[PHP]Hledám nový editor

Webdesign, HTML, CSS, Flash, PHP, ASP, .NET, JavaScript. Kritika www stránek na Smetišti.

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Flash.st 21. 7. 2014 10:30

Ahoj lidi,
teď používám na tvorbu web stránek prehistorický phpEditorIDE (verze 5.5.5).
A už mi jeho funkce přestávají stačit rád bych ho něčím nahradil.

Mé požadavky:
Musí v něm jít psát HTML CSS JS a PHP
Umět zvýrazňovat syntakci odskakovat automaticky řádky tabulátorem a napovídat slova daného jazyka jako umí Visual Studio
Výhodou by byli klávesové zkratky např označím blok kódu klávesovou zkratkou ho dám do komentáře nebo např přes shift+mezerník vložím pevnou mezeru atd.
Jelikož používám Windows 8.1 měl by na něm editor stabilně běžet.

Může být free ale nebráním se ani tomu nějaký kvalitní program koupit ale nechci za něj utratit tisíce.

Díky za návrhy.
Flash.st
Junior

Odeslat příspěvekod PiranhaGreg 21. 7. 2014 10:43

Pokud chceš plnohodnotný IDE, tak na 100% NetBeans ;-) .

Osobně je ale na moje projekty až moc těžkopádný. Používám Sublime Text. Doporučuji vyzkoušet oboje. V každým si napiš menší projekt a uvidíš. A případně poreferuj, co se ti zalíbilo :-) .
PiranhaGreg
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sakren 21. 7. 2014 10:46

Můžu jedině doporučit PhpStorm.. Není free, ale investice se mi už hodně vyplatila. Produktivita v něm mi přijde mnohem vyšší než v ostatních, co jsem zkoušel. Navíc na vše existují pluginy, je to jeden z nejpoužívanějších IDE pro PHP vůbec.. Klávesové zkratky jsou v pohodě a jdou upravit podle potřeb každého.
Jinak kolegyně ho používá na windows 8 a šlape bez problémů. Jo a navíc naposledy když jsem zkoušel sám srovnat např. s netbeans, které jsou používal dřív, tak běžel i mnohem rychleji..
sakren
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PiranhaGreg 21. 7. 2014 10:52

PhpStorm jsem kdysi zkoušel a vadila mi tam omezená podpora JavaScriptu. U nativního JS ještě relativně našeptávat zvládal, ale s frameworky jako jQuery si vůbec neuměl poradit. A PHPko zvládá NetBeans taky dobře ;-) .

No a ta rychlost... je to pořád docela pomalý no. Už se ale od verze 7 dost zlepšili.

-- 21. 7. 2014 10:54 --

Taky jeden z důvodu proč dávám přednost ultra rychlýmu Sublime Text :mrgreen: .
PiranhaGreg
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Flash.st 21. 7. 2014 10:58

Jdu je začít zkoušet.
Kdyby ještě někoho něco napadlo tak pište.
Flash.st
Junior

Odeslat příspěvekod Haunter 21. 7. 2014 11:06

Netbeans nemá konkurenci.
Haunter
Junior

Odeslat příspěvekod MatesX64 21. 7. 2014 11:37

+1 to: Sublime text 3
MatesX64
Junior

Odeslat příspěvekod FHRFHRFHRFHR 21. 7. 2014 12:13

Pokud chces trochu pokrocilejsi editor (umi zvyraznovat i napovidat), doporucuju BlueFish http://bluefish.openoffice.nl/screenshots.html.

Pokud chces plny IDE, jednoznacne Zend Studio (neni zdarma, ale umi spoustu veci; doporucuju si stahnout Trial verzi pro vyzkouseni)
http://www.zend.com/en/products/studio#features
FHRFHRFHRFHR
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod sakren 21. 7. 2014 12:18

PiranhaGreg píše:PhpStorm jsem kdysi zkoušel a vadila mi tam omezená podpora JavaScriptu. U nativního JS ještě relativně našeptávat zvládal, ale s frameworky jako jQuery si vůbec neuměl poradit. A PHPko zvládá NetBeans taky dobře ;-) .

No a ta rychlost... je to pořád docela pomalý no. Už se ale od verze 7 dost zlepšili.

-- 21. 7. 2014 10:54 --

Taky jeden z důvodu proč dávám přednost ultra rychlýmu Sublime Text :mrgreen: .

Tak js je naštěstí v poho.. Taky dost makali a asi to vylepšili. Našeptává mi to všechny knihovny, dokonce i kombinovaně s coffee scriptem, až se tomu někdy i docela divím :-D
sakren
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Flash.st 21. 7. 2014 13:18

Zatím se mi docela libí NetBeans ale budu si muset trochu více seznámit ze všemi abych se mohl dobře rozhodnout

Děkuji za váš čas
Flash.st
Junior

Odeslat příspěvekod jakubmisek 21. 7. 2014 13:54

Visual Studio + PHP Tools for Visual Studio.

http://visualstudiogallery.msdn.microsoft.com/8292e47d-8ed2-48cb-9ebd-064e0b7891cf

Mas pak kompletni HTML, CSS, JavaScript a PHP zaroven.
jakubmisek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 21. 7. 2014 14:04

podle popisu hledáš chytřejší notepad v barvách, což ten sublime text naplní bezvadně...

nasazením plnotučných IDE by ses mohl nepěkně zacyklit, navzdory faktu, že tvůj dosavadní notepad má v názvu "IDE"...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod karlos00x 21. 7. 2014 23:43

Netbeans ruleeeezzzz... Ale chce to SSD a kupu RAM.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vjakub 22. 7. 2014 02:32

Sublime Text
Brackets
vjakub
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod akira.uzai 22. 7. 2014 06:49

Nejlepší je VIM. Umí syntaxi snad všech jazyků na světě, je naprosto bezkonkurenčně přizpůsobivý a jeho „odtučněnou“ verzi VI najdeš na 99% serverů.
あきらうざい
akira.uzai
Junior

Další stránka