PHP server na mojem PC

C++, C#, Visual Basic, Delphi, Perl a ostatní

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod vecerapl 22. 8. 2015 10:09

Ahojte,
potřeboval bych mít možnost spouštět PHP scripty na svém PC. MySQL či PHPmyADMIN vůbec nepotřebuji. Chci se zeptat, jak PHP "server" mohu nainstalovat na svůj PC?
vecerapl
Junior

Odeslat příspěvekod darm 22. 8. 2015 10:27

Chceš psát v php opravdu jen skripty, nebo zkoušet jednoduché webové stránky?
Pokud webovky, nejjednodušší bude nainstalovat wamp (je bundlovaný i s mysql, ale mysql server prostě nemusíš spouštět) http://www.wampserver.com/en/

Pokud jen skripty (bez webu, php použitý jako „normální programovací jazyk“, stáhni si php z http://windows.php.net/download/, rozbal někde kde to chceš mít (třeba v Program Files\php\) a adresář ve kterém je php.exe pak přidáš do proměnné prostředí PATH. http://www.computerhope.com/issues/ch000549.htm)
Skript pak spustíš v terminálu příkazem php <souborskriptu.php>
darm
Junior

Odeslat příspěvekod vecerapl 22. 8. 2015 10:56

Příkazový řádek by mohl být dostačující. Chci přes CURL stáhnout obrázky a přes FFMPEG udělat timelapse. Hotové video pak přes CURL odeslat zpět. To by mohlo jít.
vecerapl
Junior

Odeslat příspěvekod darm 22. 8. 2015 11:29

Pak je druhé zmíněné řešení to co hledáš. I když osobně bych na takovou úlohu spíš volil python.
darm
Junior

Odeslat příspěvekod vecerapl 22. 8. 2015 11:33

Python právě že neumím.
vecerapl
Junior

Odeslat příspěvekod Krakatoa 22. 8. 2015 13:12

vecerapl:
Přes curl stáhneš obrázky, pomocí ffmpeg uděláš video a přes curl odešleš video.
To php tam potřebuješ na co? :-D
Krakatoa
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 22. 8. 2015 13:19

nic jinyho neumi :-D
vecerapl: na tohle ti staci jednoduchy sh / bat(nebo kdo vi co ve widlich ted frci) skript
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod darm 22. 8. 2015 14:28

vbs? Ale jestli to umí udělat v php, proč ne :)
darm
Junior

Odeslat příspěvekod vecerapl 23. 8. 2015 12:10

Já první potřebuji přečíst data z XML a na základě toho jednotlivé data z XML natahat přes CURL do složky. Následně vytvořím video z FFMPEG a video uploaduji zpět na server. Proto PHP, které umím.

Pokud máte script bez nutnosti PHP, sem s tím ;-]
vecerapl
Junior

Odeslat příspěvekod Krakatoa 23. 8. 2015 12:23

vecerapl:
A to xml vypadá jak? Pokud sem dáš ukázku toho xml, třeba ti tu nějaký schopný člověk napíše řešení jak bez php, třeba já se o to minimálně pokusím. A to xml je tvoje a můžeš si ho vytvořit jaké chceš?
Krakatoa
Junior

Odeslat příspěvekod vecerapl 23. 8. 2015 12:53

V XML budou URL adresy na JPG fotografie, které potřebuji vložit do FFMPEG a vytvořit tak video. XML bude moje, tak že tvar může být jakýkoliv. Video následně potřebuji nahrát zpět na server. Pokud budu moci název videa brát třeba z informace v XML .. treba <video_umisteni>http://www.example.com/slozka/video_234.webm</video_umisteni>, bylo by to určitě moc fajn.

Mám windows 10 pokud to nevadí.
vecerapl
Junior

Odeslat příspěvekod Vebloud 27. 8. 2015 12:43

Na tohle by měl stačit Microsoftí Powershell, knihovny na práci s XML se dají použít z .NET frameworku. Na tohle je zbytečný instalovat PHP.
Žít a nechat žít, ty máš svůj názor, já mám svůj názor, já ti nebudu nutit svůj, nemusím souhlasit s tvým, ale udělám vše, abys ho mohl svobodně vyjádřit.
Vebloud
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod gandor 27. 8. 2015 14:05

V zasade suhlasim, ze sa to da pohodlne spravit aj bez PHP. Ale ak niekto uz ma znalost s PHP, tak cela "instalacia" fakt spociva v stiahnuti jedneho exe suboru. Striktne vzato ozaj netreba nic viac (ani vkladat do PATH).

Alternativa je pipe-ovacky medzi shell procesmi, ktore su sice efektivne, ale musim ku vsetkemu hladat kniznice (zhodou okolnosti az na XML rovnake ako tie co su aj v PHP - co samozrejme ako tazatel nemusim vediet), zistovat si ich prepinace a tahanie/procesovanie dat priamo v shell (co ked nepoznam (ale zaroven poznam PHP) mi zaberie nepomerne viac casu).

Takze kvoli pohodlnosti (rozhodne nie kvoli efektivite spracovania) by som postupoval rovnako ako popisuje darn v druhom odseku a napisal by som si php skriptik...
gandor
Mírně pokročilý