Premium ADSL 2048/512 kbit/s Voice

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Lexum 1. 5. 2008 15:22

Co myslíte, vyplatí se přejít od služby ČRa, Premium ADSL 2048/512 kbit/s Voice za kterou platím sice starou, (vyšší) cenu 1010 Kč, ale na druhou starou mam i starou smlouvu u které nejsou zadní vrátka pro zavedení FUP. Ještě podotýkám, že u mého současného tarifu mám agregaci 1:20, kdyby však přešel na vyšší rychlost 4096/512 kbit/s za stejnou cenu (1010 Kč), měl bych již agregaci 1:50 a navíc možnost ze strany providera zavedení FUP. Vzhledem k tomu že nedávno padlo FUP u většiny provideru, neobávám se že by byl jakkoliv omezen či postižen za "nadměrné stahování". Vyplatí se tedy přejít na vyšší rychlost za cenu vyšší agregace? V mém případě kde bydlím cca 1,5 km od ústředny a kde je rychlost stabilní, tedy cca kolem 1950/480 kbit/s dostávám tak 90% zaplacené služby.
Lexum
Junior

Odeslat příspěvekod jamaica 2. 5. 2008 12:36

Přešel sem k radiokomunikacím 14 dní před tím než o2 zrušila FUP ( ve smlouvě nemám nic o zadních vrátkách v podob zavedení FUP :pozor ). moje dosavadní zkušenost je asi takováhle - agregace se bát nemusíš.Když něco sosám tak jedu stabilně 450-470 kilo,což si myslím je více než slušný(za středeční večer a včerejší den sem sosnul 20GB bez nejmenších potíží O:-) ).Při 4 megový lajně u o2 se stejnou agregací sem sosal maximálně 380 kilo,na 400 sem se dostával jen vyjímečně.U o2 se mi běžně stávalo že měli 2x do měsíce třeba dvouhodinovej výpadek,tady zatím ani jeden.A myslím si že i radiokomunikace v dohledné době sníží cenu za připojení,jinak by byli sami proti sobě.
jamaica

Odeslat příspěvekod Lexum 2. 5. 2008 20:47

Nemáš pravdu kamaráde, ty změny jsem pečlivě sledoval. Já mám ještě starou (tři roky) smlouvu kde zavedení FUP je nemožné.

České radikomunikace v současnosti FUP nemají a nezavádějí. Společnost Radiokomunikace a.s. si však v rámci nových smluvních podmínek uchová možnost v budoucnu ochránit zákazníky před cca 1% uživatelů, kteří podle výzkumů Českých radiokomunikací přetěžují síť."

http://www.lupa.cz/zpravicky/ceske-radi ... -opraveno/
Lexum
Junior