Zdravím!
Chtěl bych Vás poprosit o radu. Je mi 15 a jsem na ZŠ a pokračovat budu na SŠ IT (Java programování), ale teď se učím sám hlavně pomocí video kurzů a literatury. Ale zatím jsem se soustředil jen na web (HTML a CSS) a teď bych se chtěl přesunou z PC platformy na Mobil (A nejraději iPhone, takže objective-C). Vím, že pro Andoid je potřeba Java, ale nevím, zda je to ten nejlepší začátek.
Hledal jsem opravdu dlouho na webu i tady na fóru a nejčastěji doporučované jazyky jsou: Phyton, Pascal, C, C# jaký z nich by tedy byl pro mne nejepší?
Nevím, na co mi jednotlivé jazyky budou, takže mi jde hlavně o to, abych se co nejrychleji dostal k Javě nebo Objective-C. Nebo si myslíte, že bych s nimi mohl začít hned? (Našel jsem hodně učebnic - hlavně Java 7, která má 700 stran a doporučení pro studenty, tak šlo by si dát hned tu?)
Případně, mohli byste mi doporučit nějakou literaturu? (Českou) nebo Anglické video kurzy?
Jenom tak pro zajímavost, já si vybral mobilní platformu, protože v ní sám za sebe vidím největší potencionál (využití smatphonů roste raketovým tempem). A s HTML a CSS (možná budu pokračovat JavaSriptem???) jsem začal, protože webové prostředí je mi zdá taky velmi perspektivní (vždiť google už udělal i OS který běží komplet na webu). Ale jaký máte názor vy? Co si myslíte, že je v součastné době "nejlepší"?