Internet od T-com

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Figliarko 8. 2. 2009 19:48

Chcem po cinziaku spravit siet, 2-3 ucastnici max, druh pripojenia :4G internet turbo 2
http://www.t-com.sk/Default.aspx?CatID= ... ction=home
1
Aka je agregacia 4G inte. , ak daka je,
2
uplatnuju sa Fair Use Policy?
3
staci na takyto ucel ten akciovy router d link 2641R, vie toto zariadenie robit aj flow control (v zmysle, ak budeme vsetci divoko stahovat, nasa rychlost bude rovnaka, proste ze nebudu ostatni uzivatelia nejako ukrutne limitovani)?
dikes
Figliarko
Junior

Odeslat příspěvekod Eross 10. 2. 2009 00:46

1. neviem asi ziadna - nemal by si ju pocitovat
2. co ja viem tak u Tcka ziadne FUP na neobmedzene tahanie nieje
3. toto nevyriesis ziadnym zariadenim - tahate z 1 linky tzn ze rychlost
sa Vam prerozdeluje podla zatazenia (stahovania) jednotlivcou, ak sa nemylim.
Tempus Maxcars - Kurz bezpecnej jazdy - Skola smyku -absolvovane :)
Eross
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Spaceber111 10. 2. 2009 01:06

V ziadnom pripade ti to nedoporucam zdielat s ostatnymi uzivatelmi. T-com DSL je uplne v pohode (dobra cena, rychlost, mala odozva, stabilita) ale ak napriklad tvoj kamos s ,ktorym budes mat net zacne stahovat torrenty napr. s torrentleechu nepojdu ti otvorit ani stranky. Viem o com hovorim. Aj ja som mal davnejsie internet zdielani.

Daj si radsej internet len sam.

Napriklad Turbo 2/0,25 MBIT stoji len 12,19 E prvych 6 mesiacov, potom 19.9 E dalsich dvanast mesiacov. Myslim si ,ze viazanost rok a pol sa da vydrzat.

Dokonca ti mozu dat dobry DSL Wifi router len za 36,7 E.
Spaceber111
Junior

Odeslat příspěvekod Hanák 10. 2. 2009 02:16

Je tu aj ina rovina problemu, pre ktoru sa to nevyplati.
Budes poskytovat sluzbu susedom za uplatu (zadarmo asi nie).

Na poskytovanie sluzby za uplatu potrebujes zivnost, bez ohladu ci budes mat z toho zisk alebo nie.

T-com povoluje pripojit viacero pocitacov v jednej domacnosti. Nepovoluje bez jeho suhlasu podnikat s tymto pripojenim (poskytovanie cudzim ludom).

Pri dnesnych cenach sa ti toto riziko nevyplati.

viewtopic.php?f=924&t=1065802
Hanák
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tibi Kimi 10. 2. 2009 07:48

Ale jeden veľký problém u dsl programov je shapovanie video serverov v čase vyťaženia siete, čiže poobede, večer a komplet víkendy, sam mám Turbo 2 a niekedy len na minútové video na youtube musím čakať aj 2 minúty, rýchlosť síce neklesá, ale usmerňujú prevádzku priamo v sieti, a teraz si položme otázku, keď to robia s youtube, nemajú to problém robiť ani s daľšími silne navštevovanými servermi náročnými na trafic.
Tibi Kimi
Junior

Odeslat příspěvekod Figliarko 10. 2. 2009 10:06

Hanák píše:Je tu aj ina rovina problemu, pre ktoru sa to nevyplati.
Budes poskytovat sluzbu susedom za uplatu (zadarmo asi nie).

Na poskytovanie sluzby za uplatu potrebujes zivnost, bez ohladu ci budes mat z toho zisk alebo nie.

T-com povoluje pripojit viacero pocitacov v jednej domacnosti. Nepovoluje bez jeho suhlasu podnikat s tymto pripojenim (poskytovanie cudzim ludom).

Pri dnesnych cenach sa ti toto riziko nevyplati.

viewtopic.php?f=924&t=1065802

Este predtym ako som si precital ten tonto clanok som bol v t-com pytat sa prave na ten problem, ze to chceme zdielat zo susedmi, ci tam neni nejaky pravny problem,ODPOVED :
nam je jedno co je za routrom, pokial nam chodia peniaze na ucet. V tom clnku co si poslal, su to vasetko domnienky, nijaka odvolavka na zakon, tak nevidim problem....
Beriem nazor, ze susdom moze drbnut v palici, ale preto nebudem niekomu poskytovat net, o kom viem ze nie je seriozny.
Figliarko
Junior

Odeslat příspěvekod Figliarko 10. 2. 2009 10:08

Tibi Kimi píše:Ale jeden veľký problém u dsl programov je shapovanie video serverov v čase vyťaženia siete, čiže poobede, večer a komplet víkendy, sam mám Turbo 2 a niekedy len na minútové video na youtube musím čakať aj 2 minúty, rýchlosť síce neklesá, ale usmerňujú prevádzku priamo v sieti, a teraz si položme otázku, keď to robia s youtube, nemajú to problém robiť ani s daľšími silne navštevovanými servermi náročnými na trafic.

Nievime ci ten flow control (shaping & policing) nerobi konkretny server ...youtube, ale
je mozne, ze aj t com
Figliarko
Junior

Odeslat příspěvekod Figliarko 10. 2. 2009 10:14

Vo vseobecnosti je pravda,co sa tyka toho stahovania, ze by to mohlo zaboliet,,,torrenty atd...len na druhej strane,ake su realne rychlosti torrentov?
+ zabudol som spomenut jeden fakt, som student a na intraku mame siet (100 Mbit internet), z ktorej siahnem uplne vsetko, takze som susedom povedal, ze vytvorim incoming file,kde mozu pisat co mam potahat, a tym odlahcime prevadzku. . . .
Figliarko
Junior

Odeslat příspěvekod Katmen 10. 2. 2009 13:31

k bodu 3 neodporucam si kupovat routre od tcomu najma glitel, podla mojich skusenosti na zarusenych linkach je silne nestabilny, mam dobru skusenost s edimaxom ar 7084gB uvidime co na to povie v marci, ked bude tcom menit nastavenie dslamov a ostatnej infrastruktury, shaping na routri robia dobre linuxove distra ala ddwrt, ale chce to znalost veci, dlink je vhodny pre bfu ale v tcome je za vysoku cenu
Katmen
Junior

Odeslat příspěvekod Eross 10. 2. 2009 14:09

Figliarko
S tym stahovanim pre susedou bude len docasne, pride cas kedy
ta to prejde a potom si budes byt hlavu o stenu ze si nemozes precitat
ani dnesnu tlac ked budu obaja stahovat vo velkom - premysli si to :)
Tempus Maxcars - Kurz bezpecnej jazdy - Skola smyku -absolvovane :)
Eross
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Spaceber111 10. 2. 2009 14:39

Ja mam pozitivnu skusenost s routrami od SMC, teraz mam Vigor ale sa my zda ,ze Vigor ma slabsie wifi co sa tyka dosahu.

Sa mi zda ,ze teraz dava T-com DSL router wifi Dlink to sa tiez da.

Ale v ziadnom pripade nedoporucujem vseliake Gliteli, Microcomi a podobne odpady.

Rychlost u torrentov zalezi od poctu seedov/peerov ale hlavne od trackeru. S torrentleechu vzdy stahuje maximom a to ti potom ani stranku neotvori, ani icq nepripoji.

Vazne daj si sam internet, susedia ti budu tvrdit, ze ani nevedia stahovat ale ked sa naucia pouzivat torrenti uvidis co je to horor.
Spaceber111
Junior

Odeslat příspěvekod Figliarko 10. 2. 2009 23:58

Eross píše:Figliarko
S tym stahovanim pre susedou bude len docasne, pride cas kedy
ta to prejde a potom si budes byt hlavu o stenu ze si nemozes precitat
ani dnesnu tlac ked budu obaja stahovat vo velkom - premysli si to :)

samozrejme aj to zvazujem ...ludia niekedy nevedia, kde je miera dik za nazor
Figliarko
Junior

Odeslat příspěvekod Figliarko 11. 2. 2009 09:49

Spaceber111 píše:Ja mam pozitivnu skusenost s routrami od SMC, teraz mam Vigor ale sa my zda ,ze Vigor ma slabsie wifi co sa tyka dosahu.

Sa mi zda ,ze teraz dava T-com DSL router wifi Dlink to sa tiez da.

Ale v ziadnom pripade nedoporucujem vseliake Gliteli, Microcomi a podobne odpady.

Rychlost u torrentov zalezi od poctu seedov/peerov ale hlavne od trackeru. S torrentleechu vzdy stahuje maximom a to ti potom ani stranku neotvori, ani icq nepripoji.

Vazne daj si sam internet, susedia ti budu tvrdit, ze ani nevedia stahovat ale ked sa naucia pouzivat torrenti uvidis co je to horor.

Co sa tyka torrentov, maju routre nejake software (firmware) prostriedky na limitovanie rychlosti, resp zakazanie portov, cez ktore bezia, alebo sa to da riesit len serverovo?
Figliarko
Junior

Odeslat příspěvekod skyso 11. 2. 2009 10:29

Mne by mal tiez coskoro dojst Dlink od tcomu, Turbo2. Takze tesim..
Samotny router by mal mat niekolko nastaveni co sa tyka zdielania netu v istom case, atd..resp. moj doterajsi router linksys taketo moznosti ponuka, neviem ako je to u tcomackeho Dlinku, reps. u toho, ktory si od nich beries..
Moji fotrovci maju Tcom T2ku, a ked dojdem na vikend k nim, a zapnem torrenty, tak oni nebadaju na svojom pc ziaden rozdiel v nacitavani stranok (mozno minimalny, ked torrent zacne na full ist)...
Osobne sa na Tcom tesim, aj ked klesne z doterajsich 3,5mbit na 2,0mbit, ale nie je tam ziadne FUPko, co pri terajsom nete mam 1GB/24hod (co je podla mna riadna hlupost-naco mi je potom taky rychly net, ked mam denny limit)..takze uz len kvoli ziadnemu fupku sa na tcom tesim. Trosku ma trapy up 256KB, ale tak snad to nejako predycham a casom sa to zlepsi..
Skoda, ze v "mojom" meste nie je natahana optika, inac by som siel na ich novu eksn opticka siet od Tcomu za v podstate rovnaku cenu ako je to pri T2.
Co sa tyka zdielania netu, tiez sa chystam zdielat, resp. kym susedom vyprsi viazanost s terajsim providerom. Neskusal si rozmyslat nad T4kou, je tam rychlost 12mb za 1200sk, co ked to na napr. 4roch rozpocitas je 300sk/m a rychlost maju v podstate 3mbit a aj to ak by vsetci naraz tahali, inac ak bude sam na nete, ostatny v skole, tak rychlost mas krasnych 12mbit za 300sk/m..
Dell XPS m1210 12'1| 1280x800 WXGA | CoreDuo 1,6GHz | 2x512MB 667MHz | 80GB HDD | GeForce 7400Go 256MB TurboCache | 8x/24x DVD/CD RW DL | Webcam | WiFi |
skyso
Junior

Odeslat příspěvekod Figliarko 11. 2. 2009 10:39

skyso píše:Mne by mal tiez coskoro dojst Dlink od tcomu, Turbo2. Takze tesim..
Samotny router by mal mat niekolko nastaveni co sa tyka zdielania netu v istom case, atd..resp. moj doterajsi router linksys taketo moznosti ponuka, neviem ako je to u tcomackeho Dlinku, reps. u toho, ktory si od nich beries..
Moji fotrovci maju Tcom T2ku, a ked dojdem na vikend k nim, a zapnem torrenty, tak oni nebadaju na svojom pc ziaden rozdiel v nacitavani stranok (mozno minimalny, ked torrent zacne na full ist)...
Osobne sa na Tcom tesim, aj ked klesne z doterajsich 3,5mbit na 2,0mbit, ale nie je tam ziadne FUPko, co pri terajsom nete mam 1GB/24hod (co je podla mna riadna hlupost-naco mi je potom taky rychly net, ked mam denny limit)..takze uz len kvoli ziadnemu fupku sa na tcom tesim. Trosku ma trapy up 256KB, ale tak snad to nejako predycham a casom sa to zlepsi..
Skoda, ze v "mojom" meste nie je natahana optika, inac by som siel na ich novu eksn opticka siet od Tcomu za v podstate rovnaku cenu ako je to pri T2.
Co sa tyka zdielania netu, tiez sa chystam zdielat, resp. kym susedom vyprsi viazanost s terajsim providerom. Neskusal si rozmyslat nad T4kou, je tam rychlost 12mb za 1200sk, co ked to na napr. 4roch rozpocitas je 300sk/m a rychlost maju v podstate 3mbit a aj to ak by vsetci naraz tahali, inac ak bude sam na nete, ostatny v skole, tak rychlost mas krasnych 12mbit za 300sk/m..

U nas T4 nie je dostupne....tak ostavam pri T2 ;)
Figliarko
Junior

Další stránka