) média...

jinak teda pro milovníky historie ten ImgBurn
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod bohous-fialka 16. 2. 2011 17:22

Co kdyz i v roce 2011 instalujes operak? nepouzijes k instalaci nejake prepisovatelne opticke medium, ale budes si klidne zbytecne opotrebovavat flashdisk?

Za me jednoznacne Brasero && K3B, oba umi vse co si clovek dokaze predstavit v souvislosti s vypalovanim: Kontrola integrity, "virtualni" mechaniky atd
bohous-fialka
Junior

Odeslat příspěvekod voyo 16. 2. 2011 17:22

infrarecorder

-- 16. 2. 2011 17:23 --

bohous-fialka píše:Co kdyz i v roce 2011 instalujes operak? nepouzijes k instalaci nejake prepisovatelne opticke medium, ale budes si klidne zbytecne opotrebovavat flashdisk?

Za me jednoznacne Brasero && K3B, oba umi vse co si clovek dokaze predstavit v souvislosti s vypalovanim: Kontrola integrity, "virtualni" mechaniky atd

recovery particia
voyo
Junior

Odeslat příspěvekod Cejky 16. 2. 2011 17:24

CDBurnerXP... Na většinu věcí stačí. Stejně, kdo ještě dnes vypaluje CD/DVD?
Cejky
Junior

Odeslat příspěvekod Damned1 16. 2. 2011 17:25

Spokojeně mi postačí CDBurnerXP. Slideshow a flash si dělám ve Photo DVD Maker (Photo Flash Maker). Kopie disku zas v Any DVD Cloner Express
http://damnedovycestiny.webnode.cz/
Damned1
Junior

Odeslat příspěvekod evlo 16. 2. 2011 17:26

Tak ja instaluji operacni systemy bud ze site nebo z usb, ale dvdcka vypaluji do navigace, takze uplatneni to stale ma.
evlo
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 16. 2. 2011 17:28

určitě budu, už jen kvůli rychlosti, komfortu a životnosti, protože abych narazil na limit opotřebení, musel bych ten flashdisk každej den promazat, každej den na něj uložit instalační soubory a každej den z něj instalovat...

a ikdybych tohle všechno dělal a po roce porovnal náklady na jeden sprostej noname flashdisk s náklady na několik RW médií, který by byly nutný na 365 (zá/pře)pisů, tak bych si mnul ruce, jak jsem lišácky ušetřil...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod jan_ondra 16. 2. 2011 17:33

Na každou operaci nainstalujeme software, nejlépe ten nejdražší stažený zdarma z netu a cracklý, abychom si zabastlovali windows. Přitom to tvrdím již poněkolikáté, Windows 7 mají nativní vypalovací soft v sobě a na základní operace zcela stačí.

Buď uživatelé Windows nejsou seznámeni s programy, které si vlastně zaplatili, a nebo jsou zvyklí z Windows XP, že po čisté instalaci systému si hned zabastlí systém a poté si nainstalují další kupu čistících programů.

Pokud se už rozhodnu něco vypálit: Vložím prázdné CD/DVD do mechaniky, přetáhnu soubory které chci vypálit - vypaluji.
Naposledy upravil jan_ondra dne 16. 2. 2011 17:38, celkově upraveno 2
jan_ondra
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hustakF 16. 2. 2011 17:35

Souhlasím s kernel_panic [passed], dneska už rozumný člověk nic nevypaluje. Je to pomalé, hlučné a životnost běžných médií je otázkou pár měsíců.
Naposledy jsem vypaloval soubor o velikosti pár KB, ale pouze kvůli zaostalému učiteli. Jinak sám o sobě jsem vypaloval někdy v roce 2009 a to Mandrivu a od té doby nic.
hustakF
Junior

Další stránka