[PHP] Licence kódu

Webdesign, HTML, CSS, Flash, PHP, ASP, .NET, JavaScript. Kritika www stránek na Smetišti.

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Haunter 6. 6. 2013 17:55

Dělám na zakázku modul pro jeden CMS systém, nechci, aby byl dál šířen (kdyby si ho zákazník vytáhnul a chtěl prodávat dál), kterou licencí tomu můžu zabránit? (jde mi jen o to aby tam byla, pokud si ji smázne a bude to šířit, již to budeme právně vymáhat). Díval jsem se na EULA, ale to mi přijde spíš pro programy apod....
Haunter
Junior

Odeslat příspěvekod Wikan 6. 6. 2013 18:02

Zabráníš tomu prostě tak, že to napíšeš do smlouvy.
Wikan
Moderátor

Odeslat příspěvekod ReZetFet 6. 6. 2013 21:29

Já jsem pracoval ve firmě kde svůj kod provozovali na svým serveru a proto ho ani nikdo nemohl zkopírovat ani jinak používat.. ale né vždy je to možný takto použít
ReZetFet
Junior

Odeslat příspěvekod milanc 7. 6. 2013 01:14

Napadá mne třeba ionCube, ale ani ten není 100%.
milanc
Junior

Odeslat příspěvekod qwertbr 7. 6. 2013 05:52

Mrkni sa poriadne na autorsky zakon. Tam sa hovori, ze pokial robis program na zmluvu o diele, tak sa dielo povazuje za zamestnanecke dielo a majetkove prava prechadzaju na objednavatela, pokial nebolo dohodnute inac. Takze neviem ci len tak licenciu obmedzis pouzitie programu, pokial to nemaz inde specifikovane.
qwertbr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod piErcE 7. 6. 2013 07:06

Qwertbr: ale houbeles

-- 7. 6. 2013 07:08 --

Haunter: zabranis mu to ve smlouvě, kterou s nim mas/mel bys mit uzavřeno. Dílo jako takové žádnou licenci mit nemus
piErcE
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 7. 6. 2013 09:28

ovsem pak taky zalezi pod jakou licenci je ten CMS... treba cista GPL by ti mohla trochu nadelat paseku v tomto toku myslenek.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý