Rychlosti UPC/Karnevalu po zruseni FUP

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod ass.hole 9. 9. 2007 04:16

" Dohodl jsem se s nim tedy, at nam zakaze port 25 a zrychli internet na puvodni hodnoty."

co je tohle za nesmysl? postu muzete odesilat z jakehokoliv portu, 25 je vychozi na serverech pro pop3 prijem zprav, ale pokud si nainstalujete u sebe postovni program tak muzete odesilat ven jak se vam zlibi
ass.hole
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Heky 9. 9. 2007 04:29

Jsem zákazníkem „bývalého Karnevalu“ a můžu potvrdit – po spojení z UPC padání rychlosti až na polovinu.
Heky
Junior

Odeslat příspěvekod Armus 9. 9. 2007 06:21

ex karneval Litoměřice, beze změny 5Mb jako garantovanejch. Žádnej výpadek úpadek jsem nezjistil.
K technickým znalostem některých techniků a tel. podpoře se radši nebudu vyjadřovat.
Armus
Junior

Odeslat příspěvekod jirka47 9. 9. 2007 06:33

Rychlost mi zůstala stejná, ale odezva se zpomalila. Ping se zhoršil z průměrnejch 10-15ms na 25-30ms.
jirka47
Junior

Odeslat příspěvekod Armus 9. 9. 2007 07:06

neděle 8:00 Karneval Litoměřice

Statistika ping pro 212.80.76.3:
Pakety: Odeslané = 50, Přijaté = 50, Ztracené = 0 (
Přibližná doba do přijetí odezvy v milisekundách:
Minimum = 8ms, Maximum = 15ms, Průměr = 9ms
Armus
Junior

Odeslat příspěvekod MartinCFM 9. 9. 2007 08:11

ass.hole píše:co je tohle za nesmysl? postu muzete odesilat z jakehokoliv portu, 25 je vychozi na serverech pro pop3 prijem zprav, ale pokud si nainstalujete u sebe postovni program tak muzete odesilat ven jak se vam zlibi

Jde o cílový port. Na portu 25 obvykle není POP3, který nemá s odesíláním a příjmem pošty nic společného (slouží pro přístup k poštovní schránce), ale SMTP ...
MartinCFM
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 9. 9. 2007 08:30

jede to vše jak má, zatím byl jeden výpadek (stačilo restartovat modem) a vše je OK. Jen mi připadá, že UPC navyšování rychlosti moc nedodrželo.
near field | Úplně všechno o NFC.
Kryštof Korb
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod xpol 9. 9. 2007 09:08

Mám 5120/512 a bez problémů, někdy (tak půl dne) jsme a lince 2 lidi a absolutně bez problémů, žádné snížení rychlosti nepociťuje ani jeden z nás.. A dokonce už je to lepší s výpadky (dřív, ještě za FUP padal net minimálně 2x za měsíc, teď už VŮBEC a to jsem čekal že po zrušení FUP to bude horší).. Jsem spokojený uživatel :)
PS: Neustále mi běží tak 2 torrenty a do toho pařim WoW, CoD nebo CS:S a ping je v pohodě:)
Naposledy upravil xpol dne 9. 9. 2007 19:44, celkově upraveno 1
Athlon64 3000+ (AM2), 1.5GB RAM, GF 7600GT, Seagate 80GB+WD 160GB..
xpol
Junior

Odeslat příspěvekod fales 9. 9. 2007 09:14

Ja jsem s UPC maximalne spokojen. Vyuzivam jeho sluzeb uz 3 roky, rychlost vzdy drzel takovou jaka mela byt, nekdy dokonce i torchu rychlejsi. Se zakaznickym centrem nemam zadne zkusenosti, protoze jsem nikdy zadne problemy neresil. Po zruseni FUP jsem zadnou zmenu rychlosti nezaznamenal...

Seznam ping: 27ms...
fales
Junior

Odeslat příspěvekod dj.kure 9. 9. 2007 09:21

neděle 10:20 Karneval Plzeň

Statistika ping pro 212.80.76.3:
Pakety: Odeslané = 50, Přijaté = 50, Ztracené = 0 (ztráta 0%),
Přibližná doba do přijetí odezvy v milisekundách:
Minimum = 10ms, Maximum = 65ms, Průměr = 17ms

je to ovlivněno tím, že jsem to testoval z notebooku přes wifi (asi 5m od AP) ... na AP mam ping 1-2ms, takže si tuto hodnotu odečtěte a dostanete skutečnou.

Jinak mam tarrif Easy a rychlost pořád stejná, jen ty pingy už nejsou to, co bývalo. Dříve jsem se mohl vytahovat, jak mam supr-dupr mega nízký pingy a teďkon jsem na tom jako ADSL :-/
Apple iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple | Apple Watch 6 | O2 Family | Vodafone OneNet
dj.kure
Junior

Odeslat příspěvekod Scroll 9. 9. 2007 09:41

Ja jsem zakaznikem UPC od dob kdy prislo do CR, mam tarif Classic, rychlosti 8Mbit/s nedosahuji, jede to okolo 7Mbit, ale to by mi ani nevadilo, spise mi vadi caste problemy na p2p sitich. Napriklad Direct connect...neustale odpojovani od hubu, obcas mala rychlost stahovani atd. Jinak vypadky jsou tady tak v prumeru 1 za pul roku, ale vetsinou kratke. Rozhodne od doby co odstranili FUP, tak na DC moc dobre nefunguju. Z webu stahuju bez problemu. A moje zkusenosti ze zakacnickou linkou jsou taky negativni, vubec to nestihaji a kdyz je nejaky problem, tak jeho odstraneni trva neumerne dlouho.
They Can’t Stop Us
Let ‘em Try
For Heavy Metal
We Will Die!
Scroll
Junior

Odeslat příspěvekod Genstiade 9. 9. 2007 10:33

Já mam UPC Light 5/1 Mbps každej měsíc dělám 300GB download a 100GB upload, rychlost je pořád stejná, neustále stahuju přes 600 KBps...

A pokud se někomu zhoršila rychlost, tak maximálně v nějakejch malejch lokalitách... Ale v Praze rozhodně ne...

P.S. Ten kdo nedělá 100GB dwn měsíčně, tak ten neví co je to plnohodnotný Internet :-)
Intel Pentium M 730 Sonoma 1,6Ghz 533Mhz Bus Speed @ 2,8Ghz 1Ghz Bus Speed
MB: Asus P4C800-E Deluxe + CT-479
HDD: WD Raptor 36,7Gb 10.000 RPM
RAM: OCZ 512MB 400MHZ Dual Chanel - 800Mhz CL: 2.2.2.5
Genstiade
Junior

Odeslat příspěvekod admxx 9. 9. 2007 11:26

Je to sice trosku mimo, ale chcu se zeptat jak to ted je u karnevalu s placenim. Meni se neco? Musim nejak menit inkaso?

Mam ho teprv 3 mesice (aktivace za 1kč, prvni dva mesice za 1 kč). Ale je mi divne, ze zatim si inkasem nestahli ani jednu platbu. Dal sem jim vedet pomoci formulare na netu (o zrizeni povoleni s inkasem). Ale nikdo se neozval, bezplatnou linku zrusili...a za to aby sem jim sdeloval ze me maji obrat o penize nebudu utracet za 30min hovor.
Ale nerad bych pak mel problemy ze by po me neco vymahali, nedej boze nejake penale atd...
admxx
Junior

Odeslat příspěvekod Dengalden 9. 9. 2007 11:41

Zadny problem, jede to v klidu, zatim :p
Dengalden
Junior

Odeslat příspěvekod johnnash 9. 9. 2007 12:18

Genstiade píše:Já mam UPC Light 5/1 Mbps každej měsíc dělám 300GB download a 100GB upload, rychlost je pořád stejná, neustále stahuju přes 600 KBps...

A pokud se někomu zhoršila rychlost, tak maximálně v nějakejch malejch lokalitách... Ale v Praze rozhodně ne...

P.S. Ten kdo nedělá 100GB dwn měsíčně, tak ten neví co je to plnohodnotný Internet :-)l/quote]

Neboj, z toho vyrostes :roll:
johnnash
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka