po čase se neprojevují změny při psaní code.

Webdesign, HTML, CSS, Flash, PHP, ASP, .NET, JavaScript. Kritika www stránek na Smetišti.

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod dyžon 19. 8. 2019 09:36

zdravím přátelé,
chci se zeptat na jednu podivnou věc, co se mi děje na PC
při psaní webu se mi stává, že po nějakém čase mi prohlížeče přestanou generovat změny napsané v kódu.
třeba 2 hodiny něco píšu a zároveň v css upravuju styly, všechno funguje parádně až do nějakého okamžiku (zatím netuším, co to spouští), kdy se přestanou zobrazovat v prohlížeči provedené změny, a projeví se až třeba 4. změna, nebo po 6. reloudu stránky.
děje se to i na lokálním serveru (localhost/....).
je to dost frustrující, když provedu změnu a ona se neprojeví, pak celou věčnost hledám v kódu nějakou chybu, různě se snažím opravit něco, co vlastně špatně není a nakonec si v tom udělám akorát bordel.
používám zkušební verzi PHP Rapid a jako další jsem stáhl zkušební verzi DreamWork.
softwarem to ale asi nebude, když píšu v Notepad++, tak se to děje taky.
příjde mi, že se častou úpravou souboru a načítání stránek nějak přetíží server a pak se nějak zblázní.
stalo se mi, že jsem upravoval v jquery animaci při loudu stránky, nic složitýho, jen se posunou elementy na jiny pozice, než jsou napsany. chtělo to často reloudovat stránku a přepisovat soubory css a .js
zkouším to zároveň na firefoxu, chrome a IE.
po nějakým čase se najednou v chrome začaly posouvat na jiný pozice, nebo se nehýbaly vůbec, ve firefoxu a IE se děje to samé, ale trochu jinak.
s vyrvanýma vlasama se odeberu dělat něco jinýho, užitečnějšího.
když se k tomu vrátím druhý den, aniž bych napsal čárku, nebo něco změnil, ve všech prohlížečích se to napoprvé načte správně a vydrží to zase nějakou dobu, než se stane něco podobnýho.
nebo třeba přestane odchytávat event click na nějakým elementu. celou dobu v pohodě a najednou, aniž bych v něm cokoliv měnil, na určitou dobu přestane reagovat.
nemáte s tímto podivným chováním nějakou zkušenost ?
AMD FX-6300; Gigabyte 970A-DS3P; DDR3 8192MBytes; AMD Radeon HD 6700 Series
dyžon
Junior

Odeslat příspěvekod Pytlík 19. 8. 2019 10:10

Cache
Pytlík
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Nargon 19. 8. 2019 10:15

Jak máš nastavené cachování? Nebo spíš jinak, máš ho vypnuté? Protože přesně jak píšeš, při vývoji potřebuješ aby každý refresh vždy načetl vše a nepoužívala se nějaká stará část z cache.
Desktop: Ryzen 7 1800X (3.95GHz, 1.35V), Asus Crosshair VI Hero, 16GB DDR4 Ram (3200MHz), 128GB SSD + 3TB HDD, Nvidia GTX 1080
Notebook: Asus UL50VT 15.6" (SU7300@1.7GHz, 4GB ram, 500GB HDD, Intel GMA 4500MHD + nVidia G210M, dlouha vydrz cca 7+ hod)
Nargon
Moderátor

Odeslat příspěvekod dyžon 19. 8. 2019 10:37

aha,
po nainstalovani xampp jsem nic s cache neměnil,
určitě se mrknu na net, jak se dá vypnout,
bude to v nastavení v nějakým .conf
mrknu na to, ... díky moc oběma.
AMD FX-6300; Gigabyte 970A-DS3P; DDR3 8192MBytes; AMD Radeon HD 6700 Series
dyžon
Junior

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 19. 8. 2019 17:39

Možná je to blbost, ale obnovujete stránku pomocí Ctrl+F5?
Emil Pastelka
Junior