harry potter 4 - zkušenosti s vypalováním?

Software, zkušenosti

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod digiman (novy) 20. 4. 2006 11:51

sCrew píše:
paulo78 píše:Hm, zvláštna teória. Myslím že cena DVD je pre bežného človeka prehnaná, takže..... Zbytočné moralizovanie, myslim. A potom Harry potter- nemá žiadnu ochranu. Jeho problémom je možno veľká dĺžka.... /quote]

nemas pravdu, ochrana tam... muzes se i podivat na obal, kde je poznamka o ochrane. Jakou cenu by sis predstavoval, aby nebyla prehnana? nejlepe zadarmo, vid?

trochu teorie pro ty, co nevi jak dvd vznika.
1. prava na dany film
2. dvd menu, bonus apod.
3. authoring
4. vyroba, krabicka a prebal
dale je treba brat v uvahu to, ze Cechy jsou dost maly trh a proto se delaji serie treba 3000ks od jednoho titulu (pokud to nejsou trhaky typu HP), cimz je jasne, ze DVD nemuze stat 100,- pokud naklady na jeho vyrobu jsou vyssi nez 300000,-
300000,- v tomto pripade neni zas tak moc, protoze jen prava a treba dabing jsou dost drahe. zapremyslejte nad tim, zda byste vy sami delali neco, co se vam skoro nevyplati...
navic jsou tu marze pro obchodniky, ktere byvaji kolem 25% i vice a za mensi marzi to ani nechteji kupovat.
zamyslete se trochu nad tim... ;)
já tě chápu ale pochop ty "normální" lidi sám mam originálek sice hodně ale jsou filmy kde se to prostě neviplatí dávat 700-800 (novinky apd.) za film když za nějakej čas výdou za pár šlupek u časáku. Sám mluvíš o malim trhu ale v tom je ten problem pokud by ty DVD byli levnější tak by si je víc lidí koupilo a tim pádem by i zisk mohl být vižší pro mě je přijatelná cena podle žánru 200-300 kč pokud je něco dražší tak si to pučim v pujčovně kde se za to odvedou poplatky a pokud je dobrej tak si ho zripnu abych se na něj mohl podívat až bude dost času a klidu a pak stejně většinu smažu z těch RW a jen něco archivuju
digiman (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod sCrew 20. 4. 2006 12:00

Vsak ano, v dnesni dobe vsechno smeruje k tomu, aby koncova cena byla kolem 300,-, ale Cesi jsou proste narod, ktere kdyz muze mit neco zadarmo, tak proc by za to platil... ja si taky filmy za 800,- a vic nekupuju... to je proste blbost. Ale lidi, kteri nemaji jedinej original a plnou skrin kopii me proste stvou... Mam spoustu dvd, ktere jsem si koupil, i presto, ze jsem mel moznost si ho prepalit od znameho, protoze se mi natolik libi, ze chci ocenit jeho tvurce... to je to same jako s hrama... mam stazene hry z netu, ale ty co opravdu hraju/hral jsem, tak mam original...
a teorie, ze pokud se snizi cena na minimum a diky tomu se proda vice kusu je prave v Cechach chybna... vydavali jsme cd, kde prodejni cena byla asi 60,- a stejne to lidi kopirovali...
sCrew
Junior

Odeslat příspěvekod marxel 20. 4. 2006 13:09

hary poťer 4 by som palil jedine ak zo zapalovacom:)
I cry when angels deserve to die
marxel
Junior

Odeslat příspěvekod Rboost 20. 4. 2006 13:23

Na HP stačí v pohodě Shrink. Nechal jsem ho jak byl - pokud si vzpomínám tak komprese cca 64%. Na TV (širokoúhlá 82 cm) jsem nepozoroval jakoukoliv ztrátu kvality. Jinak DVD jsem si půjčil v půjčovněa legálně si pro sebe udělal kopii. Kdybych si ji neudělal, stejně bych si ten film už asi nepůjčil, takže nikdo o nic nepřišel.
Rboost
Junior

Odeslat příspěvekod marclucpicard 20. 4. 2006 13:59

To myslis vazne s tou kompresiou 64%? Ak si to pozeral na TV 16:9 82cm uhlopriecka tak z akej vzdialenosti? 10m? :-) Lebo ak by si to pozeral z normalnej vzdialenosti 2-2,5m tak v rychlych scenach mas urcite stvorceky. Odporucam skontrolovat. Ja sam pod 80% nikdy nejdem! :-B BTW: 16:9 82cm TV (Sony KV 32 HQ150 http://www.pricerunner.fr/audiovisuel/visuel/teles/330607/details) mam tiez takze mozem porovnavat.
marclucpicard
Junior

Odeslat příspěvekod Rboost 20. 4. 2006 14:16

Čtverečky nejsou a brýle nenosím. :wink:
Rboost
Junior

Odeslat příspěvekod tark 20. 4. 2006 14:48

marclucpicard (uzasny nick, nemohl jsem to napsat :D ): furt lepší než mít film na několika dvd, ne? ;-)
tark
Junior

Odeslat příspěvekod paulo78 20. 4. 2006 14:53

Ja neviem prečo sa tu mnohí pozastavuju.. Ved napriklad film z požičovne si nemozem napalit a pozret kedy chcem?? Ved film dalej nešírim!!!!! Videopožičovne za nho platia rozne poplatky, a keby som si ho mal kupit za 500 az 800 sk, aj tak by som si ho nekupil. Takze nikto o nic neprichádza. Samozrejme nezastavam si tu tych čo film nelegalne rozsiruju za ucelom zarobku! a ktomu Harrymu- 64% je určite velmi velka strata kompresie, a ked pozorne sledujes obraz musis zbadať, aj pri niektorych statickych scenach, taky pohyb pozadia, alebo aj pri rychlych scenach stvorčekovanie. Preto sa pri použivani Shrinku odporúča este pred samotnym Encodovanim, urobit tzv. Analyzu, vysledok je určite omnoho lepší. Ma niekto s tým skusenosť???
paulo78
Junior

Odeslat příspěvekod cieluch 20. 4. 2006 15:23

Já jsem použil DVD Decrypter v již nedávno vydané nové verzi a spolu se zapnutým ANY DVD jsem neměl problém DVD Decrypterem udělat komplet *iso a to následně již odemčeného obrazu ořezal DVD Shrinkem a šlape v pohodě. Není žádný problém
cieluch
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Luboš 20. 4. 2006 19:02

HP len film, 5.1 slovak a english, titulky slovak a english = 59,9 %.
A toto ani pri hlbkovej analýze DVD Shrink alebo Nero Recode 2 nezvládne, strata kvality je jednoznačná :roll: :roll:
Luboš
Junior

Odeslat příspěvekod paulo78 20. 4. 2006 19:23

film jednoznačne dať na dve DVD.
paulo78
Junior

Odeslat příspěvekod sCrew 20. 4. 2006 19:47

jednoznacne koupit... ;)
nepokrades keliskova... :D
sCrew
Junior

Odeslat příspěvekod Luboš 21. 4. 2006 07:59

sCrew píše:jednoznacne koupit... ;)
nepokrades keliskova... :D

Tak, tak, aj ja kúpil dcéram :D
Luboš
Junior

Odeslat příspěvekod Harry Potter 22. 4. 2006 13:02

Jen tak dále pánové a dámy, kopírujte, vypalujte a brzy na to doplatí všichni včetně těch poctivců co si v obchoďáku koupí za 500,- Kč originálku a doplatí na to tak, že zahraničním firmám dojde trpělivost a neoplatí se dovážet do ČR tituly na DVD a VHS, jelikož ČR spolu s Čínou bude na seznamu pirátů. Uvědomte si, proč odchází Warner Home Video z ČR, proč odešel Univerzal a Paramount Pictures a další firmy a jak to dopadlo, když některé tituly převzal Magic Box, nabídka je pak horší, ještě štěstí, že tu situaci trošku zachraňuje Bonton Film, ale i ten, kdyby odešel z ČR, tak tady prostě bude mizerná nabídka DVD titulů a to jen díky pirátství, které tady kvete.

Já ještě dokáži pochopit lidi, kteří z P2P sítí a přes různé sdílené sítě stahují televizní seriály většinou americká produkce a v drtivé většině se jedná o televizní ripy, protože je tam většinou vodoznak té společnosti, to ještě dokáži pochopit, protože naše komerční televize než se uráčí takový seriál nadabovat a odvysílat, tak to uplyne i několik let, a tak někteří třeba jsou nedočkaví a chtějí to vidět dříve, tak se na to podívají tak, že to z internetu sosají, ale ikdyby ty seriály vydala nějaká distributorská společnost na DVD a opatřila to alespoň českými titulkami, rozhodně bych uvítal kdyby si to někdo zakoupil ikdyby to mělo stát 1500,- Kč, ale jestliže ten seriál není nabízen v ČR na DVD a trvá to několik let než to odvysílá nějaká komerční televize pak mám pochopeni pro lidi, co ty seriály sosají například takové seriálové novinky jako LOST,24 hodin, Kriminálka Las Vegas, Smallville,ale u filmů takové pochopení nemám. Nemám pochopení pro ty lidi, co z internetu načerno stahují takové české filmy jako Snowboardáci nebo filmy s Harrym Potterem.
Harry Potter
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Calhoun 22. 4. 2006 13:58

Harry Potter píše:... zahraničním firmám dojde trpělivost a neoplatí se dovážet do ČR tituly na DVD a VHS, jelikož ČR spolu s Čínou bude na seznamu pirátů.... /quote]

Panum vydavatelum se u nas nelibi? Tak at tahnou, nikdo o ne nestoji, prijdou jini. V CR jsou miliony potencionalnich platicich zakazniku - pokud u nas Warneru, Sony & spol klesaji zisky tak to neni proto ze jsou Cesi narod zlodeju ale proste proto ze vydavatele jsou neschopni obchodnici a nedokazou zakaznika presvedcit o tom ze se vyplati kupovat jejich produkty. Prusvih vsech velkych vydavatelstvi je totiz v tom ze zaspali dobu - je to velice jednoduche - jasne se ukazuje ze at uz filmy na DVD nebo hudba na CD jsou za u nas nabizene ceny cim dal tim mene prodejne. Spatny obchodnik bude drzkovat o tom jak strasne moc cesi kradou a neproda nic, dobry obchodnik se smiri s tim ze stare casy skoncily (neplati jen pro CR ale globalne), prizpusobi se, zmeni obchodni model a bude dal vydelavat (treba min ale bude). Naklady na vyrobu a distribuci CD/DVD jsou vysoke? Proc ne treba on-line prodej? Ze stoji hodne propagace? No tak to verim, ty sracky co se obcas nabizi by totiz bez propagace nikdo nekoupil, co takhle nabizet kvalitnejsi produkty? A ze to nejde, nebo ze se to nevyplati? Kecy... Apple s iTunes jasne dokazal ze kdyz se chce tak to nejen jde ale jeste to poradne sype :) . Pokud bude premierovy film stat on-line do 300,- (idealne neco malo pres cenu listku do kina) a starsi filmy se budou nabizet ke stazeni v cenach 50-200,- tak se spousta lidi vykasle na stahovani z p2p a klidne si budou filmy kupovat. Jiste, je urcite procento lidi kteri budou stahovat dal a nekoupi si nikdy nic , vydavatel mozna nebude vydelavat tolik kolik by si predstavoval ale IMO i tak by byl takovy model lepsi nez to co je ted .
Calhoun
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka