ORANGE OPTIKA

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod mario13 16. 1. 2008 22:02

S_torm: Ja som na Speedteste testoval 30/30 od ineho providera a nameralo mi to hodnoty 30/30. Takze si myslim, ze by to mohlo byt dost realisticke meranie (v IE). Inac treba skusit nieco velke nakopirovat cez FTP (napr. na firemnu stranku) a potom to skusit stiahnut cez WWW.
mario13
Junior

Odeslat příspěvekod Liu 16. 1. 2008 22:13

wormboy píše:tak ja si ten dlink chvalim a chvalit budem, asi mam nejaky vynimocny kus. Ten asus co som pred rokom kupoval za 3litre niekomu strelim :P

Nemyslím si, že máš výnimočný kus, ale nič výnimočné od neho nechceš a preto ide v pohode. Ale skús ho vyťažiť a začne robiť problémy. Skús sťahovať niečo na vnútornej sieti, zvnoku ťahať niečo z ftp čo je za tým d-linkom, pripoj sa zvon na remote desktop (hlavne refresh mu robí problémy, vtedy zmrzne štýlom, že vnútornú sieť odpojí a navonok sa tvári že je všetko ok) a nebodaj ešte cez VPN a D-Link končí :) Je mi jasné, že toto 95% užívateľov nikdy robiť nebude, aspoň nie naraz takže im ten D-Link úplne postačuje.
Liu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tomcop 16. 1. 2008 22:50

Len tak pre info - v PD bol momentalne vypadok asi 10 min. Mali ste aj inde...
Po 3 dnoch, celkom rychlo ;-)
Ale uz ide.
Obrázek
PC : MacBook Air (late 2010), 11.6" LCD, 2GB RAM, 128GB SSD HDD, MacOSX Snow Leopard
Mobile : Nokia N9, 64GB, White
tomcop
Junior

Odeslat příspěvekod spree 17. 1. 2008 13:25

Zdravim

Tak som sa rozohodol ze Orange doma bude aj u mna doma, len by som sa chcel este spytat ci sa oplati zobrat jeden z tych dvoch ponukanych LCD Tv- Samsung LE32R84, Samsung LE40R84 ak jeden z nich niekto ma poprosil by som o male review...

Za odpoved vopred dakujem
spree
Junior

Odeslat příspěvekod Bellis 17. 1. 2008 14:58

Liu píše:a nebodaj ešte cez VPN a D-Link končí :) Je mi jasné, že toto 95% užívateľov nikdy robiť nebude, aspoň nie naraz takže im ten D-Link úplne postačuje.e/quote]

Veru tak ako hovoris, D-Link a VPN to je nonono :lol:
Power is no match for true Strength.
Bellis
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod splachovac 17. 1. 2008 18:16

Pripajam sa k staznostiam na D-Link ruter.
Uz sa mi 2 krat zasekol a musel som ho vytiahnut z el.siete.
Inac staci nechat tahat 1 torrent a uz je cela komunikacia spomalena.
Raz sa mi zasekol cisto iba pri ftp prenose :/ ...
Myslite ze ASUS 500gp bude ovela lepsi ?
splachovac
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Largo 17. 1. 2008 22:49

zdravim,
neporadi niekto kde zistim dostupnost optiky, pripadne
aj v buducnosti.Na strane Orange to nefunguje.
Vdaka
Largo
Junior

Odeslat příspěvekod Sefko 18. 1. 2008 09:16

Vcera bol celoslovensky vypadok Fibernetu a ukonceny bol podla Orange o 15:30...
Sefko
Junior

Odeslat příspěvekod zmizik 18. 1. 2008 09:41

splachovac píše:Myslite ze ASUS 500gp bude ovela lepsi ?

Si pis ze bude lepsi. Rok a pol mi lezi na stole a zatial pohoda - inac chce to pozriet sa po inaksiom fw do neho.
cpu: intel mb: asus ram: adata gpu: ati hdd: hitachi, maxtor psu: enermax case: thermaltake dvd-rw: lg lcd: acer cooler: zalman ntb: hp pda: htc foto: sony gps: gpsmap
zmizik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Axwell 18. 1. 2008 09:44

D-Link a ostatne routery s ktorym mate problemy a uz mate i najnovsi firmware a este furt mate problemy tak skuste tento firmware je opensource na vela typov routerov a funguje velmi dobre a vytiahne vam maximum z vasho routeru

http://openwrt.org/
Axwell
Junior

Odeslat příspěvekod Liu 18. 1. 2008 09:45

Ty máš ten Asus v spojení s Fibernetom?
Liu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zmizik 18. 1. 2008 10:11

Liu píše:Ty máš ten Asus v spojení s Fibernetom?o/quote]

Ak si myslel mna tak ano, D-Link som ani nevytahoval zo skatule, hned tam isiel Asus kt. predtym frcal na chelle.
cpu: intel mb: asus ram: adata gpu: ati hdd: hitachi, maxtor psu: enermax case: thermaltake dvd-rw: lg lcd: acer cooler: zalman ntb: hp pda: htc foto: sony gps: gpsmap
zmizik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod splachovac 18. 1. 2008 11:00

Axwell píše:D-Link a ostatne routery s ktorym mate problemy a uz mate i najnovsi firmware a este furt mate problemy tak skuste tento firmware je opensource na vela typov routerov a funguje velmi dobre a vytiahne vam maximum z vasho routeru

http://openwrt.org/

No openwrt na tom D-linku nespustis ..
zmizik píše:Si pis ze bude lepsi. Rok a pol mi lezi na stole a zatial pohoda - inac chce to pozriet sa po inaksiom fw do neho.

To ano , rozmyslam nad tym routerom koli usb portom a moznosti dat alt. firmware , bud uz openwrt , oleg , ddwrt .. :/

Takze nema problem s vacsim poctom spojeni ? ,
splachovac
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tomcop 18. 1. 2008 11:09

A na akom FW ten D-Link bezi zatial najlepsie?
PC : MacBook Air (late 2010), 11.6" LCD, 2GB RAM, 128GB SSD HDD, MacOSX Snow Leopard
Mobile : Nokia N9, 64GB, White
tomcop
Junior

Odeslat příspěvekod stefantoth 18. 1. 2008 11:40

Chcem aj ja nieco pridat do fora a podelit sa so skusenostami...

Cize vcera poobede mi prisli nainstalovat optiku, instalacia prebiehala tak ako mala, zacali o 15.30 a skoncili o 18.30, boli dva sposoby, akymi mi mohli nainstalovat optiku do bytu, prvy ze kabel by mi viedol rovno do izby ale to bohuzial nebolo zrealizovatelne, lebo by mi museli vyvrtat dieru do izby a padla by mi omietka a je to na dost viditelnom mieste, druhy bol taky ze mi postavia converter do satnika, ktory je hned pri predsieni, tak mi tam naviedli aj elektriku z rozvodnej skrine a hned zapojili aj konverter cez opticke vlakno, potom uz ked odisli som si natiahol asi 25 metrovy ethernet tieneny kabel cez rodicovsku spalnu, obyvacku, az do svojej izby. To mi trvalo asi hodinu kym som sa vymotal z takeho klbka(100m), potom som si normalne nacvakol koncovky. Router pouzivam moj rok stary, na ktorom som fical aj na UPC, z dovodu, ze na dodavany DLINK som nepocul vobec pozitivne ohlasy, a tak vlastne sa mi siet smerom od routeru vobec nezmenila...rychlost rozdelujem sebe, mojmu notebooku, sestre, a budem este susedovi cez wifi ktory byva vedla,skusal som testovat rychlost

na serveri http://www.speedtest.net som mal ping 22 a download asi 35 mbps upload 2080 kbps, tak ako to ma byt, ked to meral technik nameral svojim notebookom rychlost 56 mbps, mne sa bohuzial podarila najvyssia rychlost okolo 45 mbps, ale aj to je viac ako by som mal mat, na rychlosti zavisi dost od toho ci rychlost zdielate a ci vas niekto neobmedzuje, lebo ak ano tak sa moze stat ze nebudete mat taku velku rychlost a mozno ani tych 30mbps, nastastie to moj pripad nieje, lebo som prvy v baraku ktory ma optiku cez orange, este hovoril ze o dve ulice dalej robil instalaciu predtym.

Torrenty niesu blokovane, ked sa naforwarduju porty cez router tak mi isiel torrent 1.2 MB, ked som tahal okolo 20 torrentov(filmy a serialy) aj ked neboli najnovsie tak som spolu dosiahol rychlost okolo 3.5 MB,rychlost nekolise, co tu pisali ludia ze treba router restartovat, tak podla mna nic take, lebo technik mi povedal ze budem mat kazdych 12 hodin inu IP adresu a to uvidim az ked pridem domov ci sa mi zmenila. Hru som skusal Counter strike a celkom rychle to ficalo, ping som mal okolo 20 asi na serveri paruka.sk, na zahranicnych serveroch je to pochopitelne viac.

Je hovadina si davat Internet Chello, ked tu mame najrychlejsi internet aky tu kedy bol, ak by som mal hodnotit samotny internet od 1 po 5 tak urcite 1, ak by som mal hodnotit sluzby ISP, tak by som dal asi 3, lebo podpora nieje bohvie aka, ked sa nieco pokasle tak vyjazd technika je plateny, aj ked to je asi vsade ale tu by mohli pomoct aspon na telefonnej linke, tiez sa mi nepaci 36 mesacna viazanost, je to trochu vela, zaviazal som sa len preto lebo rychlejsi internet asi potrebovat nebudem, ked tak tak jedine upload a to si rychlost zdvojnasobim za ten poplatok, len dufam ze nezacnu s niecim ako FUP lebo to ma potom fakt dost nastve...kedze mam internet len skoro den tak viac poznatkov neviem bohuzial napisat ale ked niekto nieco chce tak nech sa spyta ale ja som zatial dost spokojny...bohuzial screenshoty prilozit neviem lebo som si to neodfotil na monitore ale ked sa bude dat tak aj to tu pridam...

...moja lokalita je Bratislava - Ruzinov - Travniky
stefantoth
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka