Moderátor: Moderátoři Živě.cz
cicobasket píše:Bespi_: Já komik? A vidíš mě tak připadáš spíš ty s tím protěžováním WPF. Někdy mi přijdeš opravdu až trapnej.
Tepster píše:Ahoj,
trochu ovládám C# (pak i PHP a ostatní jazyky pro web) a chtěl bych se naučit C/C++. Moc o tom zatím nevím, ale předpokládám, že ty "běžné" programy se dělají právě v C/C++ Win32 API. A chtěl bych se zeptat, jestli neznáte nějaký internetový server zabývající se tímto, ze kterého bych se mohl učit. Našel jsem tuto sadu článků (http://www.builder.cz/rubriky/c/c--/uci ... e-156002cz), nicméně je to 12 let staré, takže asi není úplně dobré učit se z toho.
Děkuji
Tepster píše:Přestaňme se hádat o tom, že WinForms je či není historie. Je pravda, že o WPF jsem zatím tak nějak jen slyšel.
Z těch všech příspěvků jsem pochytil, ze WinAPI se už nepoužívá a že je pro mě bude dobré pokračovat v C# (a WPF).
Chtěl bych se teď jednoznačně zeptat, jaký jazyk je z hlediska budoucího uplatnění v práci nejlepší. Nemusí to být jen jazyk, ale třeba konkrétní framework atd (jako DirectX, OpenGL
OpenGL... (ano, toto nejsou frameworky, jen aby bylo zřejmé, co mám na mysli). Plánuji se v budoucnu věnovat opravdu "jen" programování, takže odpovědi typu "c se neuč, je moc těžké" nepište.
Btw, o zmiňovaném OpenGL jsem také už vážně uvažoval, že bych se vydal tímto směrem - grafiky. OpengGL programátor - to bude mít uplatnění ne?
Díky
Bespi_ píše:WinAPI se samozrejme pouzivaZ podstaty veci se pouziva i v aplikacich pouzivajichic WPF, a to at uz primo, ze programator pise vlastni volani WinAPI a nebo neprimo, ze .NET sam vola WinAPI.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků