Statistika webu

Webdesign, HTML, CSS, Flash, PHP, ASP, .NET, JavaScript. Kritika www stránek na Smetišti.

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod lucas.navratil 13. 5. 2009 16:15

Zdravím, měl bych menší dotaz. Jaký znáte aplikace pro tvorbu statistik webu, jakou byste doporučili jako nejlepší a kde bych eventuelně mohl najít nějaký srovnání, co daná aplikace umí? Bylo mi doporučeno Google Analytics a WebTrends. Osobně jsem využíval jednoduchou statistiku od TopListu. Díky za rady a doporučení.
lucas.navratil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod klema 13. 5. 2009 17:17

Web Trends sice neznám, ale mě vyhovuje Google Analytics. Poskytuje dostatečné (velké :))) množství informací o návštěvnících a jejich chování na stránkách... :)
klema
Junior

Odeslat příspěvekod lucas.navratil 13. 5. 2009 17:19

Fajn já ho prozkoumám trochu blíž. Nejsou o tom na netu nějaký informace, co všechno to umí?
lucas.navratil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod klema 13. 5. 2009 17:32

Jsou, stačí hledat ;-)
klema
Junior

Odeslat příspěvekod Vebloud 13. 5. 2009 19:06

Analytics toho umí víc než umíš využít. Usuzuji z toho jak se ptáš...
Žít a nechat žít, ty máš svůj názor, já mám svůj názor, já ti nebudu nutit svůj, nemusím souhlasit s tvým, ale udělám vše, abys ho mohl svobodně vyjádřit.
Vebloud
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod DevAstor 14. 5. 2009 16:42

Analytics je bohuzel zatim nejlepsi http://www.zive.cz/Clanky/Verejna-betav ... fault.aspx

Nevite o necem co umi zjistit i podil urcite casti useragentu v navstevach? Napriklad "maxthon" atd...
Toto je můj osobní názor.

(\_/)
    (°.°)           <=(čert s dvouma půllitrama)
   c(”)(”)
DevAstor
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Thomas123 19. 5. 2009 07:06

Pokud nechceš nic, do čeho by Ti mohl někdo lézt a můžeš trochu zatížit vlastní server, tak zkus PIWIK.
// I vy můžete mít legální software, stačí používat Linux Ubuntu //
Thomas123
Junior

Odeslat příspěvekod vladimir 19. 5. 2009 07:32

Devastor píše:Nevite o necem co umi zjistit i podil urcite casti useragentu v navstevach? Napriklad "maxthon" atd...

Google analytics ukazuje i tyto informace. (Konkrétně Maxthon tam ale nemám, buď mi tam z Maxthonu nikdo nepřišel, nebo je detekován jako Internet Explorer (používá jeho jádro).

Jinak pokud máš web na serveru, který ti dělá logy, tak ty je možné vyhodnocovat, třeba pomocí Weblog Expert (verze lite je zdarma) a tam se taky dají ukázat statistiky browserů (teda ty useragenty, které odesílají. Goggle shrne například všechny IE na jednu hromadu, kdežto Weblog Expert je třídí i podle verzí.).
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod Maag 19. 5. 2009 09:09

To záleží na tom, co všechno a na co to potřebuješ. Pro nějaké základní a mírně detailní statistiky a tak je Google Analytics postačující, pokud ale chceš něco hodně flexibilního a analytického, kde o návštěvnících zjistíš téměř všechno a hlavně v reálném čase, tak Yahoo! Web Analytics, ale ten je spíš na větší komerční weby, kde se uplatní.
Maag
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod gofry 19. 5. 2009 16:58

vladimir píše:Goggle shrne například všechny IE na jednu hromadu, kdežto Weblog Expert je třídí i podle verzí.).
Aj Google vie rozlíšiť verzie, stačí kliknúť na daný prehliadač a zobrazí sa ti podiel jeho jednotlivých verzií v rámci skupiny.
gofry
Junior

Odeslat příspěvekod Jiří Kuruc 20. 5. 2009 10:51

Používám na http://www.filmovamista.cz Analytics a http://www.netagent.cz. Přestože je Analytics mnohem lepší, spíš používám přímočařejší netagent... ;-)
Jiří Kuruc
Redaktor Computeru

Odeslat příspěvekod hummel 22. 5. 2009 12:09

Google Analytics je naprosto nejúžasnější. Pokud ještě k tomu máte eshop, tak není nad zázračnou novou funkci (už je tam možná skoro rok) a to Elektronické obchodování. Díky této funkci perfektně poznáte zda se daná reklama vyplatí.

Přehledně vidíte kolik lidé utratili z jednotlivých zdrojů, vyhledávaných slov atd. Vše se samozřejmě musí implementovat nejdříve do eshopu.

Díky tomu člověk příjde na hromadu vyhozených peněz. Jeden shop jsme platil zápis na firmy.cz 40.000,- ročně a příchozí lidé z firmy.cz utratili za rok cca 6.000,- :-), zatímco z free fulltext seznamu to jsou sta tisíce. No tak už se 40t ročně šetří ...
hummel
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod DevAstor 29. 3. 2012 17:58

vladimir píše:
Devastor píše:Nevite o necem co umi zjistit i podil urcite casti useragentu v navstevach? Napriklad "maxthon" atd...

Google analytics ukazuje i tyto informace.

Bohužel stále neukazuje.
Toto je můj osobní názor.

(\_/)
    (°.°)           <=(čert s dvouma půllitrama)
   c(”)(”)
DevAstor
VIP uživatel