UPC Chello SK - zrychlenie?

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod iceman001 19. 2. 2009 18:00

zdravim

mam net chello, konkretne este staru tarifu Light 4 Mb. Tento rok niekedy v maji mi konci viazanost.

No ale dneska co sa mi stalo. Zapnem pc, tam stahovat serial cez torent a kukam na rychlost stahovania a namiesto beznych 480 Kb, tam mam okolo 1,6 Mb.

tak sa pytam ci aj ostatny so starou tarifou maju takto zvysenu rychlost, alebo ze by to bola chvilkova chyba na strane upc? :D

Este prikladam vysledok z dsl.sk
Rýchlosť Vašeho pripojenia je 13342.3 Kbps (Kilobitov za sekundu) alebo tiež 1667.8 KB/sec (Kilobytov za sekundu).
iceman001
Junior

Odeslat příspěvekod cache 19. 2. 2009 18:04

Chello medium (asi novy nazov lightu) ma mat podla upc stranky 10MBit..

http://www.upc.sk/internet/zakladne_informacie/
Můj bože, to je budoucnost! Mí rodiče, přátelé, má dívka.. Už je nikdy neuvidím.. JUPÍÍÍÍÍÍ! (Fry s1e1)
cache
Pokročilý

Odeslat příspěvekod iceman001 19. 2. 2009 18:15

len skoda ze to zrychlili az teraz. Ved tie nove tarify su uz od minuleho roka
iceman001
Junior

Odeslat příspěvekod cache 19. 2. 2009 18:20

Ked som mal svojho casu chello, na kazdu zmenu bolo nutne restartnut modem. Ak si doteraz nerestartoval, tak sa nediv.. Ak si ty nerestartoval, mozno ste mali vypadok elektriny, alebo dakto omylom vytiahol a potom zapojil modem do elektriny..
Můj bože, to je budoucnost! Mí rodiče, přátelé, má dívka.. Už je nikdy neuvidím.. JUPÍÍÍÍÍÍ! (Fry s1e1)
cache
Pokročilý

Odeslat příspěvekod iceman001 19. 2. 2009 18:22

modem som pravidelne vytahoval z elektriny na noc ked som isiel spat. Takze tym to asi nebude
iceman001
Junior

Odeslat příspěvekod cache 19. 2. 2009 18:30

Tak mozno chello u starych klientov meskalo :lol: Na to sa stazoval aj jeden znamy ktory ma v cechach chello, ze stale mu nezvysili a infolinka mu len vravela ze musi pockat, kym sa zmigruju postupne vsetci :)
cache
Pokročilý

Odeslat příspěvekod revenant76 19. 2. 2009 19:03

Bratislava 3.12.2008 – Spoločnosť UPC Broadband Slovakia uvedie budúci rok najrýchlejší internet na Slovensku, ktorý dosiahne prenosovú rýchlosť až do 120 Mb/s. Umožní to nasadenie technológie EuroDOCSIS 3.0 (Data Over Cable Service Interface Specification) najnovšieho štandardu určeného na dátovú komunikáciu prostredníctvom káblových sietí. Poskytovanie internetovej služby chello na novej technologickej platforme poskytne používateľom vyššiu úroveň komfortu a bohatší zážitok z využívania celosvetovej siete.

Uvedenie novej technológie a poskytovania nových internetových služieb s prenosovými rýchlosťami až do 120 Mb/s (downstream) a do 10 Mb/s (upstream) sa pripravuje na začiatok budúceho roka. Slovensko sa tým po Holandsku zaradí medzi prvé krajiny využívajúce tento nový štandard na poskytovanie ultra-rýchleho internetu. V súčasnosti spoločnosť UPC novú technológiu testuje na svojej hybridnej opticko-koaxiálnej sieti na lokálnej úrovni a jej sprístupňovanie v jednotlivých mestách bude prebiehať postupne počas budúceho roku.
revenant76
Junior

Odeslat příspěvekod fotoba 19. 2. 2009 19:53

Pozor lenze na EuroDocsis 3.0 potrebuses novy modem alebo aspon upgrade firmware v starom, ale so starym nepojdes 120Mbit/s.

ak ale byva v panelaku tak prechod UPC na siet euroDOSIS 3.0 po panelak zanmna zvysenie prenosu pre cely panelak z 55Mbit/s na 800 Mbit/s

Ja som napriklad pocitil zrychelnie cez jarne prazdniny t.j deticky netahaju DC/torrent ...
fotoba
Junior

Odeslat příspěvekod Switch1 20. 2. 2009 19:24

oi!

no pocujte , my mame chello , yplne to najlacnejsie , easy alebno jak sa vola , uz nejaky ten patek a doteraz mi to stahovalo takych 250 kb/sec a dnes kukam jak je*o ze 1,3 MB/sec ... no ale uz predtym to po 5 hodine vecer dost pada a je to nestabilneee... ja stale dufam ze to je tym ze to zrychlovali a casom to prejde , modem som restartoval ... inac to nikdy nerobilo...
myslite ze to je unich? nedovolam sa im ani keby som fakt chcel , furt obsadene...

DIkkk
Switch1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod shaggy 20. 2. 2009 19:50

chello zrychlovalo -> Light je teraz 15/1Mbit
shaggy
Junior

Odeslat příspěvekod redmond 20. 2. 2009 20:04

ja mam chello medium (povodne platinum) a rychlost je stale rovnaka. Nic nezvysili.
my name is mond, Redmond.
redmond
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Switch1 20. 2. 2009 20:17

nikdo z vas to nema nestabilne???
Switch1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod shaggy 20. 2. 2009 21:15

redmond:
asi zvysovali rychlost iba stavajucim zakaznikom pre programy ktore uz nie su v ponuke. Viazanost sposobuje, ze pripojenie pri porovnani s konkurencioum (pripadne s novsimi programami od UPC) je riadne predrazene.
Chello Light stoji cca 36 € (1100,-Sk, opravte ma ak sa mylim), co bolo za 4084/384kbs docela dost, teraz to dam za 15/1Mbit, co je v porovnani s Chello Large 20/2Mbit aj tak stale viacej...
shaggy
Junior

Odeslat příspěvekod giffoo 21. 2. 2009 01:25

Zvyšovali staré programy. Posielali upozorňujúce maily. Mám chello easy. Doteraz 2048/256. od 17.februara 10240/1024 čo sa rovná novému programu chello medium
ale o cca 3 eurá (100 Skk) drahšie.
Asus M2N-E, AMD X2 4600+, 2x1024MB DDR2 A-DATA Vitesta, Sapphire ATI Radeon HD3850 512MB, 1TB Samsung F1, 200GB Hitachi, Pioneer DVR-108, Enermax Liberty 400W, 500GB MyBook WD, Logitech X-230, Logitech Formula Force Ex, 19"LCD Phylips 190S
giffoo
Junior

Odeslat příspěvekod Switch1 21. 2. 2009 09:49

no ja som sem uz zavolal technika ze mi to furt pada... asi som jediny .. beech :(
Switch1
Kolemjdoucí

Další stránka