ORANGE OPTIKA

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Liu 14. 4. 2010 14:59

Ale defaultne je to zapnuté, takže si daj na to pozor, lebo tuším sa tá sieť volá default a nie je šifrovaná, takže by Ti tam mohol hocikto vysieť...Určite pred používaním prejdi nastavenia toho routru.
Liu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Sefko 14. 4. 2010 15:11

Liu:Nemas veru pravdu...D-Link je od vyroby dodavany s vypnutou WiFi,takze netreba stresovat..koniec koncov,ked to vybere s krabice a pichne do zasuvky,tak na nom dioda WLAN nebude blikat ani svietit...da sa to samozrejme zapnut potom,ale jedine ak sa pripoji PC k D-Linku cez kabel...
Sefko
Junior

Odeslat příspěvekod baltimora 14. 4. 2010 17:32

Liu: Tak si ma vystrašil presne toho som sa obával...

Takže má ten D-Link fyzicky vypínač na wifi ? lebo mal som switch od D-Link a ten nemal žiaden vypínač jednoducho ak sa zapol do zásuvky cez adaptér bol ten switch non stop zapnutý ak som ho chcel vypnúť musel som ho vybrať zo zásuvky iná možnosť nebola :-|
baltimora
Junior

Odeslat příspěvekod 1zdavu 14. 4. 2010 17:40

baltimora píše:Liu: Tak si ma vystrašil presne toho som sa obával...

Takže má ten D-Link fyzicky vypínač na wifi ? lebo mal som switch od D-Link a ten nemal žiaden vypínač jednoducho ak sa zapol do zásuvky cez adaptér bol ten switch non stop zapnutý ak som ho chcel vypnúť musel som ho vybrať zo zásuvky iná možnosť nebola :-|

Nie ziaden hardware-ovy t.j. fyzicky vypinac WIFI-na nema (jedina fyzicka moznost obmedzenia wifi je odtocenie a demontaz wifi anteny). Cele ovladanie/konfiguracia je software-ova. Napriklad v Internet Explorer-i natukas defaultnu IP adresu D-Linku a pomocou nej sa dostanes do anglickeho menu.
Neviem ako teraz, ale davali k tomu brozurku - "debilnicek" ktory je ak sa vyjadrim slusne naozaj viac ako laicky napisany. Ak by si chcel podrobnejsi, nie je problem stiahnut z webu hoci aj cesky podrobny a pomocou neho si ponastavovat aj komplikovanejsie nastavenia. ;-)
1zdavu
Junior

Odeslat příspěvekod MaTTo S 14. 4. 2010 20:36

Tak dnes vecer telka bezproblemov ale internet ide max. 24/7,5Mbit .. viac ani onic , pingy 2ms ... restartoval som konvertor, dlink a stale nic, napojil som druhy notes priamo do konvertora a stale 24/7,5Mbit , z tahaj.sk aj sosej.cz max 2,7MB/s download ... tento stav trva od nejakej piatej poobede ,teraz je 21:30 a nic ,, druhy problem - torenty sa zacnu stahovat a po cca. 10 minutach rychlost downloadu a uploadu torentov padne na nejakych 40KB/s download a 18KB/s upload pricom net stale ide tych 24/7,5Mbit .
To mi dava orange na vyber ze budto pojde telka a nepojde internet alebo nepojde telka a pojde internet ? Ako zazrakom od vcera nebol absolutne ziaden problem pocas pozerania telky, to ze sa to zapina 2 minuty dokial sa ukaze obraz a ze dalsich zopar minut sa neda nastavit rozmer obrazu samozrejme ostalo ale to je daky bug toho shitu od sagemu .
Samozrejme net mam premium takze ten download nic moc .
MaTTo S
Junior

Odeslat příspěvekod Liu 15. 4. 2010 10:11

To sefko: No tak ja som mal ten D-Link od Orangeu predkonfigurovaný a wifi bola zapnutá, viem že som ju vtedy hned vypínal, to bola asi druhá vec po vypnutí DHCP...

To baltimora: Tak ako už bolo napísané, nie je fyzický vypínač ani pre router ani pre wifi...Wifi vypneš v nastaveniach toho routru čo robíš cez nejaký internetový prehliadač a router sa dá vypnúť len vytiahnutím zo zásuvky, tak ako ten Tvoj spomínaný switch.
Liu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Sefko 15. 4. 2010 14:36

Liu:To si potom musel dostat jeden z tych uplne prvych D-Linkov...lebo uz cca 2 roky,sa davaju D-Link z vypnutou WiFi...
Sefko
Junior

Odeslat příspěvekod Liu 15. 4. 2010 14:52

Bol solm medzi prvými čo mali už konvertor a router, nie ten Livebox v skúšobnej prevádzke. Takže ak to teraz dávajú vypnuté, tak ok, lebo ja som tu v okolí chytil niekoľko sietí default s vypnutým zabezpečením a evidentne o tom užívatelia ani nevedeli.
Liu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Sefko 15. 4. 2010 23:32

Mnoo tak to si mal ozaj asi jeden s prvych D-Linkov,lebo aktualne sa SSID uz nevola default,ale D-Link...
Sefko
Junior

Odeslat příspěvekod Pato16 17. 4. 2010 10:28

Neplanuje Orange zvyšovanie rychlostí pripojenia ? ;-)
Intel Core i7 920 3.6Ghz | Thermalright Ultra-120 eXtreme | ASUS Rampage II Extreme | ASUS GTX280SLI | A-DATA DDR3 3x1GB 1.6Ghz | X-Fi Titanium Fatal1ty Pro | Thermaltake ToughPower 1000W | 26" LCD SAMSUNG T260 |
Pato16
Junior

Odeslat příspěvekod Sefko 17. 4. 2010 11:36

Co sa Ti mali???Tie rychlosti su podla mna dostatocne...
Sefko
Junior

Odeslat příspěvekod baltimora 17. 4. 2010 11:47

Dočkáme sa zrýchlenia ale myslím že tak skoro to nebude veru nebude.

Inak Pamätám si ako T-Com ponúkal na optike rýchlosť najlacnejšieho programu s názvom 4G Internet Comfort na optickej sieti - Comfort 1 - 2048/256 kbit/s !! ktorý mal rovnakú rýchlosť ako programi Turbo 1 a 2 na ich dsl !! :shock: :mrgreen: len tak som pozrel leták z marca 2009.
baltimora
Junior

Odeslat příspěvekod Liu 17. 4. 2010 13:28

Keď si spomeniem na jún 2003 a predstavenie DSL na Slovensku a aké peniaze som zaplatil za 192kbit download...tak mi je až zle. Ale zase oproti Dial-Up to bola paráda :) S DSL som vydržal niečo vyše 4 rokov a potom som prešiel na Orange FiberNet a som veľmi spokojný.
Liu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod alvarez 17. 4. 2010 21:51

Liu píše:Keď si spomeniem na jún 2003 a predstavenie DSL na Slovensku a aké peniaze som zaplatil za 192kbit download...tak mi je až zle. Ale zase oproti Dial-Up to bola paráda :) S DSL som vydržal niečo vyše 4 rokov a potom som prešiel na Orange FiberNet a som veľmi spokojný.

mozeme dakovat unii, ze nariadila Sloven. Telekomunikaciam aby spristupnila last mile, inak by sme sa pripajali stale za tie iste peniaze pokial by mal monopol ST. Ja som v roku 1999 platil za 256 kbit/s cca 70.000 mesacne full duplex.
alvarez
Junior

Odeslat příspěvekod ianian 17. 4. 2010 23:09

Tak sa hlasim s dalsimi informaciami.

Stacilo mierne zvysit hlas, zabudnut na asertivitu a povyhrazat sa odchodom. Operator na infolinke kontaktoval retencne oddelenie a ti nasledne mna. A zrazu, cuduj sa svete, uz sa suma 20.90 (uplatnenie zlavy Orange svojim)za FiberNet Klasik poskytnut dala.
Operator sa mi nasledne ozval s tym, ze mi pripravi zmluvu. Poziadal som o zrusenie FiberTV ku koncu fakturacneho obdobia (t.j. k 26. aprilu) a zaslaniu zmluvy s viazanostou na 24 mesiacov na FiberNet Klasik a FiberTel.
Vcera som si chcel pozriet nejaky program z Archivu. Na moje prekvapenie mi cela slavna FiberTV sluzba hlasi "Sluzbu archiv nemate aktivovanu", hoci bola aktivovana asi 3 mesiace dozadu a fungovala!!! V Orange funguje zazracne deaktivovanie sluzby same od seba??? Ked poziadam o deaktivovanie sluzby KU KONCU FAKTURACNEHO obdobia predpokladam ze jej poskytovanie bude ukoncene ku koncu fakturacneho obdobia. A nie uprostred neho!!!
Problem som uz nahlasil operatorovi, vraj sa na to technici pozru. Som velmi zvedavy, dalsie informacie hodim do diskusie. V najhorsom pripade budem ziadat od Orange kompenzaciu. Sluzbu som si riadne predplatil do 27. 4 a oni mi ju prestanu poskytovat 16.4???

Poskytovanie sluzieb Fiber xxx (Orange tripleplay) povazujem za maximalny bordel.
ianian
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka