sharker píše:som z upc píše:Ak chcete najpresnejsie meranie UPC Fiber Power pouzivajte tento merac
http://speedtest.upc.sk/UPC neodporúča speedtest.net, kedže tento merač má server vo Viedni.
Meranim na speedtest.upc.sk dosiahnete najpresnejsie hodnoty.
Ahoj to si myslel vážne ?

Toto meranie nemá žiadnu, opakujem žiadnu výpovednú hodnotu.
Ak je zákazník po vnútorných okruhoch UPC siete presmerovaný priamo na tú stránku tak je jasné, že výsledky budu vysoko napriemerné až nereálne.
Zákazníkovi to akurát zalepí oči ale v žiadnom prípade neukáže skutočnosť. Nemá to nič spoločné s realitou a connectom mimo siete UPC...
pre človeka čo navštevuje www stránky alebo severy mimo slovenska a mimo európy to je úplne bezpredmetné meranie...
Realita, to sú práve tie nezávislé servery ktoré zmerajú skutočnú rýchlosť.
Ak má UPC úzke hrdlo v sixe tak sa potom tu prítomým vôbec nečudujem že im to nefunguje.
Ďalší extrém môže byť že máte smolu na susedov.
Ak v jeho vchode v paneláku býva niekoľko tahačov ktorí pernamentne zaťažujú celé pásmo využívaním P2P sietí prípadne sľahujú kvanta dát cez rapid či megaupload a podobne file servery ostáva mu jediné... A to sťažovať s aby provider s týmito chronickými tahačmi niečo urobil. Tá sieť jednoducho na takú záťaž nieje stavaná. A kto tvrdí opak tak si sp repačením apoň čo sa Žiliny tíka "asi" se... do huby.
Je možné že sa vyskytnú lokality kde je všetko vporiadku, no sú miesta kde je jednoducho pripoojený obrovský počet zákazníkov na jednom mieste a tá sieť to tam lokálne proste vďaka tej technológii ktorá je použitá nemá šancu zvládnuť.
Tak aká je skutočnosť ?
Inak nebolo by od veci konečne vystúpiť z anonymity a prezradiť nám že kto si.. a akú funkciu v UPC zastávaš..
Takto si aj ja môžem napísať že som ja neviem fero z T-comu alebo pepo z orangu či peter z antiku..
Tak dočkám sa toho ?
Kto si

Ako si prišiel na to, že nemá žiadnu výpovednú lehotu? Ja mám Fiber Power 60 v Žiline a šlape to super, ping 8 - 15 ms, občas maximálne 21 ms.
Pri meraní cez speedtest.upc.sk mi ukazuje rýchlosti okolo 60 Mbit/s, keď si spustím meranie cez speedtest.net rýchlosti sú podobné. Ale keď spustím meranie cez stránku orange, ten mi vypisuje rýchlosť downloadu 7,5 Mbit/s... hm... To, že pri sťahovaní mimo Európy nebudem dosahovať rýchlosti, za ktoré si platím je normálny jav.
Ja tu nevidím tvoj podpis. Tvoje meno, titul a pracovnú pozíciu... keď to tu požaduješ od druhých.
Problém je skutočne väčšinou v zákazníkoch, ktorí si sami upravujú bytové rozvody, rozbočujú káble na viac TV zlým materiálom a potom sa sťažujú na firmu, že ona je na vine

to kde sme? Každý operátor má svoje plusy aj mínusy, no ja a široký okruh mojich známich s UPC problém dlhodobo nemáme.