DVD filmy pluska nebo mínuska

Software, zkušenosti

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Kuba... 18. 12. 2005 11:28

Zdravím všechny,
někde na netu jsem četl že pro pálení filmů je výhodnější právě jeden typ média, bohužel nevím kde to bylo a ani nevím jakej říkaly že je lepší...
jakou máte zkušenost s pálením DVD filmů, jakej typ je podel Vás lepší??

Díky za rady...
Kuba...
Junior

Odeslat příspěvekod Patrix 18. 12. 2005 11:32

Rozdíl je imho jen ve směru spirálky
Patrix
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Sislik 18. 12. 2005 11:38

jesti to budes prehravat na kompu, tak je to imho uplne jedno a dnesnim DVD prehravacum uz imho taky, u starsiho bych se podival do specifikace

uz nevim ktery je ktery, ale jededn format ma spiralu jakoby "vlnitou" a druhy format ma na spirale jakysi "vacky"
Sislik
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kuba... 18. 12. 2005 11:53

Dobrá, tak díky za rady...
Kuba...
Junior

Odeslat příspěvekod Black_Arrow_CZE 18. 12. 2005 13:11

Kuba... píše:Zdravím všechny,
někde na netu jsem četl že pro pálení filmů je výhodnější právě jeden typ média, bohužel nevím kde to bylo a ani nevím jakej říkaly že je lepší...
jakou máte zkušenost s pálením DVD filmů, jakej typ je podel Vás lepší??

Díky za rady...V/quote]

Jsem majitlem LG 4166B, předtím 4163B. Pálim ze 70% na DVD-R a to většinou značky Verbatim a Imation. Mínuska podle mých zkušeností čte většina stolních DVD. Jinak určitě nedoporučuju pálim na NONAME, určitě bys toho časem litoval (ztráta dat, chyby v obraze, nečitelnost apod...) Jinak filmy pálím 4x nebo max 8x.
mam auto // mam mobil s GPS // mam notebook // mam počítač a baví mě vařit ;). Proto si myslím, že můžu trochu důstojně operovat ve fórech na: živě,autorevue,mobilmania,navigovat a šéfkuchař. Děkuji ;)
Black_Arrow_CZE
Junior

Odeslat příspěvekod Snoopy 18. 12. 2005 20:52

DVD-R je pro stolni prehravace asi jistejsi volbou. Mam neprimou zkusenost s jednim hodne lacinym prehravacem, ktery sezere pouze DVD-R Tayio-Yuden. Ani Verbatimy, natoz neco horsiho nevezme :-)
Snoopy
Junior

Odeslat příspěvekod Jirda 18. 12. 2005 21:19

nektere stolni DVD prehravace vtehle dobe se bude jednat uz asi jen o ty starsi neprectou DVD+R ale kazdy precte DVD-R tak proto radsi palim na minuska ;-)
CPU AMD Athlon 64 X2 4400+, fosna MSI K9N Neo-F V2, A-Data Vitesta 2x 1024MB DDR II 800MHz Extreme Edition,HDD Seagate 120GB 7200.7 /320GB 7200.10, VGA Gainward N8600GT 256MB,
Jirda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vesli 22. 12. 2005 09:22

Já palim radši na pluska ,protože máme doma DVD rekordér do Phlilipse a ten pálí jen na pluska a i je líp čte.I naše vypalka LG-GSA 4163B,pálí na pluska lépe a rychleji než na minuska.
vesli
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod includes 22. 12. 2005 12:46

Já pálim jenom na DVD-R a jde mi to jak na PC tak i na DVD přehrávači
includes
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod The_mike 25. 12. 2005 01:09

only +
All C*ntent Cop*right 1999-2010
The_mike. All r*ghts reserved.
The_mike
Junior

Odeslat příspěvekod cache 25. 12. 2005 03:37

mne sa tiez lepsie osvedcili +
Můj bože, to je budoucnost! Mí rodiče, přátelé, má dívka.. Už je nikdy neuvidím.. JUPÍÍÍÍÍÍ! (Fry s1e1)
cache
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kroxigor 25. 12. 2005 07:46

DVD-R je dle specifikace víc podobný lisovanému DVD a je vhodnější na kontinuální přehrávání
DVD+R je orientovaný spíše na praci s dat. soubory některé přehrávače jej nenačtou

Proto se doporučuje
DVD-R na video
DVD+R na data
Kroxigor
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 25. 12. 2005 08:23

Lepsi nez na foru zive je jit na odborny server treba http://www.cdr.cz kde je popsan rozdil nikoliv bludy useru z živě.Obecně pluska větší odolnost kvuli chybam při zápisu a některe mechaniky umi při paleni na pluska vytvořit high compactibility format-staci se mrknout ve starym schrinku co to znamena,Jedina vyhoda minusek dnes jsou o korunu levnejsi-v cechach jiste vyznamny argument a opravdu prehistoricke prehravace si s plus pokud nejsou smahle v high compactibility neporadi.Ale jak rikam specifikace,vyhody ,nevyhody http://www.cdr.cz
off topic na zive jeden exot radil flashnout bios tv karty winfast expert,sranda je ze ta zadny nema.Takze rady odsud k nicemu obecně-včetně mojí:))Fakt bych věci hledal spíš tam kde se tím zabývaj.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tomko 25. 12. 2005 09:10

..je fakt, že na cdr.cz jsou asi lidi fundovanější co se technických podrobností týká než na zive, ale na druhou stranu, stejně jako ty lidi maj expertnější znalosti, tak budou mít asi i lepší technický zázemí... Takže jejich rady můžou být (ale nemusí) mírně mimo mísu. Tak jako na overclocking.cz si člověk s CPU pod 3HGz bude připadat jak looser, tak podobný to bude na cdr.cz a dotazem, jestli DVD+ nebo DVD- . Korunovej rozdíl ať nahoru nebo dolů mi nepřijde drtivej pro kohokoli, kdo nepáli vyloženě ve velkým. A když už jsme u toho, na data bych jednoznačně doporučil DVD-RAM :-)
lepší být bohatý zdravý než chudý nemocný
tomko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Polo21 25. 12. 2005 09:48

pouzivam len + aj na data aj na video a zatial ziadny problem
ked sa mi dostane do ruky - tak ho pouzijem bez problemov tiez ale viac preferujem +
Polo21
Junior

Další stránka