Nejlepší DVD a CD média

Software, zkušenosti

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod jirka766 12. 1. 2006 18:14

jaké máte kdo kušenosti s cd a hlavně dvd médii ? jaká jsou nejlepší při slušné ceně - jaká značka? Rád bych si na nějaké slušné udělal zálohu fotek a jiných důležitějších dat.
Díky za odpověď
jirka766
Junior

Odeslat příspěvekod Uzivatel 12. 1. 2006 18:27

Nejlepší by měly být od výrobce Tayio Yuden (Japonské výrobky) ovšem většinou se pod tímto označením neprodávají, doposud je měl Verbatim pod označením PastelDisc, ale jak jsem byl informován tak se snad již nevyrábějí. Nicméně ještě je lze sehnat jako DVD-R Emgeton HI-TECH - je na nich uvedeno Taiyo Yuden a Japan medium (já je kupuji za 14Kč/ks. ale v jednom Intersparu jsem je viděl za 49Kč/ks)
Ovšem pro zálohování jsou asi nejlepší DVD-RAM.
Uzivatel
Junior

Odeslat příspěvekod Skodik 12. 1. 2006 19:26

TDK jsou v moji NEC3520 nejlepsi dale Verbatim.
-- vsechno dulezite najdete na moji osobni strance - vice profil
Skodik
Junior

Odeslat příspěvekod LUC.key 12. 1. 2006 19:40

Urcite verbatim a nebo uz zminene Tayio Yuden. Jinak omrkni http://www.cdr.cz - je tam sposta informaci a testu medii - doporucuju
Kdyby nekdo doma mel stare elektronky kterych se chce zbavit, tak se mi prosim ozvete, za ty lepsi zaplatim! ...sbiram, bastlim

„Když neodskočíš z cyklu programu, nikdy nebudeš v podprogramu.“ == „Odvážnému štěstí přeje.“
LUC.key
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cektu 12. 1. 2006 19:53

mě se nejvíc osvědčily média Imation, ale nikomu to nevnucuju :)
Pomozte odstranit smrt z našich silnic, jezděte po chodníku!!
cektu
Junior

Odeslat příspěvekod glaver 12. 1. 2006 19:56

Nikdy jsem nedal dopustit na Verbatimky jakehokoliv typu i druhu , ale nedavno jsem koupil 25x 8x DVD+R Super Azo ve spindlu a moje vypalka je nezvlada... Maji vseobecne vysokou kompatibilitu s hodne zarizenimi, ale je dulezite vedet, co kupujes, hlavne od jakeho vyrobce ;)

koukni sem ... http://www.verbatim-europe.com/index/pr ... icle_id=58
glaver
Junior

Odeslat příspěvekod jirka766 12. 1. 2006 19:58

kde je beres za 14 za kus ?
jirka766
Junior

Odeslat příspěvekod tucniak 12. 1. 2006 20:04

tak tak, s verbatimkami som este mal problem.
tucniak
Junior

Odeslat příspěvekod includes 12. 1. 2006 22:09

J8 vypaluju jen na DVD Verbatim 16x a jsem spokojenej a nemam problémy....a CD? Vypaluju na Gigamastery...
includes
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jamjes 12. 1. 2006 22:21

Já zálohuju data typu rodinné fotky, video z dovolené a pracovní věci vždy jen a pouze na DVD-RW. Vycházím z informací ze serveru http://www.cd-r.cz ze kterých vyplývá že výrobní technologie u DVD-R a DVD-RW je rozdílná v použití materiálu pro výrobu datové vrstvy. Značku subjektivně preferuji TDK, Verbatim, Memorex
jamjes
Junior

Odeslat příspěvekod Polo21 12. 1. 2006 23:03

CD pouzivam TDK Metalic a DVD Verbatim akekolvek ale vyrobca musi byt Mitsubishi chemicals, nejak sa mi vsak neosvedcili DVD+RW od Verbatimu, po cca 20x prepaleniach mi uz trhaju filmy v dvd prahravaci, mam jedno HP DVD+RW ktore uz bolo prepalene uz aspon 50x a je stale v pohodicke, inak celkovo preferujem DVD media +kove
Polo21
Junior

Odeslat příspěvekod Markus555 13. 1. 2006 21:55

Ja pouzivam imation, emtec alebo lacnejsie a celkom dobre su aj fujifilm
Markus555
Junior

Odeslat příspěvekod Eross 14. 1. 2006 09:49

Uz len Sony (17SK) a TDK (16sk)-(DVD) TraxData (DVD-RW)
XideX (6sk)-(CD) Emgeton (12sk)-(CD-RW)
Take ako su DVD media Arita,FujiFilm a podobne su podla mna len odpad s tych lepsich...
Nemam velmi dobre skusenosti snimi a v uz ani Verbatimky nie su nejako kvalitne...
Tempus Maxcars - Kurz bezpecnej jazdy - Skola smyku -absolvovane :)
Eross
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Uzivatel 14. 1. 2006 10:32

jirka766 píše:kde je beres za 14 za kus ?

Jestli je tento dotaz směrován na mě tak ty TY kupuji:
http://www.computershop.cz/eshop/default.asp?mtc=0&cls=stoitem&stiid=8547&stiplname=dvd-r-emgeton-hi-tech-4-7gb-4x-taiyo-yuden-slim-case
Uzivatel
Junior

Odeslat příspěvekod Gooden 17. 1. 2006 17:16

Lidičky nevíte PROČ se nedá nikde v ČR sehnat Verbatim DigitalMovie DVD+R. Potřebuji jen + Prostě se po nich slehla zem :(
Gooden
Junior

Další stránka