Obecná rada na důraz znalostí webových stránek

Webdesign, HTML, CSS, Flash, PHP, ASP, .NET, JavaScript. Kritika www stránek na Smetišti.

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Petra2800 24. 12. 2024 10:04

Ahoj, už delší dobu si chci založit svoje webové stránky. Jenže sem se tomu naposledy věnovala v roce 2006 - 2012. Nevím jak toho se moc změnilo, ale koupila jsem si na rok hosting, ale zvlášť doménu. Bylo velmi pracné to skloubit. Co se týče HTML kódu ovládám jej, (žádné trapné WYSIWYG "TÁHNI A PUSŤ") ovšem když dojde na scripty nepamatuji si je a mám s tím problémy a SEO optimalizace je pro mně už no nad mé schopnosti/vědomosti.

Ráda bych se zeptala tedy na doporučení.

01: Jakým způsobem udělat webové stránky? I za cenu, že tam bude reklama, případně za drobný příplatek otravné reklamy zmizí? Ptám se na alternativu zdarma.

02: Nebo jít cestou náročnější a koupit doménu+hosting v jednom a prostě to udělat všechno ručně?

03: Případně zda mi doporučíte něco, co je zdarma, ale přesto bude vypadat seriózně. Pokud to bude jednoduché ještě lépe, ale nebráním se psát a vkládat články do zdrojového kódu.

Články už mám vytvořené i JPG formáty (fotky) celá ta moje "databáze i s fotkama a textem má. Cca. do 400MB, ale chystám se v tom pokračovat. Pokud má nějaké free stránka (na tvorbu webu) datové omezení asi nebude vhodná pro mě.

Poslední aktualizaci webu jsem dělala na svém, Duronu v roce 2012 takže je dost možné, že novým standardům nebudu již rozumět.

Děkuji.
Petra2800
Junior

Odeslat příspěvekod milsimr 24. 12. 2024 17:54

01: To jako myslíš stylem webů, kde si tu svojí webovku prostě "naklikáš" a ve finále ti to vyhodí hotovej web se subdoménou? (nebo doménou, pokud si ji zaplatíš)

02: Welp, je to dle mne nejlepší řešení; koupíš hosting + doménu, nacpeš na to WordPress, nějak to upravíš a voilá! Popř. si zaplatíš odborníka, co ti to udělá na klíč.

Freehostingům bych se asi vzhledem k velikosti projektu vyhnul.

Poslední alternativa - pokud máš doma připojení s veřejnou IP adresou, tak si můžeš zaplatit pouze doménu a web si hostovat svépomocí; stačí mít nějakej minipočítač na kterým pojede Linux; pro webserver je pak celkem dost "easy to setup" systému, např. Yuno host, kterej nainstaluješ a vše ostatní pak klikačka v rámci ovládacího web GUI.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod Krakatoa 24. 12. 2024 19:28

01
Píšeš, že HTML ovládáš a placený webhosting a doménu máš. Tož si uděláš webovky a nahraješ je na hosting, to určitě víš, tak nechápu co řešíš v tomto bodě.
A jestli javascript tak je přece google a AI, když budeš třeba chtít pomocí javascriptu zapínat a vypínat žárovku tak dohledatelný kód je třeba tu:
https://www.w3schools.com/js/tryit.asp? ... _lightbulb
SEO nepotřebuješ řešit vůbec, to není nutnost.

02
Webhosting s doménou máš, tak proč bys kupovala další webhosting a další doménu?

03
To musíš vědět ty co chceš a jak chceš vytvářet webovky. Jestli ručně, jestli pomocí cms jako wordpress, pomocí generátoru statických stránek a podobně...
Já mám webovky dělané ručně (html, css, php...) a mám je na free webhostinu (na trialhosting.cz, už tam ale nejsou možné nové registrace, navíc by ti nevyhovoval, je tam jen 100 MB nebo tak nějak) ... a úplně mi to stačí.

A abych pravdu řekl, netuším o čem ten tvůj dotaz je.
Krakatoa
Junior

Odeslat příspěvekod Petra2800 24. 12. 2024 20:42

Omlouvám se, ano mám, ale ten web již nespravuji. To je projekt, který skončil a webovky vice méně jsou od roku 2012 tak jak jsou. Proběhlo pár kosmetických změn, ale žádný text jsem již dále nepřidávala. (Ani nechci)

Udělám to tedy jako v minulosti a koupím doménu a hosting a pak to zkusím jako před lety sama. Pokud narazím na problém nejspíše budu řešit holt s někým za fin. prostředky.

Díky za váš čas.

Jinak jsem si myslela, že existuje něco jako FREE alternativa, kde je v základu třeba 500MB a více prostoru a výsledná adresa by vypadala třeba takhle.
Kód: Vybrat vše
http://www.forumzive.websnadno.cz

Ještě mně napadlo to všechno hodit na jixo blog, ale ten koukám neexistuje. Majitel byl snad TV NOVA, ale jejich SEO optimalizace patřila ke špičce (když vezmu v potaz, že to bylo zdarma) škoda.
Jdu tedy tou cestou složitější. :hm
Petra2800
Junior

Odeslat příspěvekod Krakatoa 24. 12. 2024 20:58

Existuje, třeba endora má free 1 GB, resp. 2 GB po ověření:
https://www.endora.cz/
V zahraničí má třeba infinityfree 5 GB:
https://www.infinityfree.com/
Stačí googlit free webhosting a zkoušet.

Já používal už několik free webhostingů a dokonce i několik let jeden free VPS (na Pipni).
Krakatoa
Junior

Odeslat příspěvekod Petra2800 24. 12. 2024 21:04

Krakatoa píše:Existuje, třeba endora má free 1 GB, resp. 2 GB po ověření:
https://www.endora.cz/

To je přesně ono! Těch 19,- Kč za měsíc je už maličkost. Děkuji.
Přesně tohle jsem hledala. o<:)
Petra2800
Junior

Odeslat příspěvekod Krakatoa 24. 12. 2024 21:05

Já ten odkaz dal ale na ten free co je vlevo zadarmo :-D Bavili jsme se o free webhostinzích :-)
Krakatoa
Junior