Laická otázka - z CD do MP3 na PCčKU

Software, zkušenosti

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Ivona 4. 2. 2007 22:41

Zdravím.

Prosím o radu. Potrebovala by som previesť pesničky z CD do MP3 formátu do počítača. Zaujíma ma, či sa to vôbec dá. A ak áno, tak ako -poprosím o nejakú jednoduchú a laikovi zrozumiteľnú odpoveď - iba aby som mala akú takú predstavu. Viem, že takéto otázky na toto fórum asi nepatria, každopádne by som to rada vedela. Ak to niekoho popudí, ospravedlňujem sa.
Díky za odpovede.

Ivona
Ivona
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod al.ish 4. 2. 2007 22:53

Neboj, do zdejsiho fora to patri (ale asi ne do teto sekce) a uz se to tu parkrat resilo. Kdyz pouzije funkci hledat a zadas slova jako CD, MP3 a pod, urcite neco najdes.
Nicmene k dotazu samotnemu. Samozrejme, ze se to da a je to pomerne jednoduchy proces. Pokud ti jde skutecne o kvalitni prevod (nevim na cem to budes poslouchat) vrele doporucuji pouzit kombinaci programu Exact Audio Copy a encoderu LAME. Je to mozna trosicku slozitejsi na nastaveni, ale vysledek je to nej co muzes dostat. Jinak tady je odkaz na navod na EAC - http://www.svethardware.cz/art_doc-B35B91F086E99EEEC1257023006C6F5D.html?lotus=1&Highlight=0,exact,audio,copy
al.ish
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ImroP_BA 4. 2. 2007 22:57

klikni na stahuj.cz, tam si vyhľadaj CDex, malo by to byť rýchle a soft je zdarma. Hmm, nie je v CZ ani SK, ale snáď Ti to nebude robiť problém :-)
ImroP_BA
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jenyk 4. 2. 2007 22:59

CDex si umí najít i jména skladeb a interpetů. Konverzí umí řadu, i zpět z MP3 do formátu Audio CD. Je to asi nejjednodušší, co existuje.
Ken Kesey: "To Vic Lovell for telling me that dragons don't exist, and then leading me to their lair."
Jenyk
Junior

Odeslat příspěvekod ImroP_BA 4. 2. 2007 23:05

Jenyk píše:CDex si umí najít i jména skladeb a interpetů. Konverzí umí řadu, i zpět z MP3 do formátu Audio CD. Je to asi nejjednodušší, co existuje.c/quote]

Tak tak, nechcel som to už komplikovať, aby sa nepreľakla :-)
ImroP_BA
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jaem 4. 2. 2007 23:06

pre laika je velmi dobry aj audiograbber ( je aj v slovencine), ktory si stiahnes tu: http://tahaj.sme.sk/software/149
budes este potrebovat kodek, ktory si stiahnes tu: http://tahaj.sme.sk/software/94
ak budes potrebovat pomoc s nastavenim, tak mi napis na jaem@post.sk
Carpe diem
HP Compaq nx5000, HP Compaq nx9420, iPaq rx3715
Jaem
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 4. 2. 2007 23:34

snad mi kolega jech promine, když budu psát o něm bez něj...

pro naprostýho začátečníka v oboru ripování muziky z CD do MP3 je potřebná spíš přesná, podrobná a doslovná příručka, jak to vůbec provést, než doporučení vhodnýho software...

a taková je přesně zde http://jech.webz.cz/dae.php
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod kodymko 5. 2. 2007 18:01

konvertovat .waw(hudobne cd) na mp3 dokaze i nero..staci dat konvertovat soubory na mp3 v hlavnej ponuke,netreba ani prepinat na experny rezim..a tiez podporuje funkciu ID3 tag,hladanie nazvu interpreta a skladby z internetu..samozrejme nevyhoda je ze treba mat cd v mechanike..alebo cez image to jde treba taky
ale pokial mozem doporucit tak program Replay Converter..jednoduchy program na ovladanie,nic jednoduchce uz neexistuje na ovladanie..zvoli sa vstupny subor a ciel a format vystupu..a ma neuveritelnu porporu formatov jak hudobnych tak video..len hacek je v tom ze ho treba cracknut bo jinak vam nic nepojdede...ale stoji to zato..
kodymko
Junior

Odeslat příspěvekod Ivona 5. 2. 2007 21:51

Díky za odpovede. Som z toho síce trošku jeleň, ale nevadí - našla som niekoho kto to urobí. Sama si to predsa len netrúfam.
Ivona
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kotlos 5. 2. 2007 22:07

Ještě jedna jednoduchá rada. Pokud máš v PC Win. media pl. 10 tak stačí ho spustit, jít do záložky Nástoje tam do položky možnosti-kopírovat hudbu z disku CD-ve formátu zvolit MP3, v položce "kopírovat hudbu z CD do tohoto umístění" změnit dát cestu k MP3 přehrávači -OK a Pak stačí dát CD a dát zkopírovat hudbu zCD a už to jede do MP3
kotlos
Junior

Odeslat příspěvekod Rendy 5. 2. 2007 22:13

Asi je zde spousta odpůrců WMP, ale troufám si říct, že většina laiků ho používá a umí taky skvěle převádět do MP3. Samozřejmě verze 9 a vyšší.. jen vložíš CD, dáš kopírovat z disku CD a je to, rychle a včetně názvů jednotlivých písniček. Zkoušel jsem hodně softů, ale tohle mi příjde jako nejjednodušší a nejrychlejší..
Jak si to poděláš, takový to máš..
Rendy
Junior

Odeslat příspěvekod al.ish 5. 2. 2007 22:18

WMP a mp3? Tak to asi ne. Spise bych to videl ma wma, co rikas? :wink:
al.ish
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rendy 5. 2. 2007 22:33

no nebudu se hádat a přikládám důkaz místo slibů
ZDE
Rendy
Junior

Odeslat příspěvekod al.ish 5. 2. 2007 22:46

Mas pravdu. Mel jsem si uvedomit, ze stale mam v PC WMP 9 a ten dela defaultne jenom wma. Mp3 dela az po instalaci prislusnych puginu. Od verze 10 uz je tam mp3 zabudovana automaticky. Moje chyba :oops: . To bude asi tim, ze WMP pouziju tak 2x do roka...
al.ish
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rendy 5. 2. 2007 22:51

jj,v pohodě.. desítka je nejlepší, měl jsem jedenáctku a to bylo teda hrůza děs, hnusný, nepřehledný a ničim nový... používám i Nero nebo winamp, ale media player nejčastějc..
Rendy
Junior

Další stránka