Internet/Brno - Karneval umí připojit jen 1 PC?

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Anonymous 26. 8. 2007 12:54

Dobré odpoledne, chtěl bych v Brně (studentský byt) zřídit internetové připojení. Poměrně mě zaujala nabídka Karnevalu, konkrétně tarif Easy, který až na jednu věc splňuje naše požadavky. Je levný, rychlost není špatná, avšak lze připojit pouze jedno PC! My bychom potřebovali připojit 4 notebooky.

Má otázka: Lze nějaký zbůsobem tento problém vyřešit? Napadl mě nějaký router se 4 LAN porty nebo lépe nějaký bezdrátový acces point. Je to tak, že modem poskytovatele má jen jeden LAN port nebo omezuje MAC adresou, či proč lze připojit jen 1 PC? Před týdnem jsem psal Karnevalu, ale žádná odpověď. Omluvte mě, zdali mluvím nesmysly, v této oblasti ale nejsem příliš zběhlý. :wink:

Děkuji za případné odpovědi.
Anonymous

Odeslat příspěvekod -MHE- 26. 8. 2007 13:01

Použít router s více LAN porty nebo WIFI router samozřejmě můžete.

Omezení u tohoto tarifu je v tom, že Vám Karneval poskytne pouze jednu veřejnou dynamickou IP adresu.
michal.h
-MHE-
Junior

Odeslat příspěvekod wojta 26. 8. 2007 13:13

Omezuje se to MAC adresou. MAC adresa se da preregistrovat na jinou na nejakych strankach. Nebo muzes u nekterych routeru zmenit naopak tu MAC na nich.

Je to hlavne kvuli tomu, ze do budoucna nebudou mit ve svem adresnim prostoru dostatek IPv4 adres. Za dalsi prostor by museli zaplatit. Tak aby je moc rychle nevycerpavali prideluje se zdarma jen jedna verejna IP. Stejne jednoho dne to dojde, jako ropa... :lol:
C:\>ver
MS-DOS Version 5.00
wojta
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Anonymous 26. 8. 2007 13:23

Takže pokud to správně chápu, přeregistuju MAC adresy všech PC na jednu a tu samou? Či by tedy stačilo jen na tom routeru nastavit tu jednu MAC? Že by byla jen jedna IP by samozřejmě vůbec nevadilo.

Ve smlouvě je ale napsáno, že nelze k zařízení připojovat jiné koncová zařízení a v jiném bodu že lze připojit jen tolik PC, kolik je napsáno u příslušného tarifu. Předpokládám, že by oni zjistili, pokud bychom tam připojili místo jednoho čtyři PC, že?

Opět mě omluvte, možná plácám nesmysly. :D

//Zřejmě v tom bude ale ještě nějaký zakopaný pes. Probíhá akční nabídka, pokud do 31.8. objednáme službu internet, budeme první dva měsíce platit jen 1Kč. Zajímavé je, že 30.8. končí platnost starých podmínek a od 1.9. platí podmínky nové, ještě jsem to ale nečetl.

Cituji z jejich internetových stránek:
Internet - 2 měsíce za 1Kč
PLATÍ DO b]31.8.2007[/b]

Na straně další je již toto:
tquote]Pokud si do 30.8.2007 objednáte internet od Karnevalu, budete po dobu 2 měsíců platit pouze 1Kč /quote]

Máte někdo nějaké zkušenosti s tímto poskytovatelem? Nebudí ve mně příliš důvěry, když ani nejsou schopni zkontrolovat, co mají na svém webu a za týden neodpoví na dotaz.
Anonymous

Odeslat příspěvekod wojta 26. 8. 2007 13:50

No ja myslim, ze nic takoveho se tam nepise.
http://www.karneval.cz/storage/att/VP_v07-02-21.pdf píše:Nepřipojovat ke Koncovému místu více Koncových zařízení účastníka než kolik je jich
uvedeno ve Specifikaci Služby;k/quote]
Router bude tim Koncovym zarizenim. Router tam budes mit pripojeny jeden. Co je pripojene na routeru se uz k teto formulaci nevztahuje. Protoze router neni Koncove misto, ale Koncove zarizeni.
Takhle si to vysvetluji ja, protoze router pochopitelne mam.
Teda mam UPC, ale to ma stejne podminky. Karneval byl nedavno UPC koupen.
Takže pokud to správně chápu, přeregistuju MAC adresy všech PC na jednu a tu samou? Či by tedy stačilo jen na tom routeru nastavit tu jednu MAC? Že by byla jen jedna IP by samozřejmě vůbec nevadilo. c/quote]

Preregistrujes na MAC routeru. Nebo zmenis MAC routeru na tu aktualne nastavenou. Na routeru zapnes NAT, vic se muzes docist na:
http://forum.zive.cz/viewtopic.php?t=13875
Naposledy upravil wojta dne 27. 8. 2007 09:12, celkově upraveno 1
C:\>ver
MS-DOS Version 5.00
wojta
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pytlík 26. 8. 2007 19:37

Ohledně toho odkoupení: Stačí napsat v příkazovém řádku příkaz ipconfig a člověk hned ví která bije a kdo ho, co by Karneval, připojuje (chello.upc.cz)
Pytlík
Pokročilý