jaký vybrat redakční systém pro web- drupal,xoops,mambo nebo

Webdesign, HTML, CSS, Flash, PHP, ASP, .NET, JavaScript. Kritika www stránek na Smetišti.

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod troll22 22. 1. 2006 15:34

nějaký jiný? Používal jsem drupal a byl jsem docela spokojený. Kamarád mi ale říkal, že je hodně bezpečnostně děravý.

Jaké máte zkušenosti vy s free cms? A co byste mi doporučili dle mých požadavků?
1. jednoduchá instalace a administrace
2. jednoduchá změna vzhledu
3. možnost co nejvíce funkčních modulů (mailer, ecommerce, banner apod.)
4. htaccess, který nebude problémový - budu ho moci nahrát na jakýkoliv hosting v čr
5. co nejmíň bugů a exploitů :-B
6. a samozřejmě zdarma
troll22
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Stibi 22. 1. 2006 15:39

Ahoj...já bych ti každopádně doporučil Mambo, ovšem kdyby existovalo ve své staré známé podobě...Protože teď už není Mambo ale Joomla...Stala se jedná realtivně nemilá věc v Mambo komunitě a tak free pokračováním Mamba je Joomla!. Nyní ve verzi 1.0.7. Má všechno dobré co bylo v Mambu a vývoj pokračuje dál, během brzké doby má vyjít Joomla 1.1 která má přinést spoustu novinek...Určitě koukni na http://www.joomlaportal.cz (bývalý mamboportál) a na http://www.joomla.org/
Konec jihoamerickým telenovelám !!!
Stibi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 8ball (novy) 22. 1. 2006 15:59

používal som už php-rs, blogcms, nucleus, wordpress ktoré sa hodia na malý osobný web alebo blog, ale zatiaľ najlepšie skúsenosti mám s profi systémami Joomla a Typo3
8ball (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod Vebloud 23. 1. 2006 19:29

Redakční systémy se řeší na fóru domény a servery.
Žít a nechat žít, ty máš svůj názor, já mám svůj názor, já ti nebudu nutit svůj, nemusím souhlasit s tvým, ale udělám vše, abys ho mohl svobodně vyjádřit.
Vebloud
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod froggy 23. 1. 2006 21:14

Též bych doporučil Mambo (tedy Joomla), teĎ jen čekám na novou verzi, kde bude snad konečně pořádná podpora UTF-8..
Je to malé, zelené a strašně nebezpečné. Co je to? Žabička s rootovskými právy.
froggy
Junior

Odeslat příspěvekod Stibi 23. 1. 2006 21:16

froggy: já se hlavně těším na možnost backendu v češtině...ani ne tak kvůli sobě,ale spíš kvůli klientům...často je požadavek na to, aby byla administrace v češtině...angl. admin je pro mě momentálně dost velká brzda :-(
Stibi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tomcat 23. 1. 2006 21:28

Vebloud píše:Redakční systémy se řeší na fóru domény a servery.s/quote]

Nechci autora prehnane hajit...ale pri vsi snaze by me nenapadlo to umistit prave tam.....
"Nemůžete nikoho nic naučit. Můžete mu nanejvýš pomoci, aby to sám v sobě nalezl. " Galileo Galilei
Tomcat
Junior

Odeslat příspěvekod Vebloud 23. 1. 2006 21:48

Tomcat píše:Nechci autora prehnane hajit...ale pri vsi snaze by me nenapadlo to umistit prave tam.....

Mě taky ne, jenom píšu to co mederátoři už desetkrát.
Žít a nechat žít, ty máš svůj názor, já mám svůj názor, já ti nebudu nutit svůj, nemusím souhlasit s tvým, ale udělám vše, abys ho mohl svobodně vyjádřit.
Vebloud
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod troll22 24. 1. 2006 11:08

anglická administrace - s tím nemám problém
ale spíš by mi vadilo, že si to nemůžu sám lokalizovat jako třeba v drupalu nebo to joomla umí?
troll22
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod troll22 24. 1. 2006 11:10

to Tomcat a Velbloud: spis mi kluci napiste co pouzivate za cms a ne do jake diskuse prispevek patri;-) dik
troll22
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mepp 24. 1. 2006 11:21

Ac sam ja pouzivam Wordpress tak bych tez doporucil Joomla pac ikdyz Worpress nabizi to co chces a jde to i doplnit /existuje asi 900 plung-inu na vse mozne/ tak se hodi spise na mensi weby/blogy pokud chces provozovat server s tisicovkama navstev a x-y modifikacema tak neco mohutnejsiho.. Joomla, Hulanuv CMS, United Nuke atd..
Podporuji obrázky a komunitní sítě...
mepp
Junior

Odeslat příspěvekod froggy 24. 1. 2006 16:37

ad Mambo a anglictina v backendu, me to taky nevadi, ale dalsim uživatelům asi trochu ano, ještě že jsem jim napsal krátký (cca 15 stran) návod v češtině, krásně to na něm pochopil i člověk, který neumí anglicky.. :)
Je to malé, zelené a strašně nebezpečné. Co je to? Žabička s rootovskými právy.
froggy
Junior

Odeslat příspěvekod tomiczech002 24. 1. 2006 16:41

Ja bych osobne bud Joomla a nebo bych zustal u drupalu. Nevim co je na tom pravdy ale me pripada bezpecny.
tomiczech002
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vebloud 24. 1. 2006 17:11

troll22 píše:to Tomcat a Velbloud: spis mi kluci napiste co pouzivate za cms a ne do jake diskuse prispevek patri;-) dik

Používám to co si napíšu, protože redakční systémy většinou neodpovídají požadavkům, takže si holt musím naprgat vlastní.
Vebloud
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Stibi 24. 1. 2006 18:18

v Joomla 1.1 už bude možnost různých jazykových verzí backendu ... čeština už je prý prakticky hotová, jen se čeká na verzi 1.1 ...
Stibi
Mírně pokročilý

Další stránka