Moderátor: Moderátoři Živě.cz
mr.detlef píše:už tu sice padl link na 3D střílečku pod 100 kb s názve kkrieger, ale tady je link i s dalšíma věcma od stejného programátora(či programátorů), opravdu doporučuju: http://www.theprodukkt.com/
http://www.pouet.net/prodlist.php?platform[]=Windows&type[]=64k&order=views
Platič píše:Coxi,
hňupové, jako ty nám zasírají počítače megalomanskými kládami, které ve smyčce provádí tisíce zbytečných operací, přenáší zbytečně tuny dat a čekají na něco, co nikdy nenastane. A to jenom proto, že rychle napsali "program".
Původní tazatel napsal první jednoduchý program a protože PŘEMÝŠLÍ, tak se ptá. Lidi, co tomu rozumí, mu poradili a on na sobě možná zapracuje a naučí se.
Ale z tebe je už ve 20 konzerva.
xmms píše:Tak mě napadlo se jen tak ze srandy naučit programovat. Nainstaloval jsem Dev-C++ a vytvořil velký, složitý sofistikovaný konzolový program na sečtení dvou čísel. A skutečně. Kompilace mě potěšila bez problému a soubor sežral nádherných půl megabajtu. A protože jsem před tím trochu assembleroval, tak jsem si tu nádheru odkrokoval. Je tam pěkná plejáda zajímavých datových přesunů a různých výpočtů. Přitom by jen stačilo naplnit registr číslem a přičíst k němu další číslo. U velkých programů je jasné, že každý složitý výpočet ještě navíc obalený vrstvou dalšího balastu se pěkně projeví na výpočetní náročnosti. Důvod je velice jednoduchý - přinutit uživatele koupit nový drahý počítač. Jinak bychom tu měli parádní pentia II 500 MHz, na kterých to bude svištět jako drak. Můj počítač provádí miliardy výpočtů za sekundu, o čemž bych občas pochyboval.
Nebo je v tom nějaký jiný rozumný důvod?
debian@debian-desktop:~$ cat mytestapp.c
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <limits.h>
int
main(void)
{
char i1[PATH_MAX], i2[PATH_MAX];
double o1, o2;
printf("Zadejte prvni cislo: ");
fgets(i1, sizeof(i1), stdin);
o1 = atof(i1);
if (!o1)
{
printf("Neni cislo.\n");
return 1;
}
printf("Zadejte drihe cislo: ");
fgets(i2, sizeof(i2), stdin);
o2 = atof(i2);
if (!o2)
{
printf("Neni cislo.\n");
return 1;
}
printf("Soucet cisel %f a %f je %f\n", o1, o2, o1 + o2);
return 0;
}
debian@debian-desktop:~$ gcc mytestapp.c -o mytestapp
debian@debian-desktop:~$ du --bytes mytestapp.c
507 mytestapp.c
debian@debian-desktop:~$ du --bytes mytestapp
9800 mytestapp
debian@debian-desktop:~$ strip mytestapp
debian@debian-desktop:~$ du --bytes mytestapp
5048 mytestapp
debian@debian-desktop:~$ ./mytestapp
Zadejte prvni cislo: 15.1
Zadejte drihe cislo: 896.156124258456
Soucet cisel 15.100000 a 896.156124 je 911.256124
piErcE píše:Prosim te, zajed si s linuxem domu. s windowsama ani linuxem to nema nic spolecnyho. jen s neznalosti autora.
na debianu ti klidne taky vytvorim aplikaci o velikosti pul mega, ktera neudela nic, nez ze na obrazovku vyprskne soucet dvou cisel.
quaker66 píše:pokud vím, o Linuxu jsem nic neříkal - není v tomto případě úplně jedno, jaký má uživatel systém?
piErcE píše:quaker66 píše:pokud vím, o Linuxu jsem nic neříkal - není v tomto případě úplně jedno, jaký má uživatel systém?
Tvuj prispevek vypadal, jako kdyby jsi byl takovy ten typicky zauhrovany linuxak, co ho musi protlacit za kazdou cenu. Pak tedy beru zpet.
Nicmene to nic nemeni na tom, ze to je proste neschopnost/neznalost puvodniho autora prispevku.
a jak to muze nastat? jednoduse - napisu program a prilinkuju k nemus taticky hromadu nesmyslu. pak muzu mit dvaceti megovy program, ktery otevre okno s helloworld.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků