FiberPower od UPC - reálne skúsenosti

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod som z upc 3. 2. 2010 11:33

Sharker,
nehnevaj sa, z tvojich textov je jasne, ze ti ide o to aby si nadaval.
Mas asi nejaky komplex, ale to nie je moj problem ani problem ludi na tomto fore.
Odpovedal som na tvoje otazky, ale podla teba su to kecy. Ale myslim si, ze pre teba su vsetko len kecy, keby som ti dal neviem kolko dokazov, napises ze su to len kecy.
Ako som uz napisal, tie ryhclosti nejdu niekolkym desiatkam zakatznikov (evidovanyxch staznosti je cca. 50, takze dokopy nech by och bolo aj raz tolko). UPC to riesi upgradom nodov a CMTS-iek, po upgrade to zasa ide na 100%. Ale toto su podla teba kecy.
A preto nema zmysle ti argumetnovat, lebo ziadne argumenty neuznavas a toto forum evidentne vyuzivas na ventilovanie svojich komplexov.

PS: Strasne tu vychvalujes Orange. Dnes ma vypadok, nefunguju mu ziadne sluzby. Bezne mu vraj vobec nefunguje FiberTV a FiberNet taktiez ide max. na 80-90%. Ale o tom sa nezmienujes, prave preto lebo si vysadeny len a iba proti UPC. Ostatni su OK, len to zle UPC je zle, zle, zle... Tak sa bav dalej, ja ti ale urcite v tom nebudem pomahat.
som z upc
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod sharker 3. 2. 2010 11:57

Stale si sa mi nepredstavil...
Aku mas poziciu v UPC ?
Technik ? Predajca ?
Aspon to mi prezrad.
Ak uz chces vystupovat ako zastupca z UPC, s cim mas teda evidentne asi problem...
Teda vystupovat pod celym svojim menom a stat si za tym co napises, ako zastupca UPC...
Ale ak ragujes ako sukromna osoba vo svojom volnom case je to nieco ine.
Cakam od teba ze to upresnis.
Potom sa mozme bavit dalej.
A dam ti to co som slubil ;-)
To ze ragujem tak ako reagujem... to je moja vyzitka. Tiez som len clovek...
Ad orange...
Zilina.. absolutne bez problemov. Prave z toho netu teraz pisema odpovedam ti.
Urobil som anketu medzi mojimi znamymi ( firmy aj sukromne osoby ) co maju v Ziline fibernet a vsetko bez problemov.. :-)
sharker
Junior

Odeslat příspěvekod Johno 3. 2. 2010 12:09

Presne tak, ukoncil som Internet od UPC, teraz mam Orange Klasik cca 3 mesiace. Vsetko slape na 100 percent - lokalita Zilina Solinky.
Johno
Junior

Odeslat příspěvekod Kosh Naranek 3. 2. 2010 13:17

upc NIKDY, pretože s vlastnej skúsenosti viem že táto spoločnosť naťahá káble, zapája ľudí, ale keď sa vyskytne problém, tak oni proste netušia čo s tým

totiž dnes to sú presne dva mesiace a jeden deň čo som u nich ohlasoval poruchu - a odvtedy cca 15 telefonátov mojich, a vždy jedna a tá istá odpoveď: "na vašej ulici evidujeme poruchu, naši technici sa tým zaoberajú, nevieme kedy to bude vyriešené"

tu vidíte, dva mesiace je porucha na mojej ulici v ich internete - a oni proste kašlú na to. možno som idealista, ale myslím si že v slušnom štáte je takéto konanie na žalobu a miliónové pokuty. - pretože oni jednoznačne dokázateľne prevádzkujú pripojenie na internet v ktorom nevedia riešiť závady.

a u nás? nič. môžem akurát vypovedať zmluvu a ísť k t-comu a ich trápnemu adsl ktoré je 100 rokov za okolitým svetom

pre inteligentov čo tu hovoria že mám ísť inde - že "optika" * ha ha ha. ja mám možnosť UPC, adsl od t-com alebo wifi. - wifi odskúšané - zrušené, upc mám teraz - odskúšané a milimeter od zrušenia. ak pôjdem k t-comu a ich adsl tak je to moja posledná možnosť - ďalej už nič - žiadna optika či podobné veci.
Kosh Naranek
Junior

Odeslat příspěvekod sharker 3. 2. 2010 15:14

To je presne to o čom mi ide...
Aby sa niečo zmenilo...

som z upc píše:Sharker,
nehnevaj sa, z tvojich textov je jasne, ze ti ide o to aby si nadaval.
Mas asi nejaky komplex, ale to nie je moj problem ani problem ludi na tomto fore.
Odpovedal som na tvoje otazky, ale podla teba su to kecy. Ale myslim si, ze pre teba su vsetko len kecy, keby som ti dal neviem kolko dokazov, napises ze su to len kecy.
Ako som uz napisal, tie ryhclosti nejdu niekolkym desiatkam zakatznikov (evidovanyxch staznosti je cca. 50, takze dokopy nech by och bolo aj raz tolko). UPC to riesi upgradom nodov a CMTS-iek, po upgrade to zasa ide na 100%. Ale toto su podla teba kecy.
A preto nema zmysle ti argumetnovat, lebo ziadne argumenty neuznavas a toto forum evidentne vyuzivas na ventilovanie svojich komplexov.

PS: Strasne tu vychvalujes Orange. Dnes ma vypadok, nefunguju mu ziadne sluzby. Bezne mu vraj vobec nefunguje FiberTV a FiberNet taktiez ide max. na 80-90%. Ale o tom sa nezmienujes, prave preto lebo si vysadeny len a iba proti UPC. Ostatni su OK, len to zle UPC je zle, zle, zle... Tak sa bav dalej, ja ti ale urcite v tom nebudem pomahat.

Ty ako zástupca z UPC by si mal sklopiť uši, priznať chybu a robiť všetko preto aby sa podobne issues nestávali...
Potom tam v tej vašej firme vypadáte skutočne prinajmemšom komicky...
Keď jedna ruka nevie čo robí pravá...
To akú máte technológiu mňa ako zákazníka potecionálneho, či už naštastie iba bývalého, nemusí vôbec zaujímať. ^^
Dôležitá je funkčnosť a kvalita služby. A tam je problém...

Ako ak sa nájde dostatok nespokojných ľudí a túto firmu spoločne zažalujú a pokúsia sa z nej nejaké tie eurá ako odškodné vysúdiť vôbec sa im nebudem čudovať... :D

Týmto s touto témou končím. Mojej iniciatívy už bolo dosť..

Nech sa trápia hlavne tí, o ktorých peniaze a nervy ide...

Škoda môjho času....

Načo..

"Keď sa asi aj tak nič nezmení..." :hm

PS: Oceňujem tvoju snahu...
No aj tak to nestačí, aby si ma presvedčil o opaku a vyvrátil tak moje tvrdenia. ;-]
sharker
Junior

Odeslat příspěvekod forlorn 4. 2. 2010 01:46

Súhlasím so všetkým, čo tu písal sharker. Ja môžem len doplniť, že podobné skúsenosti s UPC a ich službou internet chello som mal pred rokmi aj ja. Z týchto dôvodov som nebol ochotný akceptovať mizerné služby, limitovaný net, ktorý slúžil len na prezeranie stránok, vďaka čomu si človek nemohol stiahnuť ani archív fotografií zo serveru.
Pripúšťam, že môže ísť o klamlivú reklamnú kampaň, kde sa firma pokúša naverbovať nových zákazníkov a potom na nich zvysoka kašle a ešte im aj hrubo zasahuje do práv užívania internetového pripojenia. Na Slovensku je však mnoho firiem, ktoré ťažia práve zo zavádzajucej reklamy. Len čo som mal možnosť, prešiel som okamžite na Fibernet od Orangu a tretí rok som ich spokojným zákazníkom. Na UPC však nespomínam len v zlom, prvý rok viazanosti šiel net v poriadku, problémy začali pri preťažení sieti a shappingu. Posledné mesiace som so zaťatými zubami pretrpel a vyplatil faktúry za očividne oklieštené služby. Ako vidím stále sa veľa toho nezmenilo, takisto služby nie sú na úrovni európskeho štandardu a rýchlosti nie sú také aké by mali byť.
Život je zmena a som rád, že mnoho známych a takisto aj ja sme sa rozhodli správne.
forlorn
Junior

Odeslat příspěvekod oxid_bob 4. 2. 2010 06:36

nezahmlievaj, vypala len GSM siet. fiber ide ako ma.
to je zase jeden zo sposobov komunikacie UPC?
o tyzden mi konci viazanost a idem od nich prec. este maju tu drzost a posielat list ze mi predlzuju viazanost a ked nechcem nech pridem osobne alebo napisem list. to som este nevidel taku drzost. moje skusenosti su desne nielen s netom, ale aj s TV. ked uz stvorcekuje detska stanica bebe, tak to nema uroven.
naozaj musim povedat ze UPC teraz tazi zo zotrvacnosti, z doby ked boli fakt dobry, mal som ich peknych par rokov a bez problemov, nestazoval som sa nikde. teraz hlavne ako zacali tie fiber balicky to je horsie ako bieda. ak je moznost - rychlo prec!!!
oxid_bob
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dusan 4. 2. 2010 13:52

Ja nevim cemu se divite. Vsichni nadavaji na ADSL, ze ma agregaci 1:50, ale to ze UPC ma v nekterych lokalitach u vyssich tarifu agregace radove jedna k desetitisicum, toho uz si nikdo nevsimne, protoze to UPC neinzeruje. Rychlost UPC zavisi na tom kolika sosacum kolem vas dokazali prodat jak vysoke tarify a jak je tito vyuzivaji. Paterni linky at uz to co vede panelakem nebo pak nasledne od panelaku k UPC je tak slaboucke (proti teoretickym prodavanym kapacitam), ze neni absolutne problem u vetsich lokaci to zahltit.
Auto: Infiniti M37s
AV: Onkyo 805, Sony VPL-HW55ES, HTPC
Mob: Galaxy S8+
Dusan
Junior

Odeslat příspěvekod Naruto.Uzumaki 4. 2. 2010 18:59

Ja mam internet od UPC uz tri roky a vzdy to islo naplno, nedavno som si dal Fiber Power 30, to uz modem nezvladal a rychlost downloadu bola velmi nizka, isiel som to osobne nahlasit do zakaznickeho strediska, modem mi hned vymenily za najnovsi, a problem z rychlostou do tyzdna vyriesili, teraz mam po celych 24 hodin a aj pocas celeho vecera, plnu rychlost uploadu aj downloadu dokonca casto je este vyssia, vypadky ziadne. U mna uplna spokojnost.
Naruto.Uzumaki
Junior

Odeslat příspěvekod redmond 4. 2. 2010 19:11

PCDaemon píše:"Teraz to niekedy ide v pohode, niekedy zas pomaly." To "teraz" uz trva nejako dlho a to bol tiez jeden z dovodov, preco som po 5-tich rokoch zrusil UPC, hlavne ked uz je moznost si vybrat aj ineho providera.

No ja si mozem vybrat z moznosti UPC, T-Com (DSL) alebo Orange optika (ked si zaplatim vykopove prace 6640€). Je jasne ze nebudem platit nehoraznu sumu za vykopove prace aby som mal Orangutana, T-Com cez DSL je este horsie ako UPC. Tak ze bud budem mat UPC alebo nic.

to: Naruto.Uzumaki
ak si mal modem Scientific Atlanta tak ta oj.ebali lebo ten bez problemov zvlada viac ako 30Mbits/s.
my name is mond, Redmond.
redmond
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Naruto.Uzumaki 4. 2. 2010 20:42

to: redmont
Ked som ja zacinal s UPC tak Scientific Atlanta este neexistoval, mal som od zaciatku ARRIS, a aj ten bezprobelmov zvlada Download 30MBits/s, ale sa mi casto restartoval, tie Arrisy maju uz 5 az 6 rokov stary firmvare a uz dobre nefunguju s tymi novymi CMTSkami, vymenili mi ho za Scientific Atlanta od Cisca, ktory nieje ani 3 mesiace stary. Scientific Atlanta je najnovsi modem pre jednostreamovy download.
Naruto.Uzumaki
Junior

Odeslat příspěvekod prophet 11. 2. 2010 18:21

Mno.. teraz to celkom ide, ale pred vianocami to bola dost tragedia..

Obrázek
prophet
Junior

Odeslat příspěvekod MaRmAR 18. 2. 2010 00:51

Mhm, ja mam 30/3 Mbit (Fiberpower) z balika Triple Play Digital ...

Obrázek
MaRmAR
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vortex1394 20. 2. 2010 12:23

som z upc píše:
Ja som z UPC a cudujem sa tomu, co to tu vypisujete. Fiber Power, ci uz je to 2, 10 alebo 120, ide v poriadku. Mame celkovo asi 30 uzivatelov, ktori sa stazuju a tieto staznosti riesime. Internet od UPC momentalne vyuziva cez 60 000 zakaznikov, takze tych 30 uzivatelov zasa nie je az tak vela. Aj ked, iste, je v nasom zaujme, aby boli spokojni vsetci. Ale co sa tyka rychlosti, staznosti je ako safranu. Mozno to znie nepravdepodobne niekomu, komu tie rychlosti naozaj nejdu na 100%. Ale na druhej strane, pravda je, ze vo vacsine pripadov ked takaznikovy internet nejde ako by mal, nebola chyba v pripojeni od providera. V 98% pripadoch je chyba v bytovych rozvodoch alebo v PC uzivatela.

Sharker, nechcem ta presviedcat, ale je mozne ze si mal problem kvoli sumu alebo kvoli vytazenosti nodu. Ale akonahle mame info zo zakaznickeho, ze je niektory nod plny, hned robime upgrade. Upgrady CMTS su dost nakladne veci, ale za tych 7 rokov co Upc ponuka internet, sa vzdy robili aj robia pravidelne. Takze mozno v tvojom pripade sa zhodou okolnosti vyskytlo viac problemov sucasne, tak ti neslo ako by ist malo. Ale ako vidis aj v prispevkoch vyssie, UPC nema problem uznat si chybu a odpustit uzivatelovi mesacny pausal, ak je naozaj chyba v providera.

A este cosi k tomu co si napisal o optike. UPC ma v Bratislave najvacsiu siet optiky, ci uz tomu chces verit alebo. Ako urcite vies, UPC ma HFC siet, ale z toho je v priemere 95% opticky kabel a zvysnych 5% koaxial. Preco nebol vymeneny aj ten koax? No prave preto, lebo ako posledna mila ma koax lepsie vlastnosti ako fiber. Po prve, lahsie sa s nim naraba, ohybnost pre bytove rozvody atd. Po druhe, ten koax uz zakaznik ma v byte, takze provder nemusi v bytovke ani v byte nic vrtat, prasit a pod. A po tretie, koax ktory pouzivame v UPC je ten najlepsi aky na trhu je, kapacita pre koaxiálny kábel sú dva gigabity. Takže s prenosom dat je to na dalsich 10 rokov uplna pohoda.

Vies, ono, diskusia sa moze viest slusnym slovnikom, a moze sa viest aj neslusne. Ak sa budeme bavit slusne, tak sa podme bavit. K tomu, že Upc je teba najhorisa spolocnost, je to tvoj nazor. Z mojho prostredia co poznam ludi tak je drviva vacsina spokojna. A keby nebola, asi by internet od UPC nemalo stale viac zakaznikov.

OK , chces slusnu diskusiu - mas ju mat.
zakaznikom UPC som bol 3 roky takze mam k tomu co povedat. prvy rok to slo v pohode (Zilina). druhy rok vo vecernych hodinach spomalenie zhruba na 30% udavanej rychlosti. telefonaty na hotline neriesili nic - ked som sa konecne dovolal nastala klasicka buzeracia s modemom a netstatom a hlupa vyhovorka na virus , ktory je aktivny IBA vo vecernych hodinach (!!!!). tak som si pozical notebook s MAC OS-X (zohnat ho je dost problem) a poslal som screenshoty do UPC. odpoved z UPC - bude sa robit segmentacia , zavolame ked to bude hotove. zavolali za 3 tyzdne (!!!) ze je to OK. OK to islo asi 2 mesiace a potom sa cela situacia opakovala - za tu dobu co som mal UPC asi 3x.
Zlavu z mesacneho pausalu som aj napriek pocetnym ziadostiam nikdy nedostal!

Pokial teda tvrdis ze si z UPC mam tieto otazky:

1. Preco UPC odpoveda na mailove staznosti v lehote asi 2-3 tyzdne popripade vobec ?
2. Preco na hotline robia ludia bez zakladnych technickych znalosti , je snad jedinym kriteriom ochota pracovat za najnizsi plat ?
3. Preco UPC ignoruje staznosti zakaznikov ktori su vo viazanosti ?
4. Preco UPC neupgraduje svoju siet v predstihu , ale az po tom ked mu zakaznici "hadzu kamene do okna" ?
5. Precu UPC svojimi akciovymi ponukami znevyhodnuje dlhorocnych a naopak zvyhodnuje novych zakaznikov ? Dlhorocne platiacich zakaznikov si nevazi ??
6. Preco UPC meska s rozsirenim technologie DOSCSIS 3.0 do ostatnych miest uz skoro rok ?
7. Preco UPC neinvestuje do zakaznickeho centra v Ziline , kde je opadana omietka , otlcene dvere a vyzera to tam bez nadsadzky ako na toalete v krcme stvrtej cenovej skupiny , viac ako sto tisic platiacich zakaznikov to snad nedokaze zaplatit ?

dakujem za odpoved.
vortex1394
Junior

Odeslat příspěvekod sharker 21. 2. 2010 08:27

Tiež som zo Žiliny, 6 rokov som mal UPC...
A prešiel som na FiberNET ;-)
A to odporúčam každému aj viazanému zákazníkovi spoločnosti UPC :-)
A ak nemáte Fibernet tak skúste ADSL2+ od T-Comu :-)
keď nie ADSL2+ tak aspoň ADSL :-)
Drvivá väčšina firiem na slovensku používa ako providera Slovak Telekom...
Tak a hádajte prečo...
Kvalita a dostupnosť :-)

Z5 k UPC....
Podajte reklamáciu a žiadajte vypovedať zmluvu z dôvodu porušenia zmluvných podmienok zo strany providera. Nedokáže poskytnúť službu v požadovanej kvalite a rozsahu.
To je jednoducho fakt a z toho ich ani ten najlepší právnik nevyseká...
So všetkým čo tuto kolega, tiež Žilinčan tak ako ja, napísal maximálne súhlasím...
Je to fakt smutné keď si tak veľká spoločnosť takýmto spôsobom neváži zákazníkov...

A fakt mám sto chutí sa do toho obuť, združiť niekoľko nespokojných užívateľov a tých *******************************************************************
//// doplnte si tam čo uznáte za vhodné, vulgarizmy na toto fórum nepatria////

pekne krásne zažalovať 8-)

Verím tomu že by to malo nádej na úspech...

Ak má niekto podobné pocity a už pretiekol jeho pomyselný pohár s trepezlivosťou tak nech kludne pošle svoj kontakt na seba cez súkromnú správu :-)

Ak by sme žili inde ako na Slovensku tipujem že tento provider by už mal dávno pozastavenú činnosť, predbežným opatrením súdu na základe opakujúcich sa oprávnených stažností a reklamácii. Nikde inde by si to tak veľká firma nemohla dovoliť.. Ale žial banánová republika umožnuje aj takéto podnikanie... Fuj...

Treba začať konať :-)
sharker
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka