Problém s pozicováním.. Poradíte?

Webdesign, HTML, CSS, Flash, PHP, ASP, .NET, JavaScript. Kritika www stránek na Smetišti.

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Dejsipivo 17. 6. 2006 18:39

Zdravím,
dělám stránky úplně bez tabulek, vše dělám pomocí CSS pozicování. Pozicuju absolutně v divech. Jenže vůbec nechápu, jak mám dosáhnout toho jako při tabulkování. Když udám velikost např. levého menu, tak chci, aby se ty velikosti doplňovaly, to znamená, když přibude obsah vpravo, tak aby se jako v tabulkách roztáhla i lišta vlevo, protože jinak je vizuální výsledek příšerný, když se levá lišta roztahuje a pravá ne automaticky.. Jak tohoto dosáhnout? Díky moc.
Dej si pivo!
Dejsipivo
Junior

Odeslat příspěvekod cinan 17. 6. 2006 19:33

skus dat velkosti do percent, nie cez px alebo em.
Open-source fan!
blog-zapisky: http://cinan.wordpress.com/
cinan
Junior

Odeslat příspěvekod Lemur 19. 6. 2006 20:06

Lemur
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Kub@s 19. 6. 2006 20:18

V CSS trochu delam...nestacilo by pouze u tech, u kterych tu sirku chcete dat presne nastavit presny rozmer a u tech ostatnich dat "auto"??? Myslim to pri pouziti absolutniho pozicovani
Kub@s
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vebloud 19. 6. 2006 20:29

Dělat layout přes absolutní pozicování není dle mého názoru nejvhodnější, je to poněkud neflexibilní. Zkus se mrknout na css.interval.cz
Žít a nechat žít, ty máš svůj názor, já mám svůj názor, já ti nebudu nutit svůj, nemusím souhlasit s tvým, ale udělám vše, abys ho mohl svobodně vyjádřit.
Vebloud
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Kub@s 19. 6. 2006 20:34

smim se zeptat jak to delate vy?? jsem zacatecnik a rad se dozvim rady...dekuji
Kub@s
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod AndrewJ 19. 6. 2006 21:29

relativní pozicování
AndrewJ
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Lukáš Havrlant 19. 6. 2006 22:21

Dejsipivo píše:Když udám velikost např. levého menu, tak chci, aby se ty velikosti doplňovaly, to znamená, když přibude obsah vpravo, tak aby se jako v tabulkách roztáhla i lišta vlevo, protože jinak je vizuální výsledek příšerný, když se levá lišta roztahuje a pravá ne automaticky.. Jak tohoto dosáhnout? Díky moc.t/quote]

To je přesně to, co u pozicování nejde, protože když oba ty divy začneš absolutně pozicovat, vytáhneš je z dokumentu a jsou tak na sebe absolutně nezávislé.

Takže jediné řešení je opustit absolutní pozicování a pěkně to nafloatovat. Odkaz již dával Lemur.
Lukáš Havrlant
Junior

Odeslat příspěvekod Vebloud 20. 6. 2006 11:59

AndrewJ píše:relativní url=http://www.jakpsatweb.cz/css/css-pozicovani.html]pozicování
Žít a nechat žít, ty máš svůj názor, já mám svůj názor, já ti nebudu nutit svůj, nemusím souhlasit s tvým, ale udělám vše, abys ho mohl svobodně vyjádřit.
Vebloud
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod cinan 20. 6. 2006 18:30

niekedy pomoze aj tabulka
Open-source fan!
blog-zapisky: http://cinan.wordpress.com/
cinan
Junior

Odeslat příspěvekod Vebloud 20. 6. 2006 18:37

cinan píše:niekedy pomoze aj tabulka

Na layout? No fuj.
Vebloud
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod cinan 21. 6. 2006 07:46

NIEKEDY, nie vzdy, ale dost kvalitnych stranok je robenych cez tabulkovy layout, a vyzeraju dost dobre
cinan
Junior

Odeslat příspěvekod Andreas 21. 6. 2006 08:15

cinan píše:NIEKEDY, nie vzdy, ale dost kvalitnych stranok je robenych cez tabulkovy layout, a vyzeraju dost dobre

Mozna vypadaji, ale kod je naprosto prasacky a neni validni.
Tak se proste web psat nema a tudiz profi web, nebo kvalitni web tak psany byt nema. Pokud je, tak pro me neni kvalitni, i kdyz je na pohled hezky.

Pozicovani delam relativne, nebo jen floatovanim, tim to resim nejcasteji. Absolutni pozicovani existuje, a ma sve opodstatnen i take, ale nevyuziva se ak casto.
Andreas
Junior

Odeslat příspěvekod Lukáš Havrlant 21. 6. 2006 13:11

Andreas píše:Mozna vypadaji, ale kod je naprosto prasacky a neni validni.

Já myslím, že validita nemá s použitým layoutem nic společného, i tabulkový layout může být validní. Nicméně faktem stále zůstává, že tabulka na layout není nejšťastnější řešení.
Lukáš Havrlant
Junior

Odeslat příspěvekod Vebloud 21. 6. 2006 14:34

[quote="Lukáš Havrlant"tNicméně faktem stále zůstává, že tabulka na layout není nejšťastnější řešení.j/quote]
Už jenom proto, že tabulka není ze sémantického hlediska určena k tvorbě layoutu, ale k zobrazení tabulkových dat.
Vebloud
VIP uživatel