[Ostatni] Jak zacit s webem

C++, C#, Visual Basic, Delphi, Perl a ostatní

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Baki 4. 7. 2005 16:59

Zdravim, chtel bych zacit delat stranky,ale nevim v cem a jak. Mohli by jste mi poradit? Jestli v html nebo v php nebo v asp(?). Jsem uplnej zacatecnik a zacinat az ted z html se mi zda na nic.
Programovat neumim, jen se orijentuji v databazich, oraclu a tak.
Baki
Junior

Odeslat příspěvekod Harry Potter 4. 7. 2005 17:16

Baki píše:Zdravim, chtel bych zacit delat stranky,ale nevim v cem a jak. Mohli by jste mi poradit? Jestli v html nebo v php nebo v asp(?). Jsem uplnej zacatecnik a zacinat az ted z html se mi zda na nic.
Programovat neumim, jen se orijentuji v databazich, oraclu a tak.

No určitě je lepší v PHP, doporučuji nainstalovat i nějaké diskuzní fórum. Já mám taky webové stránky, stačí se podívat na http://diskuzni-forum.fbi.cz
Harry Potter
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Baki 4. 7. 2005 17:21

prave ze ja bych se vic priklanel k tomu asp, kdyz vezmu v potaz jeho cim dal, tim vetsi popularitu. Rekneme,ze bych se tim chtel i v budoucnu zivit.
Baki
Junior

Odeslat příspěvekod qsubt 4. 7. 2005 17:26

ja teda nevim, podle mne je HTML absolutni zaklad.

Tim bys mel zacat. Nevim jak teda ASP o tom nemam ani paru, ja
HTML + CSS + PHP + SQL a troufnu si s tim skoro na vsecko. Ale sem lajik no, pockej na nazory expertu :-B
huh?
qsubt
Junior

Odeslat příspěvekod Eross 4. 7. 2005 17:27

zaklad je mat predstavu otom co chces na tom webe mat.....a potom rozmyslat ako ho urobit.... :wink:
Tempus Maxcars - Kurz bezpecnej jazdy - Skola smyku -absolvovane :)
Eross
Pokročilý

Odeslat příspěvekod qsubt 4. 7. 2005 17:29

Harry Potter píše:No určitě je lepší v PHP, doporučuji nainstalovat i nějaké diskuzní fórum. Já mám taky webové stránky, stačí se podívat na http://diskuzni-forum.fbi.czz/quote]

-

muzes mne rict kde mas ty vlastni webove stranky? jesli myslis to PHP BB forum, tak tos naprogramoval fakt machrovsky :o
huh?
qsubt
Junior

Odeslat příspěvekod Baki 4. 7. 2005 17:32

Eross píše:zaklad je mat predstavu otom co chces na tom webe mat.....a potom rozmyslat ako ho urobit.... :wink:

zatim by to melo byt o me. na tom bych se chtel vsechno naucit,ale pak bych uz delal i na necem jinem,treba na strankach naseho nerniho klanu
Baki
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 4. 7. 2005 18:44

Baki píše:Jsem uplnej zacatecnik a zacinat az ted z html se mi zda na nic.

bez znalosti (x)HTML se nehneš...PHP, ASP atd, jsou scriptovací jazyky...probíhají na straně serveru a jejich výstupem do prohlížeče může být zase a pouze (x)HTML...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod tomp 4. 7. 2005 18:49

tomp
Junior

Odeslat příspěvekod rotter 4. 7. 2005 18:51

zatim by to melo byt o me.

tak to sa nauc HTML ;)
rotter
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Baki 4. 7. 2005 19:56

rotter píše:

tak to sa nauc HTML ;)

TAK TO UZ JSEM ZKOUSEL,ALE LIde mi vycitali, ze jsem skoro vsude daval ramce. A taky mi tam vse neslo a prohlizeni v opere nepripadalo v uvahu a treba kdyz ma nekdo jine rozliseni nez 1024*768 tak je to hnus . vzdyt se na to podivejte:

ferroconcrete.wz.cz
Baki
Junior

Odeslat příspěvekod qsubt 4. 7. 2005 21:05

Baki píše:
rotter píše:

tak to sa nauc HTML ;)

TAK TO UZ JSEM ZKOUSEL,ALE LIde mi vycitali, ze jsem skoro vsude daval ramce. A taky mi tam vse neslo a prohlizeni v opere nepripadalo v uvahu a treba kdyz ma nekdo jine rozliseni nez 1024*768 tak je to hnus . vzdyt se na to podivejte:

ferroconcrete.wz.cz

to mas pravdu ve firefoxu se to ani nezobrazilo, pokud to malo co tam vidim neni obsah, zacni s HTML + CSS (kaskadove styly), jak tu nekdo psal.. naky tutorialek je na http://www.jakpsatweb.cz
nauc se kod psat primo z hlavy, az to zvladnes pridej k tomu PHP+SQL nebo jine skripty a DB a si vysmaty no, nebo ne?
huh?
qsubt
Junior

Odeslat příspěvekod rotter 4. 7. 2005 21:10

Baki píše:
rotter píše:

tak to sa nauc HTML ;)

ferroconcrete.wz.cz

no ale to nie je problem html ale autora;) nauc sa najprv css a html a potom az budes vediet sa uc nieco dalsie..
rotter
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 4. 7. 2005 21:56

a totéž tady...začni s koskem...

http://www.kosek.cz/
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod Baki 5. 7. 2005 08:51

http://www.jakpsatweb.cz/priklady/odkaz-v-tabulce.html

chtel bych se zeptat kde se napise to :
cellpadding=0 cellspacing=4 border=1
Baki
Junior

Další stránka