Pokouším se navázat na téma webová galerii, kteréch témat jsem tu našel poskrovnu a to 15 let staré asi už nebude aktuální. Trochu jsem si vymezil požadavky. Hlavně aby ta galerii měla opravdu dobré UI pro návštěvníky.
Upřesním požadavky.: Chci si ji sám nasadit na hosting. Chci aby evidovala počty prohlédnutí, za období, responzivní i na mobilech (to asi v roce 2007 moc nebylo), uměla vytáhnout POPISKY z EXIFU (A nacachovat) případně zvolit si ,která EXIF pole chci zobrazit (nikoho nezajímá ISO, nebo sekundy pořízení snímku, ale jen hod:min)
Idea je taková,, že všechna data nutná pro prezentaci/třídění/řazení budou v samotných fotografických souborech v EXIF / XMP / IPTC. TO bude nosiš informací a metadat.
Nebráním se ani způsobu, že se taková galerie před-vygeneruje.
Ještě lepší, aby uměla něco jako sub-alba, případně zobrazit obrázky podle keywords.
Tedy aby daný fotografický soubor byl v galerii jednou, ale mohl být dle kritérie v "Různých vviews" (například dle hodnocení, 5 hvězdiček, 3–5 hvězdiček), pak dle autorů, nebo dle nějakého jiného "tagu"
A hlavně, aby byla rychlá. Vyzkoušel jsem jednu galerii, co jen ji stačí dát obrázky nahrané v podadresáři. Jenže ouha. Pro 80 fotek (i po vygenerování náhledů) trvá zobrazení stránky 9 sekund ! Vyzkoušeno na 2 webserverech. Může být v PHP, ale není to nutné.
Pokud víte i nějakých "appliance řešením" na vlastním nasu/dockeru, tak taky bych to akceptoval.