[C/C++] Kde se učit Win32 API?

C++, C#, Visual Basic, Delphi, Perl a ostatní

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Bespi_ 11. 4. 2014 14:23

ASP.NET MVC neni implementace MVC. Je to "jen pomucka" aby se zjednodusilo psani webu pouzivajicich MVC.
Bespi_
Junior

Odeslat příspěvekod piErcE 11. 4. 2014 14:43

No .. nemáš tak úplně pravdu . Není to jen pomucka, ale celá platforma a celý "ekosystém" komponent, implementující "balast" kolem MVC vzoru, a umožnující vývojáři se soustředit na samotný vývoj. Takže bych klidně řekl, že ASP.MET MVC je implementací MVC vzoru.

-- 11. 4. 2014 14:50 --

0xf píše:silvrlight zemrel pri porodu a je tomu dobre.

Zemřel , nezemřel ...realita je taková, že základy a principy položené WPF a silverlightem jsou tu s námi a ještě hodně dlouho budou, protože na nich velmi výrazně staví vývoj aplikací pro Windows phone a Windows 8 store apps.

-- 11. 4. 2014 14:51 --

0xf píše:Ja to prorokoval I mvc proze se mi to zdalo zbytecne (nejakou formu mvc stejne clovek mel I ve webforms) a zatim to vypada ze ho umele drzeni pri zivote trosku zmenilo a ze je uz dost lidi co to pouziva. Koluji zvesti ze i altair prej do toho picha prstem. Pri minulem techedu jeste moc lidi co pouziva mvc nebylo.

CO je to MVC ti, ve vší úctě, docela uníká.
Garmin DriveLuxe 50 - iPhone SE - Octavia III 1.4 110 kW DSG
piErcE
Junior

Odeslat příspěvekod Tepster 11. 4. 2014 15:05

Tepster píše:A co s tou grafikou, jak jsem psal? Myslím, že počítačové hry se budou rozvíjet stále a i kdyby se třeba nepoužívalo OpengGL nebo Directx, tak jak jsem dříve někde četl, na 3d grafice je mnohem těžší pochopit ty principy, než to napsat do kódu.

Myslím, že takovéto spory o tom co je MVC atd. by se neměly řešit zde v diskuzním tématu zabývajícím se něčím úplně jiným, ale nebudu vám to brát... Spíš mi trochu vadí, že mi kvůli těm vašem "sporům" nikdo neodpovídá na otázky. :)

BTW, asi to vůbec nespadá k tomuto tématu, ale měl bych takovou otázku, co se týče asi obecně programování. Někdy se setkám, že nějakém kódu vidím něco jako
Kód: Vybrat vše
int neco = 0x0005;
. Co to znamená? To je nějaká jiná číselná soustava nebo co? Jak si mám vysvětlit "x" v integeru?
Tepster
Junior

Odeslat příspěvekod Bespi_ 11. 4. 2014 15:32

Zapis hodnoty cisla neni nutne provadet jen v desitkove soustave. Je mozne jej zadat ve dvojkove, sestnactkove atd.

Jinak ty si zatim hraj s tim C# pripadne si delej nejake jednoduche hry s vyuzitim WPF. Pokud te to bude bavit tak pak teprve zacni patrat dal. Fakt zalezi cemu presne se chces venovat. Pokud zjistis ze hram tak pak zase budes resit cemu konkretne, je to dost rozsahla problematika.
Bespi_
Junior

Odeslat příspěvekod MiliNess 11. 4. 2014 16:51

Sežeň někde v antikvariátu
Windows pro pokročilé a experty od Jeffrereye Richtera
a Programování ve Windows od Charlese Petzolda
a budeš WinAPI bůh.
Takhle dokonce pochopíš, jak to všechno vnitřně funguje.
Spousta programátorů používající WinAPI obalené dalšíma hovadinama to ani netuší.
Hardwarová nezávislost znamená, že to neběží na žádném počítači.
MiliNess
Pokročilý

Odeslat příspěvekod George2005 11. 4. 2014 17:19

Tepster píše:BTW, asi to vůbec nespadá k tomuto tématu, ale měl bych takovou otázku, co se týče asi obecně programování. Někdy se setkám, že nějakém kódu vidím něco jako
Kód: Vybrat vše
int neco = 0x0005;
. Co to znamená? To je nějaká jiná číselná soustava nebo co? Jak si mám vysvětlit "x" v integeru?

Tepstere, Tepstere ... ty na začátku tvrdíš, že "trochu ovládáš C# (pak i PHP a ostatní jazyky pro web)" a přitom neovládáš hexadecimální zápis čísel ??? To si z nás všech tady děláš srandu ???

Nesnáším nesmysly jako jsou lesklé displeje, počítače typu tablet a pak především facebook, jakožto i ostatní společenské sítě, které kdekdo chybně překládá jako sociální ...

Blog: http://dlazdic.blog.zive.cz/
George2005
Junior

Odeslat příspěvekod Tepster 11. 4. 2014 17:51

Slovo "trochu" má asi pro každého jiný význam... :)
Tepster
Junior

Odeslat příspěvekod George2005 11. 4. 2014 18:56

No jak myslíš, ale dle mého skromného názoru je schopnost vyjadřování čísel v binární a hexadecimální soustavě naprostým základem každého programátora!

Nesnáším nesmysly jako jsou lesklé displeje, počítače typu tablet a pak především facebook, jakožto i ostatní společenské sítě, které kdekdo chybně překládá jako sociální ...

Blog: http://dlazdic.blog.zive.cz/
George2005
Junior

Odeslat příspěvekod cicobasket 11. 4. 2014 19:06

Tepster: Tvé téma bylo prakticky vyčerpáno neb na něj neexistuje správná odpověď. Jestli ti můžu doporučit. Pokud se poohlížíš po něčem novém, zaměř se spíš na jednu věc. Klidně zůstaň u C#. Je to výborný jazyk. Dobře se sním vyjadřuje to co chceš reálně udělat a netáhne sebou soustu zbytečného balastu jako jeho předchůdci. Víš co to je Abstract Factory, Memento, Command, Proxy, Adapter atd. atd. ? Víš k čemu to je a jak se to implementuje v C# ?
Zkusil sis třeba někdy projet v tomto jazyku třeba tuto knížku ? (http://radekpelanek.cz/?progcvic) Zkusto. Víš co to je LINQ ? Víš co to je MVC ? Zkus si ASP.NET MVC a jak se to v reálu implementuje ? Znáš WPF ? Zkus si pár formulářu. Data Templates a Styly . Víš co to je DataBinding a jakou sílu může mít v kombinaci WPF a náhrnovým vzorem MVVM ? Víš co to je Entity framework ? Zkus si třeba přístup Code First a svázat to s nějakou prezentační vrstvou(třeba s ASP.NET MVC).

Ono se to nezdá, ale je toho opravdu hodně. Začal bych zábavou, tou cvičebnicí. Návrhový vzory se ti taky budou hodit vždycky a všude, nezávisle na jazyku.
Jseš si opravdu jistý, že bys tuto informaci nenašel v google.com ?
No (f)lame wars, pls.
Špatná stránka Internetové komunikace je ta, že si někteří lidé pod rouškou skryté identity myslí, že se mohou chovat jako doma ve chlívku....
cicobasket
Junior

Odeslat příspěvekod Tepster 11. 4. 2014 19:21

cicobasket:
Díky moc. Odpovědi na snad všechny otázky jsou "ne". Budu dělat dále v C# a radši se nebudu tlačit do ničeho jiného, když neznám ani trochu z jednoho.

Je zajímavé pozorovat, že čím více zkouším programovat, něco se učit, tím více zjišťuji, jak jsem úplně na začátku a že zatím vlastně vůbec nic neumím. :)
Tepster
Junior

Odeslat příspěvekod gandor 11. 4. 2014 19:30

V prvom rade si musis fakt uvedomit, ze co chces robit.
Podla toho sa ti ten jazyk vykristalizuje sam. Ak chces robit desktop aplikacie, nebude to PHP. Ak chces robit programy pre vela systemov naraz, nebude to pravdepodobne C#, ak chces jazyk s kritickymi narokmi na vykon, nebude to Java (ano, zalezi od implementacie algoritmov, ale ten vtip "klop-klop. Kto tam? ...................... zzzzzzzzz ................. zzzzzzzzzzzzzz ......... Java!" asi tiez nevznikol uplnou nahodou), ak chces rapidny rychli vyvoj, tak to nebude nizkourovnovy jazyk ako C alebo C++.
K OpenGL - najdu sa tu velmi slusne a velmi pekne platene roboty, ale az tak vela ich nieje. Tych vyvojarov hier nikdy nebude tak vela, ako systemov pre (hlavne velke) firmy a to z takeho toho podstatneho dovodu ako je - hru davas k dispozicii co najvecsim masam ludi a nemusi byt pre kazdeho cloveka vlastna verzia, dalej jej pouzivanim sa neziskava ziaden majetok (a za relax ludia tolko penazi ako pri investicii nedaju)... V neposlednom rade je to zabavnejsia robota ako vytvarat formulariky pre firmu (takze vela ludi je ochotnych to robit skoro zadarmo - napr. vo volnom case - to pre firemne aplikacie rozhodne neplati). Takze ta konkurencia (a teda aj tlak na ceny) je niekde uplne inde.
Este poznamocka - programovanie hier je narocnejsie na algoritmizaciu (tu najviac citit rozdiel medzi "nejak to nakodoval" a "nastudoval si najefektivnejsi sposob"), co na jednej strane robi vyvoj este zaujimavejsi, ale rozhodne aj tazsi na uvazovanie (pri weboch je znalost matiky len prijemne plus. Pri aspon trocha schopnych hrach (teda ziadne piskvorky) je to nutnost)...
gandor
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cicobasket 11. 4. 2014 19:48

Tepster píše:Je zajímavé pozorovat, že čím více zkouším programovat, něco se učit, tím více zjišťuji, jak jsem úplně na začátku a že zatím vlastně vůbec nic neumím. :)

Tohle tě jako programátora bude pravděpodobně provázet celý život. Jde jen o to se v tom moři jazyků a technologií naučit plavat a neutopit se.
Jseš si opravdu jistý, že bys tuto informaci nenašel v google.com ?
No (f)lame wars, pls.
Špatná stránka Internetové komunikace je ta, že si někteří lidé pod rouškou skryté identity myslí, že se mohou chovat jako doma ve chlívku....
cicobasket
Junior

Odeslat příspěvekod 0xf 11. 4. 2014 19:54

jen abych to uvedl na pravou miru... ono to neni az tak pattern ale architektonicky vzor ktery resi nebo spise premysli nad vrstvama. Vrstvy uz se mezi programatory resili v dobach asp .net 1 a daleko drive. Ja mel na mysli spise inplementaci.

me se ta ms na zacatku naprosto nelíbila a ještě před jejich mvc systémem jsem si napsal vlastní. A nebyl jsem sam vice ci méně jsem mel na mysli ze ne každý myslenku toho architektonickeho vzoru pri implementaci dotah. To je asi tak vse...
Kunda je chramem nevinosti, do ktereho vstupuju s jistou pochybnosti...
0xf
Junior

Předchozí stránka