Záleží
co chceš programovat.
C a C++ se u operačních systému, ovladačů, systémových knihoven a podobných low-level součástí udrží pravděpodobně ještě dlouho. Taky u aplikací, kde záleží na každém procentu výkonu (hry).
U desktopových aplikací je podle mě C++ už mrtvý. Je v něm veliké množství aplikací, to ano, ale postupně v něm vzniká méně a méně nových projektů. Výhody novějších jazyků jsou zřejmé a jsou pro tyhle věci mohem pohodlnější na vývoj. Javu mám rád, a C# nesnáším od doby, co mě v něm napsané aplikace nešly spustit na linuxu, na který sem přesedlal (ani to mono nepomohlo). Takže u mě jednoznačně Java. Desktopové aplikace se taky (aspoň na linuxu) začínají dělat v Pythonu.
Co se týká webových aplikací, máš na výběr opět MS bazmek .NET (=závislost na MS nástrojích a systémech), nebo Javu EE (v bussiness sféře opravdu velice rozšířené) nebo různé Pythony, Ruby (on Rails), apod. Zase bych nedoporučoval vázat se na MS.
A ještě bych si dovolil dodat, že učení se programovat není záležitost dnů ani týdnů, ale let. Kdyby někdo vydal knížku "Staňte se neurochirurgem za 7 dní", tak by se asi všichni zasmáli. Zajímavý, že u programování na to lidi skočí

Chtěl bych poděkovat firmě Microsoft, která mi úrovní svých produktů umožnila seznámení s krásou Linuxu.
OS nemá být pro peníze, ale pro lidi...