ORANGE OPTIKA

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod jafb 30. 12. 2009 20:14

potvrdzujem výpadok v ZA v dopoludňajších hodinách, a vyriešenie asi do hodiny, vypadlo komplet všetko, ešte že mám doma starý dipól, na ktorý som minule naladil digitálny signál, takže moja drahá sledovala jojku, telefón dáva orange automaticky zadarmo, len keď si zákazník aktivuje internet aj telku, aspoň pred rokom to tak bolo.
jafb
Junior

Odeslat příspěvekod rhett 30. 12. 2009 20:21

Telefon je tak trochu zabudnuty. Pri kombinacii Net+TV je bezplatny (100 minut v slabej a cez vikendy do Orange-u), pri duoplay je za nejake 3 ojro. Pre niekoho su mozno zaujimave rozne baliky (SVK, EU). Ja osobne nemam taky aparat, tak to vobec nevyuzivam. Nastastie to riesia sluzobne telefony :)
Be Wise, Be fair
rhett
Junior

Odeslat příspěvekod rado101k 30. 12. 2009 20:25

Chlapi ten router od Orange zahodte do smeti a kupte si normalny router Wifi "n" aby stihal tie rychlosti a budete spokojny maximalne...ja som to urobil po 2 tyzdnoch,co mi namontovali Fibernet.. a som uz spokojny 2 roky !!!!!!!!
p.s. mam fibernet klasik... 40mbps
rado101k
Junior

Odeslat příspěvekod inetMark 30. 12. 2009 22:08

Takisto mam FiberNet klasik a mam ten ich DLink a funguje mi to korektne. Doma mam dost pocitacov a nemam pocit, ze by bolo pretazene (obcas aj stahujem z rapidu).
V zaciatkoch ked to pustali na maximum to islo aj 9MB/s.
Každý program je jeden veľký IF.
inetMark
Junior

Odeslat příspěvekod sharker 30. 12. 2009 23:16

Otec ma fiberTV & fibernet a tiez mal vypadok...
Serie ma ze vzdy sa musi naist niekto kto im to na ich debilnu spoplatnenu 939 musi nahlasit..
Preco nemaju bezplatnu 0800 ? Ako vsetci ostatni >:-(
A mam iba fiberNet, telku mam cez satelit a k fibernetu telefon zadarmo nieje, stalo by ma to tie 4 eura mesacne a mam taky pocit ze doma moc casto nebyvam a ked uz volam tak len z mobilu...

K tomu routru. Pripajam len svoj vlastny pc a defacto mi ten router netreba. Na pc mam hw firewall priamo na MB integrovany + mam este nejake SW riesenia takze ten ich router skutocne nevyuzijem. Bola by to podla mojho nazoru brzda. Takto ked ma napriamo nic ma nespomaluje, gigabytova sietovka ma pekne krasne pridelenu vonkajsiu ip a tym padom som vsade activ.. Odpadaju problemy s NAT a vsemoznym nastavovanim a povolovanim a presmerovanaim portov pre kazdu sluzbu zvlast :-)
sharker
Junior

Odeslat příspěvekod Liu 31. 12. 2009 10:02

Najskôr k routru...najskôr som to skúšal s D-Linkom, ale tá mašina nzvláda viacero spojení naraz, vždy zamrzla. Po vyše roku trápenia som ju vymenil za Cisco ASA-5005 a odvtedy ide ten internet krásne.
Čo ma však mrzí je to, že sa budem onedhlo sťahovať za prácou a ako som zistil, tak v danej lokalite nie je ani T-Com optika, ani FiberNet ale len UPC FiberPower a pri tom ako všetci na to nadávajú som dosť sklamaný...Myslel som si že Ružinov je komplet pokrytý FiberNetom...
Liu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod luky133 1. 1. 2010 01:12

Ináč zaujímalo by ma či aj vy máte niekedy problém s nejakými stránkami. Napr. medzi ne patrí aj rapidshare, ale aj normálne nesťahovacie weby. Myslím, to že niekedy mi na Fibernete nejdú načítať a naskočia až o takú hodinku-dve pritom na inom internete či už roburnet, chello, t-com atď idú takže výpadok nemajú... Robieva to aj Vám?
luky133
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod halef 1. 1. 2010 13:00

Stastny Novy rok vsetkym! Inak mne router D link funguje perfektne, zvlada i viacero pripojeni /i rapid/ - mam pripojene 2 pc, este sa mi nestalo, ze nejaka stranka by neisla, dokonca nezaznamenavam ani vypadky netu, okrem tych vseobecnych - s netom som maximalne spokojny. Trosku ma hneva stb-je pomaly a zamrza. Pouzivam i pevnu linku-maximalna spokojnost. Takze dufam, ze to tak aj vydrzi!
halef
Junior

Odeslat příspěvekod perfecto 1. 1. 2010 14:24

[quote="luky133"]Ináč zaujímalo by ma či aj vy máte niekedy problém s nejakými stránkami. Napr. medzi ne patrí aj rapidshare, ale aj normálne nesťahovacie weby. Myslím, to že niekedy mi na Fibernete nejdú načítať a naskočia až o takú hodinku-dve pritom na inom internete či už roburnet, chello, t-com atď idú takže výpadok nemajú... Robieva to aj Vám?[/quote]

Ahoj Luky.
A skusal si si doma zmenit DNS serveri? Ak mas problem s niektorymi strankami, toto by ti mohlo pomoct.
Ja mam FIBERNET doma zatial len druhy tyzden, ale som s nim velmi spokojny. Tiez mi nejako divne nacitavalo niektore stranky, popripade HUB-y na DC++ , tak som zmenil DNS v siet. pripojeniach a vsetko ide OK. Pouzil som OpenDNS. Myslim, ze DNS su asi jedinou slabou strankou tejto sluzby, ale vsetko ostatne je perfektne. Este som nikdy nemal taky rychli internet (doteraz som mal DSL-ko) :-)
perfecto
Junior

Odeslat příspěvekod perfecto 1. 1. 2010 14:44

od sharker 30. 12. 2009 09:41

Tak som sa vcera naobed vytesoval ako maly chlapec ze mam konecne doma Fibernet premium, ze si to taham z torentikov plnou rychlostou, pingy su uzasne net reaguje okamzite, ziadne zahltenie spojenia, dokonca nemusim ani nic limitovat v netlimiteri proste krasa

Ake bolo moje prekvapenie ked dobru polhodku dozadu zrazu zhasne net, napise mi sietovy kabel bol odpojeny kukam pod stol co sa deje konvertor zacne svietit nacerveno...
A.. zle je.. Tak kontrolujem ten tenucky kablik co ide z tej srandy co je na stene prisrobovana nic.. nikde nieje zlomeny je uplne vporiadku. Tak chytam mobil a volam na spoplatnenu Orange linku z O2-tu fer siete s tarifikacoiu 4sk za minutu. Tak 8 minut... // na spopolatnenej linke !!! orange proste 0800 na nahlasovanie poruch mat asi v zivote nebude a ked sa cosik poserie tak nech zakaznik plati. no ved co.. tam po nom.. //
...sa tam vykecavam s nejakym chlapikom az dojdeme k tomu ze chyba nebude urcite u mna ale niekde u nich a ze to budu hned riesit a ze pripadne posle technika.
Tak pol hodku.. teda vlastne hodinka od toho co o vypadlo cakam ci sa nieco udeje. A udialo sa prestala svietit cervena kontrolka a uz svieti na zeleno. No stav sietovky sa nememi neda sa nacitat ipecka. Tak teda uz nasi po 5-ty krat odpajam konvertor zo siete, zapojim ho pockam kym sa spameta a pripojim sietovy kablik do kompika(napriamo do druhej sietovky teda nie tej povodnej aby som nemusel pc restartovat coz by aj tak nepomohlo ze; a k tomu smejdu d-link doveru nemam) a cakam co sa udeje.
Udialo sa... velke nic , sh1t-uacia rovnaka nebolo mozne pridelit sietovu adresu.. teda som bez ipecky a cakam...
Ma niekto podobny problem ?

Lokalita ZA , Vlcince

Zapojil som si naz5 net od UPC z ktoreho teraz pisem tuto spravu..
To ze mi ten "uzasny" net nevydrzi ani necelych 24 hodin som fakt necakal..

Ahoj Shaker.
Reagujem na tvoj prispevok ohladom vypadku FiberNet-u na Vlcinciach. Ja ho mam kratko, tak ako ty, ako som tu uz spominal, minuly tyzdem mi ho namontoval technik, tiez byvam na Vlcianciach a mam Premium program.
Vypadok ktory bol u mna trval len cca. 15 min. od nahlasenia, potom vsetko fachcalo v poriadku.
S router-om D-Link som zatial problemy nemal. Robil som sice len NAT-ovanie, Wifi mam vypnute, ale zatial vsetko ide v poriadku. Jediny problem ktory mam je trochu pri Torrentoch, zatial som tahal maximalne len 5,5MB rychlostou (viem, ze to zavisi od leecherov/seederov atd...) ale mam taky dojem, ze tych 70mbps sa asi malokedy da vyuzit.
Rapidshare mi ide skoro stale naplno, ale niekedy mi to na premium ucte pada aj na rychlost 6-7MBps - to uz ale mam skor podozrenie na moj disk a J-Downloader. Ale co je zaujmave na jeden subor nedokaze ist rychlejsie ako 1-1,5MBps a preto musim dat stahovat aspon 6 suborov naraz, aby som vyuzil celu rychlost.
Takze musim povedat, ze okrem jedneho vypadku som zatial nemal problem s nicim.
perfecto
Junior

Odeslat příspěvekod vortex1394 1. 1. 2010 23:34

takze pridam aj ja svoj postreh pretoze som z lokality Vlcince. Vsetko ide OK ako ma, rychlost je maximalna za tychto podmienok:

torrenty - zakladom uspechu je private tracker a vela zdrojov, potom v pohode 70Mb/s
rapidshare - zakladom je vela segmentov - taham 64 vlakien - mam SSD disk

Obrázek

ich slavny router som samozrejme zahodil vdial a dal si vlastny. pokial chces tahat je to zaklad uspechu.
vortex1394
Junior

Odeslat příspěvekod Liu 2. 1. 2010 10:41

A aký router tam máš ak sa môžem opýtať?
Liu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vortex1394 2. 1. 2010 10:55

ovislink ip-1000R

Obrázek
vortex1394
Junior

Odeslat příspěvekod perfecto 3. 1. 2010 18:50

Mal by som jeden dotaz, vie mi niekto poradit nejake dobre DNS servery, ktore su bezplatne?
Pouzivam zatial OpenDNS, tie ktore ma Orange maju trochu problemy (napriklad, ked si dam nacitat HUB-y na DC++, tak mi ich vsetky nenacita a pomaly zobrazuje niektore stranky) Docasne som to vyriesil s OpenDNS, viete poradit aj nieco ine?
perfecto
Junior

Odeslat příspěvekod styxie 3. 1. 2010 19:48

google dns: 8.8.8.8 a 8.8.4.4
styxie
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka