[PHP] Ako na plateny obsah webu ?

Webdesign, HTML, CSS, Flash, PHP, ASP, .NET, JavaScript. Kritika www stránek na Smetišti.

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod El Magico 20. 7. 2006 12:02

Ahoj,

nemate niekto skusenosti ako si vytvorit na servery nejaku platenu sekciu a ako to ochranit ak tam bezi PHP+MySQL ? Ako je to s online platbami, ako ich implementovat do stranky ? Predpokladam, ze banky maju na to konkretne rozhranie ale nejako sa na Slovensku neviem dopracovat k nejakemu navodu / manualu, ma s tym niekto skusenosti ?

To admin: Ak to nepatri do tejto sekcie, ospravedlnujem sa, ale nevedel som, kam to zaradit.

// mbing : Téma přesunuto ● z Programování do Tvorba webových stránek a aplikací.
El Magico
Junior

Odeslat příspěvekod X__ 21. 7. 2006 00:12

Nešlo by použít?

CoffeeCup Password Wizard 4.0-pro tvorbu webových stránek chráněných uživatelskými jmény a hesly.exe

V ČR máme: http://www.monetka.cz/
年度新入社員入社式、社長あいさつの概要を掲載しました。
X__
Dočasný BAN

Odeslat příspěvekod jaromir 21. 7. 2006 07:20

El Magico píše:Ahoj,

nemate niekto skusenosti ako si vytvorit na servery nejaku platenu sekciu a ako to ochranit ak tam bezi PHP+MySQL ? Ako je to s online platbami, ako ich implementovat do stranky ? Predpokladam, ze banky maju na to konkretne rozhranie ale nejako sa na Slovensku neviem dopracovat k nejakemu navodu / manualu, ma s tym niekto skusenosti ?

To admin: Ak to nepatri do tejto sekcie, ospravedlnujem sa, ale nevedel som, kam to zaradit.

podívej se na creditcard processora CC-Bill
http://www.ccbill.com/
http://businesscenter.ccbill.com/

a nebo verotel.com

a napiš jim, jak se to implementuje

podle mě asi přes .htaccess, ale zatím nemám nic, kde by se platilo, tak nevím
jaromir
Junior

Odeslat příspěvekod Jozef Balara 21. 7. 2006 07:38

Podla mna si mozes zobrat za priklad vyvolenych. Tam prebiehala platena sekcia: posles sms, kde spatna sms stoji napr 30Sk a pride ti v nej login na prihlasenie ktory je platny napr. 1 den. Tu sms sluzbu si mozes urcite objednat u oboch mobilnych operatorov. Len poplatky tam budu myslim dost vysoke.
Nevravím že mám na 100% pravdu.... :)
Jozef Balara
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod El Magico 21. 7. 2006 17:48

Pri SMS je prave ten problem s nizkou proviziou, ktora predstavuje myslim menej ako 50%, niekde som o tom cital clanok uz si presne napamatam, ale pre cloveka, ktory znasa vsetky naklady a reziu je to nic, ked si predstavim tie poplatky opreratorovi + % z mojho teoretickeho zisku statu atd. tak je to strasne zderstvo na hranici pouzitelnosti pre obsah o ktory ma napr. zaujem len par desiatok ludi a na webe som nenasiel k tejto problematike na slovensku nejake info :(
El Magico
Junior

Odeslat příspěvekod ycuzo 21. 7. 2006 18:26

ak vies trocha anglicky,skus mrknut na toto forum,tam je to hlavne o platenych
strankach :) mozno nieco najdes...
http://www.netpond.com/forumdisplay.php?f=55
ycuzo
Junior

Odeslat příspěvekod El Magico 21. 7. 2006 18:48

Dakujem, pozriem, len som chcel nieco konretne z SK prostredia, skusim asi zavolat do banky a uvidim, ci nejaky balicek poskytnu aj s informaciami. Inak ta ochrana cez .htaccess je dost v pohode, len neviem preco mi to na localhoste funguje a na servery nie :( Inak pre tych co nevedia (ako ani ja, prvy raz to vidim :) tak to staci nahrat do adresa, ktoreho obsah sa ma chranit, odkazuje na subor .htpasswd kde su uvedeni uzivatelia a ich hesla v zaheslovanej podobe. Takze asi staci podla danych pravidiel tento subor uzivatelov automaticky generovat, takisto ako aj .htaccess pre prislusny adresar, aby don mali povoleny vstup len uzivatelia, ktorym to chceme umoznit.
El Magico
Junior

Odeslat příspěvekod El Magico 21. 7. 2006 18:52

Ta monetka ako dalsia moznost pohodlnej platby vyzera OK, ale radsej by som implementoval nejake rozhranie, kt. poskytne banka, lebo monetka je zasa len prostrednik - t.j. uzivatel sa musi registrovat, nabit si kredit atd.

CoffeeCup Password Wizard 4.0 - pozeral som len nejake info na webe a zda sa mi to dost neprakticke, asi to sluzi len pre jednoduche zaheslovanie webu, ale asi tazko by sa dal spravit pristup uzivatelov, kt. sa sustavne menia a maju pristup len k niektorym castiam webu, ale len moj nazor.
El Magico
Junior