Všechny mé nové programy podezřívá antivir

C++, C#, Visual Basic, Delphi, Perl a ostatní

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod xmms 9. 1. 2018 23:22

Když zkompiluju cokoliv nového, tak při prvním spuštění vyběhne avast s 15-ti sekundovým testem podezřelého souboru, nakonec ohlásí, že nenašel problém a nechá ho spustit. Totéž dělá AVG.

Jak vyrobím nový program, aby to antivir nedělal? Výrobci softwaru dělají nové programy a tohle se neděje.
Vždycky bude někdo lepší než ty. A krysám se nikdy nevyrovnáš. Nikdy!
xmms
Junior

Odeslat příspěvekod Nargon 10. 1. 2018 02:21

Jo já jsem na podobnou frikulovinu taky někde narazil. Jen už nevím jestli to byl antivir a nebo něco jiného (možná firewall, fakt už nevím), ale taky jsem s každou novou kompilací aplikace musel někde něco odklikávat. Nakonec jsem to vyřešil odinstalováním toho bazmeku a používám jen ten windows základ, který "neznámé" (tj nově naprogramované) aplikace nehlásí a mám klid.
Desktop: Ryzen 7 1800X (3.95GHz, 1.35V), Asus Crosshair VI Hero, 16GB DDR4 Ram (3200MHz), 128GB SSD + 3TB HDD, Nvidia GTX 1080
Notebook: Asus UL50VT 15.6" (SU7300@1.7GHz, 4GB ram, 500GB HDD, Intel GMA 4500MHD + nVidia G210M, dlouha vydrz cca 7+ hod)
Nargon
Moderátor

Odeslat příspěvekod dustojnikhummer 10. 1. 2018 10:52

Ne používat Avast a AVG?
dustojnikhummer
Junior

Odeslat příspěvekod Krakatoa 10. 1. 2018 11:32

Tak si tu složku nebo složky, do kterých kompiluješ, dej do výjimek, ne? To snad antivir svede.
A pokud někdo obecně nechce, aby mu něco něco kontrolovalo, tak přece to první něco nemá. Já antivir nemám, i defendera mám odstraněnýho, a malware jsem tu nikdy neměl.
Krakatoa
Junior

Odeslat příspěvekod xmms 10. 1. 2018 16:56

Samozřejmě si to můžu já sám u sebe nastavit, ale na tohle jsem se neptal.

Je blbé, aby uživateli toho programu najednou vyskočilo okno s antivirem. AVG i Avast jsou u nás nejrozšířenější a na tom nic nezměním. Jde mi o to, jak udělat důvěryhodný program, aby ho antivir nehlásil. Jak to dělají profesionální výrobci softwaru? U většiny známých programů antivir nic nehlásí. Takže co s tím, digitálně podepsat nebo se musí udělat něco jiného?
xmms
Junior

Odeslat příspěvekod mople71 10. 1. 2018 18:08

Jj podpis je dulezity faktor.
mople71
Taťka moderátor

Odeslat příspěvekod Kysa 10. 1. 2018 21:30

A co udělá nově zkompilovaný program na jiném pc s avg/avastem? Řekl bych, že na tom tvém PC mu vadí, že se ten exe pořád mění.
Kysa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xmms 11. 1. 2018 15:46

Změna exe mu určitě nevadí. Na jiném PC se vždy poprvé spustí ten 15sekundový test a při dalším spuštění už ne.
xmms
Junior