Nejlepší program pro vypalování na CD/DVD/Blu-ray

Software, zkušenosti

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod petrnson2 16. 2. 2011 19:54

Já preferuji jednoduchý ImgBurn s českým překladem.
petrnson2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod akira.uzai 16. 2. 2011 20:01

jan_ondra píše:Na každou operaci nainstalujeme software, nejlépe ten nejdražší stažený zdarma z netu a cracklý, abychom si zabastlovali windows. Přitom to tvrdím již poněkolikáté, Windows 7 mají nativní vypalovací soft v sobě a na základní operace zcela stačí.

Buď uživatelé Windows nejsou seznámeni s programy, které si vlastně zaplatili, a nebo jsou zvyklí z Windows XP, že po čisté instalaci systému si hned zabastlí systém a poté si nainstalují další kupu čistících programů.

Pokud se už rozhodnu něco vypálit: Vložím prázdné CD/DVD do mechaniky, přetáhnu soubory které chci vypálit - vypaluji.

pokud ten vypalovací bastl ve windows 7 pracuje stejně jako ten v XP, tak se není čemu divit, nechal jsem ukacat jednou od známého, že mi přes t o nero od MS vypálí něco na přepisovatelné CD a pak jsem až na něj nic nezapsal, navíc rozhraní nulové, prostě max pro stav nouze
あきらうざい
akira.uzai
Junior

Odeslat příspěvekod Mobil-man 16. 2. 2011 20:02

Gh61 píše:Co se mě týče, tak staré dobré Nero
ovšem verze 7.10.10

kdo ještě pamatuje :D
ne, jede na win7 pěkně :-) (aero+ :D )
spustí se hned, žádné blbosti navíc a oproti novému neru bych řekl že mu nic nechybí, leda tak "pomalost"
ne, nejsou tam novinky a RSS atd, ale k čemu to, leda ke zpomalení práce.

No jinak je nero bastl neuveritelny. To spusteni je diky tomu, ze se po spusteni pocitace nasira do pameti a novejsi verze maji nejaky svuj indexovaci nastroj, ktery dokaze dokonale zpomalit jakykoliv pocitac:)
Mobil-man
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tech778 16. 2. 2011 20:04

Pro zastánce vypalování operačním systémem, mimochodem uměla to už XPčka, je po vypálení provedena kontrola zápisu? To je jedna z nejdůležitějších funkcí vypalovacího softwaru. A opravdu se čas od času vypálení nepovede a kontrolou neprojde i když proces vypalování proběhl v pořádku.

-- 16. 2. 2011 20:07 --

Mobil-man píše:No jinak je nero bastl neuveritelny. To spusteni je diky tomu, ze se po spusteni pocitace nasira do pameti a novejsi verze maji nejaky svuj indexovaci nastroj, ktery dokaze dokonale zpomalit jakykoliv pocitac:)

Ono stačí při instalaci zvolit co se má nainstalovat, tj. Nero Burning ROM ;-)
Intel Core i3-530, GA-H55-UD3H, Kingston 2x2GB DDR3 1600 MHz HyperX CL9, Seagate 7200.12 1TB, Sapphire ATI Radeon HD 5670 512MB GDDR5, Seasonic SS-400ET-F3 (80Plus Bronze), CoolerMaster Sileo 500, Windows 7 Home Premium CZ 64bit
tech778
Junior

Odeslat příspěvekod saren 16. 2. 2011 20:23

Když jsem před časem strčil do vypalovačky dvd a zjistil, že už mechanika nefunguje tak jsem jí odpojíl a zahodil. Teď už víc jak rok funguju bez ní a ani mi nechybí. Pokud někomu bastlím počítač tak instaluju systém z originálních médií nebo linux z flashky.
MA770-UD3, Athlon X2@3.2GHz, 4GB DDR2,MSI 8500GT, 1TB HDD, Corsair 400W, Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat
saren
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Luoslav 16. 2. 2011 20:27

Cyberlink Power2Go, jednoduchy, ma dostatocne vela funkcii, neposobi tazkopadne, vyborny GUI
Luoslav
Junior

Odeslat příspěvekod Darth_Yoda 16. 2. 2011 20:27

Pro Windows Ashampoo Burning Studio, pro Linux Brasero. Ashampoo má mnohem lepší interface, než zabudovaný vypalovací software ve Winech.
Nyní: iAudio Cowon D2+, jays q-jays, Altec Lansing UHP336
Komp: Creative Soundblaster Audigy SE + Creative Fatal1ty

Kdysi: Creative ZEN V + Sennheiser MX360 + Koss Spark Plug + Koss KEB/24bk
Komp: int. Realtec AC'97 Audio + Labtec headset
Darth_Yoda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Honza20 16. 2. 2011 21:04

Jelikož umí Windows 7 vypalovat ISO soubory, tak jsem si s tím zatím vystačil.
---> HP EliteBook 8540w
---> LCD TV Samsung LE32R86BD
---> Peugeot 206 Black edition
Honza20
Junior

Odeslat příspěvekod Ryoto 16. 2. 2011 21:06

Nevzpomínám si, že bych někdy v životě používal něco jiného než Ashampoo Burning Studio - Jednoduché, a spolehlivé... A teď už je navíc zdarma i verze 2010, takže jsem ji hned začal použivat. Jinak, co se týče integrovaného vypalování ve windows 7, tak s ním mám velice špatné zkušenosti, a nedoporučuju. 1) přijde mi že to trvá neobvykle dlouho, 2) může se stát chyba, že do okna přetáhnete jeden soubor, a ono to automaticky začne vypalovat, 3) zformátuje to prázdný disk, a následně jej označí za nezapisovatelný - Toť mé zkušenosti, tak to už radši neriskuju, a používám jen Ashampoo 2010.
Ryoto
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mungo 16. 2. 2011 21:41

CD Burner má zásadní problémy s mechanikami v počítačích Dell. Zpravidla mechaniku vůbec nenajde.
Infrarecorder v poslední verzi je malý a existuje i jako portable.
Wikan píše:CDBurnerXP - malý, ale vše podstatné umí
mungo
Junior

Odeslat příspěvekod Dr.No64 16. 2. 2011 21:48

používám na některé věci Power ISO a pak na většínu ostatních staré Nero
konkrétně Nero 7 (mam 2 instalátory - N 7251 a ,,upgrade 7.10 který to má doplnit o všecky chybějící funkce co jsou v dalších Nerech)
a jde mi to krásně rychle i na Atomech, na Nero 8 a 9 pomalu to chce si kupovat super počítač

přitom H264 kodek to má stejný jako nejnovější, spousta věcí jako Nero ROM a Wave editor jsou uplně stejné jako u verze 7, jen neuvěřitelně přeplácané
Dr.No64
Junior

Odeslat příspěvekod elec3k 16. 2. 2011 21:49

Sem-tam vypálim nejaké to .ISO pomocou ImgBurn-u. ;-)
elec3k
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Wikan 16. 2. 2011 21:56

mungo píše:CD Burner má zásadní problémy s mechanikami v počítačích Dell.

Rukama mi už prošlo hodně Dellů, ale nikdy jsem problém neměl.
Wikan
Moderátor

Odeslat příspěvekod kapl 16. 2. 2011 22:18

Otázka je to dobrá, ale připadá mi, že je položena bohužel o pár let pozdě, protože "zlatá éra" vypalování je dávno pryč.
Pokud ještě něco vypaluji, tak tedy s CDBurnerXP, který je jednoduchý, relativně rychlý, přehledný a bezproblémový...
kapl
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Faramir 16. 2. 2011 22:26

Samozřejmě Nero, i když se z něj stal moloch se spoustou zbytečností, na vypalování je stále nejlepší. Jen to chce při instalaci vybrat POUZE Nero Burning Rom.
Mac mini mid 2011, 8 GB RAM, 120 GB SSD OCZ Agility 3, 500 GB HDD Toshiba, 40"+2x24"
iPhone 3GS 32 GB white
iPad 2 3G 64 GB white
Faramir
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka