ORANGE OPTIKA

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod koso 31. 1. 2008 12:43

inetMark píše:Napriklad osobne si myslim ze datovy limit nema na internetovych pripojeniach co hladat.

No to je uhol pohladu, ak to dospeje do stavu ako v UPC, ze kvoli pretazenej sieti nebudes moct ani browsovat, tak asi zmenis nazor. Dalsia vec, co je pre teba spravodlivejsie .. datovym limitom obmedzit extremne pripady (dajme tomu 1% najstahujucejsich uzivatelov ktory svojou aktivitou zaplnia vyraznu cast kapacity) alebo obmedzit vsetkych, teda aj sviatocnych stahovacov ktori neobmedzuju druhych (to je pripad UPC)
koso
Junior

Odeslat příspěvekod Liu 31. 1. 2008 13:03

Tak určite, že úplné extrémy treba nejako obmedziť, to jednoznačne. Ale zase treba aj reálne stanovovať limity, lebo ako bolo písané, v súčasnosti už 100GB nepredstavuje nejakú magickú ,nedosiahnuteľnú hranicu aj legálnym spôsobom. Streamované videá, live TV a pod. A ešte príchod HD formátu narobí svoje. Takže ak už limity uplatňovať, tak stanoviť v súčasnosti nejakú hranicu, ktorá už ozaj oddeľuje tých extrémistov od zvyšku užívateľov, nie tam bachnúť 100GB FUP a hotovo.
Liu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod inetMark 31. 1. 2008 13:22

Suhlasim s Liu. Takisto s koso-m. Len vazne bude tazke oddelit extrem. A tu sa ale prejavuje velka vyhoda Orange siete oproti UPC ci ADSL technologii telecomu. Jednoducho mozu byt viac benevolentny.

Ja osobne si vazne netrufam povedat, co je extrem. Ale pri takychto rychlostiach bude aj zasielanie dovolenkovych a inych videi a fotografii v ramci rodin bezproblemove (pricom jedna rodina moze byt z BA, dalsia z NR, dalsia z NZ a podobne). Napriklad minule sme mali len taku mensiu oslavu a fotil som ja mojim fotakom a bratranec ich fotakom. Doteraz sme mali obaja ADSL a pri tom uploade som radsej vzdy zbehol za nim s USB klucom (byva 5-10 minut pesi daleko). Teraz sme si to jednoducho poslali cez mirandu. Uvidime ci nebude takyto sposob zivota vies k obezite :) ,

V kazdom pripade sa chcem vratit k teme topicu:
Som maximalne zatial spokojny s Fibernetom, ale na nejake globalnejsie zhodnotenie musim este tak tyzden-dva pockat. Bal som sa vypadkov a nadmernej kolisavosti konektivity, ale vsetko je v poriadku.
Každý program je jeden veľký IF.
inetMark
Junior

Odeslat příspěvekod Liu 31. 1. 2008 15:03

Myslím, že na globálne hodnotenie si budeme musieť počkať, rok, dva :)
Liu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod OReX 31. 1. 2008 16:04

No tak sa vratim este raz k svojmu vyjadreniu: to by som sa musel inak snazit.
1. internet vyuzivam v domacnosti vyhradne iba ja tzn som nato sam :)
2. tych 56GB/mesiac (z toho 50GB Download) sa u mna blizi k maximu kedze nestahujem a nezalohujem bezhlavo kazdu somarinu. A pozeram aj streamovane videa, online TV a podobne a to si dovolim povedat dost casto (aj vo vysokom rozliseni kedze s fibernetom je to lahoda).
3. Ano ked niekto stahuje v kuse pre seba rodinu a znamych rozne DVD z rapidu a torrentov nonstop tak nie je problem aj 400GB (poznam take pripady)

tym nechcem samozrejme obhajovat FUP alebo podobne ide len o to, ze predtym som mal chello a ako tu niekto spomenul, koli 1% ,nazvem to čurá*ov, sme boli obmedzovani v P2P vsetci.
Btw: ja mam fibrenet klasik 30/2 ale aj tak mi to stale ide tych 50Mbit :) mate aj vy podobny 'problem' ? :)))
OReX
Junior

Odeslat příspěvekod Bellis 31. 1. 2008 17:35

OReX píše:Btw: ja mam fibrenet klasik 30/2 ale aj tak mi to stale ide tych 50Mbit :) mate aj vy podobny 'problem' ? :)))

Ja mam premium a problem podobny, maximalne sa mi z toho podarilo dostat 89 Mbit :D
Power is no match for true Strength.
Bellis
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod inetMark 31. 1. 2008 17:39

Ja mam tiez podobny problem. Tiez sa mi podarilo z rapidu tahat 6 MB/s. Dufam, ze to coskoro vyriesia.
inetMark
Junior

Odeslat příspěvekod Pato16 1. 2. 2008 13:56

Dobry. cem sa opytat da sa Digitalna televizia prepojit na 2 TV??? :-/
Intel Core i7 920 3.6Ghz | Thermalright Ultra-120 eXtreme | ASUS Rampage II Extreme | ASUS GTX280SLI | A-DATA DDR3 3x1GB 1.6Ghz | X-Fi Titanium Fatal1ty Pro | Thermaltake ToughPower 1000W | 26" LCD SAMSUNG T260 |
Pato16
Junior

Odeslat příspěvekod inetMark 1. 2. 2008 15:12

Da sa ak si zakupis dalsi SetTopBox za plnu cenu.
inetMark
Junior

Odeslat příspěvekod Pato16 1. 2. 2008 15:16

inetMark píše:Da sa ak si zakupis dalsi SetTopBox za plnu cenu.

musi sa to dat aj inak.. :evil:
Intel Core i7 920 3.6Ghz | Thermalright Ultra-120 eXtreme | ASUS Rampage II Extreme | ASUS GTX280SLI | A-DATA DDR3 3x1GB 1.6Ghz | X-Fi Titanium Fatal1ty Pro | Thermaltake ToughPower 1000W | 26" LCD SAMSUNG T260 |
Pato16
Junior

Odeslat příspěvekod inetMark 1. 2. 2008 15:36

Neda sa to inak ak chces pozerat rozne kanaly na roznych prijmacoch. Neda sa to vazne inak.

Inak sa to da jedine tak, ze budes na 2-3 prijmacoch pozerat rovnaky signal, ktory pojde na hlanvom prijmaci.
inetMark
Junior

Odeslat příspěvekod Pato16 1. 2. 2008 15:49

ja mam kablovku od UPC.. a tam mam koaxialom zapojeny druhy TV :-B
Pato16
Junior

Odeslat příspěvekod tomcop 1. 2. 2008 15:59

Tak tak, neda sa...
PC : MacBook Air (late 2010), 11.6" LCD, 2GB RAM, 128GB SSD HDD, MacOSX Snow Leopard
Mobile : Nokia N9, 64GB, White
tomcop
Junior

Odeslat příspěvekod Pato16 1. 2. 2008 16:01

tomcop píše:Tak tak, neda sa...

tak to maju pekne nedokoncene. a ty ludia co maju doma viac TV ako jeden. tak ich mozu vyhodit?.. ta Digi TV je vydno ze je v plienkach :!:
Pato16
Junior

Odeslat příspěvekod pedr0 1. 2. 2008 16:35

V prípade ak chcem druhý settopbox, musím si ho teda zakúpiť u orange, alebo je možné použiť aj iný (lacnejší) typ? Samozrejme počítam s tým že môžem prísť o niektoré jeho funkcie. Postačil by iba na nezávislé pozeranie na druhej TV.
pedr0
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka