od perfecto 1. 1. 2010 14:44
od sharker 30. 12. 2009 09:41
Tak som sa vcera naobed vytesoval ako maly chlapec ze mam konecne doma Fibernet premium, ze si to taham z torentikov plnou rychlostou, pingy su uzasne net reaguje okamzite, ziadne zahltenie spojenia, dokonca nemusim ani nic limitovat v netlimiteri proste krasa
Ake bolo moje prekvapenie ked dobru polhodku dozadu zrazu zhasne net, napise mi sietovy kabel bol odpojeny kukam pod stol co sa deje konvertor zacne svietit nacerveno...
A.. zle je.. Tak kontrolujem ten tenucky kablik co ide z tej srandy co je na stene prisrobovana nic.. nikde nieje zlomeny je uplne vporiadku. Tak chytam mobil a volam na spoplatnenu Orange linku z O2-tu fer siete s tarifikacoiu 4sk za minutu. Tak 8 minut... // na spopolatnenej linke !!! orange proste 0800 na nahlasovanie poruch mat asi v zivote nebude a ked sa cosik poserie tak nech zakaznik plati. no ved co.. tam po nom.. //
...sa tam vykecavam s nejakym chlapikom az dojdeme k tomu ze chyba nebude urcite u mna ale niekde u nich a ze to budu hned riesit a ze pripadne posle technika.
Tak pol hodku.. teda vlastne hodinka od toho co o vypadlo cakam ci sa nieco udeje. A udialo sa prestala svietit cervena kontrolka a uz svieti na zeleno. No stav sietovky sa nememi neda sa nacitat ipecka. Tak teda uz nasi po 5-ty krat odpajam konvertor zo siete, zapojim ho pockam kym sa spameta a pripojim sietovy kablik do kompika(napriamo do druhej sietovky teda nie tej povodnej aby som nemusel pc restartovat coz by aj tak nepomohlo ze; a k tomu smejdu d-link doveru nemam) a cakam co sa udeje.
Udialo sa... velke nic , sh1t-uacia rovnaka nebolo mozne pridelit sietovu adresu.. teda som bez ipecky a cakam...
Ma niekto podobny problem ?
Lokalita ZA , Vlcince
Zapojil som si naz5 net od UPC z ktoreho teraz pisem tuto spravu..
To ze mi ten "uzasny" net nevydrzi ani necelych 24 hodin som fakt necakal..
Ahoj Shaker.
Reagujem na tvoj prispevok ohladom vypadku FiberNet-u na Vlcinciach. Ja ho mam kratko, tak ako ty, ako som tu uz spominal, minuly tyzdem mi ho namontoval technik, tiez byvam na Vlcianciach a mam Premium program.
Vypadok ktory bol u mna trval len cca. 15 min. od nahlasenia, potom vsetko fachcalo v poriadku.
S router-om D-Link som zatial problemy nemal. Robil som sice len NAT-ovanie, Wifi mam vypnute, ale zatial vsetko ide v poriadku. Jediny problem ktory mam je trochu pri Torrentoch, zatial som tahal maximalne len 5,5MB rychlostou (viem, ze to zavisi od leecherov/seederov atd...) ale mam taky dojem, ze tych 70mbps sa asi malokedy da vyuzit.
Rapidshare mi ide skoro stale naplno, ale niekedy mi to na premium ucte pada aj na rychlost 6-7MBps - to uz ale mam skor podozrenie na moj disk a J-Downloader. Ale co je zaujmave na jeden subor nedokaze ist rychlejsie ako 1-1,5MBps a preto musim dat stahovat aspon 6 suborov naraz, aby som vyuzil celu rychlost.
Takze musim povedat, ze okrem jedneho vypadku som zatial nemal problem s nicim.