od Caderom 23. 4. 2008 21:07
Připojení přes Internet PB mám a právě se rozhoduji, jestli přejít na ADSL nebo zůstat a přejít na vyšší tarif. Teď mám zakoupené zařízení pro 2,4GHz a nejnižší tarif WDSL Basic 256/96 (Tarify s dostatečným datovým limitem byly ještě před nedávnem dostupné pouze pro 5GHz, proto jsem zůstal na Basicu).
S Internetem PB jsem zažil spoustu problémů. První půlrok mi 50% času nešla půlka internetu, hlavně zahraničí. Bylo mi divné, že by tolik serverů mělo výpadek. Nakonec jsem zjistil, že vypadává jeden z DNS serverů. Poslal jsem e-mail a druhý den jsem obdržel odpobvěď s jinými DNS. Od té doby je to s DNS v pohodě. Ale chudáci zákazníci, co se v PC tolik nevyznají. Navíc cena práce technika za hodinu je katastrofální, dost lidí se jim pak radši neozve. Před rokem jsem měl problém s připojením na jeden server přes SFTP. Přes anonymizér (2GM Anonymizer - 64kbit/s test), který vytvořil VPN tunel to šlo, takže chyba byla na jejich straně. Odpověděli ve smyslu, že nic neblokují a všechno by mělo jít. Až po půl roce to pak najednou "z ničeho nic" začalo jít. Teď mám problémy s AP. Nevím jestli se jejich brána odpojuje nebo se do AP na půdě dostala vlhkost a teď blbne, ale některé dny musím AP pořád restartovat. Někdy i každých 10minut (řeším to přes pojistky - vlastní pojistky pro půdu).
Výpadky nejsou, maximálně ojediněle. DSL.cz hlásí rychlosti 240-250kbps, párkrát se stalo, že to šlo zhruba polovičně, ale je to vyjímečné.