chcel by som jednu radu. Robim export dat do excelu. Pri vacsich poliach mi export pri naplnani padne s hlaskou "Pole je pro přidávaná data příliš malé. Zkuste vložit méně dat.". Exportovane pole ma cez 2000 znakov. Viem ze je to vela, ale zakaznik to tak ziada. Tak by som potreboval radu, ci je to vobec riesitelne a ak ano, ako. Prikladam zjednoduseny zdrojak.
Dakujem
Vytvorenie suboru s hlavickou:
- Kód: Vybrat vše
using (OleDbConnection conn = new OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=test.xls;Extended Properties='Excel 8.0'"))
{
conn.Open();
OleDbCommand cmd = new OleDbCommand("CREATE TABLE [Databaza] ([Obsah] string),conn);
cmd.ExecuteNonQuery();
}
Naplnenie:
string data= "Presne pred rokom na Veľkonočné sy som bol na Ranej svedkom, ako jeden pilot pri štarte v silnom vetre, keď ho dvihlo,Presm na Veľkonočné sy som bol na Ranej svedkom, ako jeden pilot pri štarte v silnom vetre, keď ho dvihlo,Presne pred rokom na Veľkonočné sviatky som bol na Ranej svedkom, ako jeden pilot pri štarte v silnom vetre, keď ho dvihlo,";
- Kód: Vybrat vše
System.Data.OleDb.OleDbConnection MyConnection;
System.Data.OleDb.OleDbCommand myCommand = new System.Data.OleDb.OleDbCommand();
string sql = null;
MyConnection = new System.Data.OleDb.OleDbConnection("provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source='test.xls';Extended Properties=Excel 8.0;");
MyConnection.Open();
myCommand.Connection = MyConnection;
sql = "Insert into [Filmy] (Obsah) values('"+data+"')";
myCommand.CommandText = sql;
myCommand.ExecuteNonQuery();
MyConnection.Close();