FiberPower od UPC - reálne skúsenosti

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod vortex1394 26. 4. 2010 14:08

A v zmluve sa v tejto kategorii internetoveho pripojenia ziaden provider nezaviaze ku garantovanemu pasmu.. jedno, ci UPC/T-Com/Orange/SWAN/etc.. a ani optika nic negarantuje (ktorou sa Orange tak rad ohana).

tak ale preco sa s tym potom vychvaluju na svojej stranke ?
vortex1394
Junior

Odeslat příspěvekod alvarez 27. 4. 2010 06:13

vortex1394 píše:
A v zmluve sa v tejto kategorii internetoveho pripojenia ziaden provider nezaviaze ku garantovanemu pasmu.. jedno, ci UPC/T-Com/Orange/SWAN/etc.. a ani optika nic negarantuje (ktorou sa Orange tak rad ohana).

tak ale preco sa s tym potom vychvaluju na svojej stranke ?

presne na to, aby ta namotali, ze dostanes nieco akoze garantovane.

ja ti to prirovnam k tomuto:
Aj Polovnicka Pasteta sa vola POLOVNICKA a je tam len 1% diviny ... ostatne su bravcove usi, chvosty .... vsetko co by si si za normalnych okolnosti za pultom nikdy nekupil.
alvarez
Junior

Odeslat příspěvekod ufon_68 27. 4. 2010 07:28

domnivam se ze i na slovensku by mohl byt zakon proti lzive reklame, neni mozne aby upoutavka na produkt nabizela neco naprosto odlisne od reality, samozrejme jako zakaznik mate slibeno pouze to, co vam nabizi smlouva, ale za lzivou reklamu by mohla byt upc pokutovana
ufon_68
Junior

Odeslat příspěvekod vortex1394 27. 4. 2010 08:05

co takto podnet na nejaku obchodnu inspekciu, ma s tym niekto skusenosti ?
vortex1394
Junior

Odeslat příspěvekod dev_null 28. 4. 2010 12:07

treba citat pozorne :

... Stabilna, zarucena SIRKA PASMA (bandwith) ...

Oni zarucuju, ze v ramci ich siete a po ich kabloch to pojde 100% rychlostou. Avsak ze uzke hrdlo je pripojenie do sveta, o tom uz nepisu, lebo to sa do reklamy nehodi.
Cize po technickej stranke to nie je zavadzanie, ale laik si pod takouto formulaciou predstavi nieco ine. A v pripadnom sudnom spore by UPC pochopitelne uspelo a zakaznikovi by bolo doporucene nastudovat si technologiu.

Kazda firma si pri tvorbe reklamnej kampane da zalezat na tom, aby jej produkty vypadali ako to najlepsie na svete, avsak vsetko je v reklame formulovane tak, aby to bolo nenapadnutelne za nedodrzanie podmienok.
dev_null
Junior

Odeslat příspěvekod vortex1394 28. 4. 2010 12:41

dev_null píše:treba citat pozorne :

... Stabilna, zarucena SIRKA PASMA (bandwith) ...

Oni zarucuju, ze v ramci ich siete a po ich kabloch to pojde 100% rychlostou. Avsak ze uzke hrdlo je pripojenie do sveta, o tom uz nepisu, lebo to sa do reklamy nehodi.
Cize po technickej stranke to nie je zavadzanie, ale laik si pod takouto formulaciou predstavi nieco ine. A v pripadnom sudnom spore by UPC pochopitelne uspelo a zakaznikovi by bolo doporucene nastudovat si technologiu.

Kazda firma si pri tvorbe reklamnej kampane da zalezat na tom, aby jej produkty vypadali ako to najlepsie na svete, avsak vsetko je v reklame formulovane tak, aby to bolo nenapadnutelne za nedodrzanie podmienok.

tak potom ten burlivy digitalny svet je zrejme iba siet UPC , a do sveta zrejme prenikat zakaznik zni nepotrebuje:
S vysoko spoľahlivým UPC pripojením máte zaistenú tak potrebnú stabilitu v búrlivom a zložitom digitálnom svete.
vortex1394
Junior

Odeslat příspěvekod dev_null 28. 4. 2010 13:36

vortex1394 píše:
tak potom ten burlivy digitalny svet je zrejme iba siet UPC , a do sveta zrejme prenikat zakaznik zni nepotrebuje:
S vysoko spoľahlivým UPC pripojením máte zaistenú tak potrebnú stabilitu v búrlivom a zložitom digitálnom svete.

Tak.

Nikde sa nepise, ze ti garantuju X mega rychlost stahovania dat z Internetu. Vsetko su to len reklamne omacky, ktore nic konkretne neslubuju, ale sluzia iba na nalakanie neskuseneho zakaznika.
dev_null
Junior

Odeslat příspěvekod ZaseJa 28. 4. 2010 14:29

Skoda, ze je na modemoch zablokovane snmp. By ma celkom zaujimalo, kolko modemov sa tam snazi dostat k slovu.. Mne to ide dlhodobo na polovicnej rychlosti (teda okolo 5MBit miesto 10). Ale nestahujem, takze ma to nese..stve, ale co ma fakt stve su tie vypadky a rusenie v analog. TV obraze.
ZaseJa
Junior

Odeslat příspěvekod Naruto.Uzumaki 28. 4. 2010 17:04

To ze v sieti UPC je zarucena a stabilna sirka pasma to je pravda, mam to odskusane, ked uploadujem alebo stahujem data z pocitaca ktory je v Cesku a ma internet od upc tak to ide aj nad limit a odozva je skoro nulova.
Naruto.Uzumaki
Junior

Odeslat příspěvekod vortex1394 28. 4. 2010 17:10

Naruto.Uzumaki píše:To ze v sieti UPC je zarucena a stabilna sirka pasma to je pravda, mam to odskusane, ked uploadujem alebo stahujem data z pocitaca ktory je v Cesku a ma internet od upc tak to ide aj nad limit a odozva je skoro nulova.

co z toho , ked vacsina ostatnych zakaznikov UPC je trochu ineho nazoru...
vortex1394
Junior

Odeslat příspěvekod playzo 9. 5. 2010 17:03

sharker píše:
som z upc píše:Ak chcete najpresnejsie meranie UPC Fiber Power pouzivajte tento merac
http://speedtest.upc.sk/
UPC neodporúča speedtest.net, kedže tento merač má server vo Viedni.
Meranim na speedtest.upc.sk dosiahnete najpresnejsie hodnoty.

Ahoj to si myslel vážne ? :-D
Toto meranie nemá žiadnu, opakujem žiadnu výpovednú hodnotu. :tleskani
Ak je zákazník po vnútorných okruhoch UPC siete presmerovaný priamo na tú stránku tak je jasné, že výsledky budu vysoko napriemerné až nereálne.
Zákazníkovi to akurát zalepí oči ale v žiadnom prípade neukáže skutočnosť. Nemá to nič spoločné s realitou a connectom mimo siete UPC...
pre človeka čo navštevuje www stránky alebo severy mimo slovenska a mimo európy to je úplne bezpredmetné meranie...
Realita, to sú práve tie nezávislé servery ktoré zmerajú skutočnú rýchlosť.
Ak má UPC úzke hrdlo v sixe tak sa potom tu prítomým vôbec nečudujem že im to nefunguje.
Ďalší extrém môže byť že máte smolu na susedov.
Ak v jeho vchode v paneláku býva niekoľko tahačov ktorí pernamentne zaťažujú celé pásmo využívaním P2P sietí prípadne sľahujú kvanta dát cez rapid či megaupload a podobne file servery ostáva mu jediné... A to sťažovať s aby provider s týmito chronickými tahačmi niečo urobil. Tá sieť jednoducho na takú záťaž nieje stavaná. A kto tvrdí opak tak si sp repačením apoň čo sa Žiliny tíka "asi" se... do huby. :lol:
Je možné že sa vyskytnú lokality kde je všetko vporiadku, no sú miesta kde je jednoducho pripoojený obrovský počet zákazníkov na jednom mieste a tá sieť to tam lokálne proste vďaka tej technológii ktorá je použitá nemá šancu zvládnuť.
Tak aká je skutočnosť ?
Inak nebolo by od veci konečne vystúpiť z anonymity a prezradiť nám že kto si.. a akú funkciu v UPC zastávaš..

Takto si aj ja môžem napísať že som ja neviem fero z T-comu alebo pepo z orangu či peter z antiku.. :mrgreen:
Tak dočkám sa toho ?
Kto si :roll:

Ako si prišiel na to, že nemá žiadnu výpovednú lehotu? Ja mám Fiber Power 60 v Žiline a šlape to super, ping 8 - 15 ms, občas maximálne 21 ms.

Pri meraní cez speedtest.upc.sk mi ukazuje rýchlosti okolo 60 Mbit/s, keď si spustím meranie cez speedtest.net rýchlosti sú podobné. Ale keď spustím meranie cez stránku orange, ten mi vypisuje rýchlosť downloadu 7,5 Mbit/s... hm... To, že pri sťahovaní mimo Európy nebudem dosahovať rýchlosti, za ktoré si platím je normálny jav.

Ja tu nevidím tvoj podpis. Tvoje meno, titul a pracovnú pozíciu... keď to tu požaduješ od druhých.

Problém je skutočne väčšinou v zákazníkoch, ktorí si sami upravujú bytové rozvody, rozbočujú káble na viac TV zlým materiálom a potom sa sťažujú na firmu, že ona je na vine :-D to kde sme? Každý operátor má svoje plusy aj mínusy, no ja a široký okruh mojich známich s UPC problém dlhodobo nemáme.
playzo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vortex1394 9. 5. 2010 17:29

problem UPC je ten , ze to chvilu ide chvilu nejde. pokial maju pretazenu siet (ale uz pretazenu poriadne) robia segmentaciu - co vsak moze trvat. pred tym ta maju na haku. takze v praxi to vyzera nejako tak ze to mesiac ide a mesiac nie...
vortex1394
Junior

Odeslat příspěvekod alvarez 10. 5. 2010 13:20

playzo píše:
sharker píše:
som z upc píše:Ak chcete najpresnejsie meranie UPC Fiber Power pouzivajte tento merac
http://speedtest.upc.sk/
UPC neodporúča speedtest.net, kedže tento merač má server vo Viedni.
Meranim na speedtest.upc.sk dosiahnete najpresnejsie hodnoty.

Ahoj to si myslel vážne ? :-D
Toto meranie nemá žiadnu, opakujem žiadnu výpovednú hodnotu. :tleskani
Ak je zákazník po vnútorných okruhoch UPC siete presmerovaný priamo na tú stránku tak je jasné, že výsledky budu vysoko napriemerné až nereálne.
Zákazníkovi to akurát zalepí oči ale v žiadnom prípade neukáže skutočnosť. Nemá to nič spoločné s realitou a connectom mimo siete UPC...
pre človeka čo navštevuje www stránky alebo severy mimo slovenska a mimo európy to je úplne bezpredmetné meranie...
Realita, to sú práve tie nezávislé servery ktoré zmerajú skutočnú rýchlosť.
Ak má UPC úzke hrdlo v sixe tak sa potom tu prítomým vôbec nečudujem že im to nefunguje.
Ďalší extrém môže byť že máte smolu na susedov.
Ak v jeho vchode v paneláku býva niekoľko tahačov ktorí pernamentne zaťažujú celé pásmo využívaním P2P sietí prípadne sľahujú kvanta dát cez rapid či megaupload a podobne file servery ostáva mu jediné... A to sťažovať s aby provider s týmito chronickými tahačmi niečo urobil. Tá sieť jednoducho na takú záťaž nieje stavaná. A kto tvrdí opak tak si sp repačením apoň čo sa Žiliny tíka "asi" se... do huby. :lol:
Je možné že sa vyskytnú lokality kde je všetko vporiadku, no sú miesta kde je jednoducho pripoojený obrovský počet zákazníkov na jednom mieste a tá sieť to tam lokálne proste vďaka tej technológii ktorá je použitá nemá šancu zvládnuť.
Tak aká je skutočnosť ?
Inak nebolo by od veci konečne vystúpiť z anonymity a prezradiť nám že kto si.. a akú funkciu v UPC zastávaš..

Takto si aj ja môžem napísať že som ja neviem fero z T-comu alebo pepo z orangu či peter z antiku.. :mrgreen:
Tak dočkám sa toho ?
Kto si :roll:

Ako si prišiel na to, že nemá žiadnu výpovednú lehotu? Ja mám Fiber Power 60 v Žiline a šlape to super, ping 8 - 15 ms, občas maximálne 21 ms.

Pri meraní cez speedtest.upc.sk mi ukazuje rýchlosti okolo 60 Mbit/s, keď si spustím meranie cez speedtest.net rýchlosti sú podobné. Ale keď spustím meranie cez stránku orange, ten mi vypisuje rýchlosť downloadu 7,5 Mbit/s... hm... To, že pri sťahovaní mimo Európy nebudem dosahovať rýchlosti, za ktoré si platím je normálny jav.

Ja tu nevidím tvoj podpis. Tvoje meno, titul a pracovnú pozíciu... keď to tu požaduješ od druhých.

Problém je skutočne väčšinou v zákazníkoch, ktorí si sami upravujú bytové rozvody, rozbočujú káble na viac TV zlým materiálom a potom sa sťažujú na firmu, že ona je na vine :-D to kde sme? Každý operátor má svoje plusy aj mínusy, no ja a široký okruh mojich známich s UPC problém dlhodobo nemáme.

problem UPC je v tom, ze nevie riesit problem zakaznika, sprava sa arogantne a maju v metodike supportu velky chaos .... ako som pisal mal som 8 rokov UPC doma aj vo firme
doporucil som ich xx osobam a dnes robim presny opak s UPC sa jednoducho nieco stalo, zrusil som od nich vsetko co som mal plus zrusil som aj u nas vo firmach od nich produkty.
alvarez
Junior

Odeslat příspěvekod piti.sk 25. 5. 2010 08:29

Zdar hosi...
vcera mi prisli tecnici z UPC zriadit FP120 v Žiline na Hlinach VIII, doniesli modem, pekne zapojili...preregistrovali sme MAC modemu a vsetko ide ako ma...
momentalne mam router co ma len 100Mbit ifaces...takze som limitovany :'(
merania dopadli celkom dobre...

na speedtest.net: 94Mbit/10.4Mbit
na speedtest.upc: 92Mbit/10.3Mbit
no a v reale...ked som tahal torenty som s toho dostal 98Mbit down...up som neskusal :)

viem ze vela uzivatelov co ma CHELLO nie je moc spoko...ale ja som zatial nemal problem...jedine ked sa robil upgrade siete na Euro DOCSIS 3.0...
ked vymenim router pridam nove skusenosti a nejaky dlhodobejsi test ;)
piti.sk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 26. 5. 2010 16:42

Dnes jsem měl po dlouhé době první výpadek UPC a se mnou asi značná část Prahy 4. Nefunkční od 20:00 včera do 6:20 ráno, pak jsem šel do práce. V 16:00, když jsem přišel domů, tak už to šlo
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka