robots.txt a google URLs restricted, robot mi neprojíždí web

Webdesign, HTML, CSS, Flash, PHP, ASP, .NET, JavaScript. Kritika www stránek na Smetišti.

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod destroyself 28. 3. 2006 10:46

zdar, mam problem :)
zaregistroval jsem stránku do katalogů a podstrčil googlu a čekám a čekám až se objeví na googlu a nic. Zaregistroval jsem se i do google sitemaps a v liště errors - URLs restricted by robots.txt mi píše URL mojí stránky (http://www.solnajama.cz), přitom jsem soubor robots.txt vůbec nevytvářel, tudíž by to měl projet, ale neprojel :(

//adams: upraven název threadu. Prostudujte si, prosím, Tipy, jak napsat správný titulek
destroyself
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod anonymni 28. 3. 2006 10:59

ako si si registroval stranku do guglu?
ved to myslim ani netreba pokial nemas sponzorovny odkaz..
ale niekde sa to tu preberalo myslim.. nie ten tvoj problem, ale nieco o robotoch a gugli
anonymni

Odeslat příspěvekod Desperado 28. 3. 2006 12:08

pro jistotu si robots.txt v rootu webu vytvor a napis do nej:
User-Agent: *
Allow: /
Desperado
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod 2ge 28. 3. 2006 12:37

Desperado, blbosti pises, sorry.
robots.txt nema za ulohu povolovat (v standarde), ale zakazovat. Cize, ak chces, aby ti vsetko indexovalo, netreba mat ziaden robots.txt, kvoli errorlogu, je dobre ho mat. Uplne vsak staci mat robots.txt na serveri s 0 dlzkou (len existuje).
Co sa tyka povodnej otazky: mas tam
Kód: Vybrat vše
User-agent: *
Disallow:

co je v poriadku. Je zaujmave ze to google neindexuje, treba dat nejake odkazy na tuto stranku, urcite to pomoze a hlavne trpezlivost.
SubDownloader - stahuj a nahravaj titulky k filmom pomocou opensource programu z OpenSubtitles.org
2ge
Junior

Odeslat příspěvekod Petra 28. 3. 2006 12:49

IMHO je ta doména 9 dní stará, pak je úplně normální, že v Googlu není a žádnou záhadu bych za tím nehledala.
Petra
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 28. 3. 2006 13:08

po 9tich dnoch je to jasne :D
anonymni

Odeslat příspěvekod Desperado 28. 3. 2006 13:26

2age: ja moc dobre vim, ze robots.txt nehraje zadnou roli v povolovani, proto jsem psal pro JISTOTU ! No a kdyby destroyself hned napsal, ze domena je jen 9 stara, tak bych ani neodpovidal ;)
Desperado
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod destroyself 28. 3. 2006 14:25

pro jistoty sem tam dal soub. robots.txt....
že neni vidět bych ještě pochopil, spíš mě zarazilo, že v google sitemaps v errors to píše že ta doména je zakázaná od robota přitom tam žádnej neni, no uvidíme co se stane teď.
Těch 9 dní to je pravda no, přišlo mi to že už je to tak měsíc :)
destroyself
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod destroyself 28. 3. 2006 14:28

to hicotech: jenom sem mu jí podstčil, sice je to asi zbytečný, ale třeba na to přijde rychleji. http://www.google.com/addurl/?continue=/addurl
destroyself
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod destroyself 28. 3. 2006 14:33

Ještě by mě s tímto souvisejícím zajímalo, zda robot, který projíždí web může narazit na stránku, která na sebe nemá nikde žádný odkaz, je pouze zaregistrovaná do katalogu. Zda se to bere taky jako odkaz (vyhledání - link: blablabla.neco katalog nejspis jako odkaz nebere)
destroyself
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod anonymni 28. 3. 2006 15:07

pockaj chvilku a gugl si ju tam zaradi automaticky... nic sa neboj..
anonymni

Odeslat příspěvekod Gigi 28. 3. 2006 15:34

destroyself píše:Ještě by mě s tímto souvisejícím zajímalo, zda robot, který projíždí web může narazit na stránku, která na sebe nemá nikde žádný odkaz, je pouze zaregistrovaná do katalogu. Zda se to bere taky jako odkaz (vyhledání - link: blablabla.neco katalog nejspis jako odkaz nebere)p/quote]

Nemuze, sice je moznost pri pouzivani GoogleToolbaru, ze ji zjisti pres nej, ale to je spise nahodny jev, navic ho samotny Google popira. Stranky, na ktere nejsou odkazy asi neni dulezita, tak neni ani duvod, aby ji Google indexoval.

BTW: ten robots.txt mas nesmyslny, radeji ho smaz, nebo nechej prazdny soubor.

Oprava: pokud je zarazena stranka v katalogu, tak to je snad odkaz ne?
Gigi
Junior

Odeslat příspěvekod destroyself 29. 3. 2006 14:35

hm, ted jde o to kde ty odkazy vzít, nějáká výměna asi nepřichází v ůvahu, tak jestli stačí ten katalog
destroyself
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vebloud 29. 3. 2006 20:46

destroyself píše:hm, ted jde o to kde ty odkazy vzít, nějáká výměna asi nepřichází v ůvahu, tak jestli stačí ten katalog /quote]

Katalog určitě stačí, je o odkaz jako každý jiný, a pokud se zaregistruješ do dostačenýho množství katalogů, je možný získat pagerank 3 až 4 jen pomocí katalogů.
Žít a nechat žít, ty máš svůj názor, já mám svůj názor, já ti nebudu nutit svůj, nemusím souhlasit s tvým, ale udělám vše, abys ho mohl svobodně vyjádřit.
Vebloud
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod destroyself 30. 3. 2006 21:40

jasně,
aby sme se ale vrátili k tématu proč sem píšu a to URLs restricted by robots.txt , ....nejdříve jsem tedy sobour robots.txt v rootu vubec neměl, ted ho tam mam kde jsem mu nic nezakázal. V google sitemaps mi to píše tohle http://www.solnajama.cz/ruzne/googlesitemap.jpg
Nevim tedy jestli už to na to ten robot narazil či ne, přijde mi to jako kdyby si myslel, že má tuhle stránku zakázanou :-/
destroyself
Kolemjdoucí

Další stránka