FiberPower od UPC - reálne skúsenosti

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Slamka 21. 2. 2010 11:59

Obrázek

FiberPower 10/1, dvojity upload.. :-))
Nonstop takato rychlost - co platim, to mam - spokojny zakaznik u nich uz asi 6 rokov..
Slamka
Junior

Odeslat příspěvekod wladas13 22. 2. 2010 00:12

Som z Bratislavy, konkretnejsie z Pod.Biskupic ale mimo bytovej vystavby (v rodinnom dome)
Po troch rokoch ma uz omrzelo platit vysoke palky t-comu za suchtave aDSL.
Chcem prejst do UPC. Ako tu citam je tu dost nespokojnych zakaznikov. Ja ale na vyber nemam. Len aDSL alebo UPC cez koaxial. Nic ine v tejto diere neni.

Dufam ze nebudem mat take problemy

chcem sa ale spotat co to je adsl2...par krat to tu bolo spominane
v ponuje t-comu to nevidim
Panasonic TX-P50G30E; Popcorn Hour A-200
NAS/server: Celeron G530, ASUS P8H67-M LE, Corsair DDR3 1x2048MB, WD 1,5TB (WD15EARS), WD 2TB (WD20EARS), WD 3TB (WD30EZRX)
Be Quiet! L7-300W, CoolerMaster Elite 342
wladas13
Junior

Odeslat příspěvekod volkovski 22. 2. 2010 13:40

aDSL 2 program od TCOMU sa oznacuje "Turbo 4 " 12 288 / 512 kbit/s ;-)
volkovski
Junior

Odeslat příspěvekod wladas13 22. 2. 2010 14:45

hmmm to je tiez zaujimave
sice drahe ale nedavno turbo 4 stala aj 1700 sk
ale aj tak asi dam upc
NAS/server: Celeron G530, ASUS P8H67-M LE, Corsair DDR3 1x2048MB, WD 1,5TB (WD15EARS), WD 2TB (WD20EARS), WD 3TB (WD30EZRX)
wladas13
Junior

Odeslat příspěvekod warhead_cz 22. 2. 2010 15:12

tak jsem dneska koukal do ceniku abych zjistil ze za stejnou sluzbu platim skoro o 900 vic to uz je fakt vrchol :D
Navigace - všechny
PC - 5200+,m2n-sli,4g,460gtx a dalši
wagen - dfensovo vysnena doslova
warhead_cz
Junior

Odeslat příspěvekod martin_tomsik 24. 2. 2010 21:44

Zdravím čitateľov a prispievateľov tohto diskusného fóra.

Mnohí sa sťažujete na nekvalitné pripojenie od spoločnosti UPC, no spoločnosť tvrdí, že v súčasnosti nemajú naozaj nikde na Slovensku žiadne hromadné podnety na nižšie rýchlosti pripojenia. Známy je len problém v Bratislave - na jednej ulici v časti Lamač. Títo zákazníci boli spoločnosťou upozornení, poskytnutá im bola zľava z faktúry. Problémom bol "šum na trase".

Ak ste zákazníkom spoločnosti UPC, využívate pripojenie FiberPower a Vaše pripojenie nedosahuje rýchlosť, ktorú by malo, tak sa nám ozvite.

Spoločnosť UPC prisľúbila pomoc pri riešení problému s nekvalitným pripojením. Ak chcete pomôcť s vyriešením sťažnosti, ozvite sa nám na e-mail: "tomsik.martin@gmail.com".
Uveďte: 1., Typ Vášho pripojenia (program)
2., Lokalitu
3., Nejaký údaj o Vašej aktuálnej rýchlosti (najlepšie viacero obrázkov z merania)
4., Váš variabilný symbol (pre identifikáciu u operátora)

Ostatní sa môžete podeliť o svoje skúsenosti na tomto fóre. Pre lepšiu prehľadnosť navrhujem, aby ste uvádzali:
1., Typ Vášho pripojenia (program)
2., Lokalitu
3., Nejaký údaj o Vašej aktuálnej rýchlosti (najlepšie viacero obrázkov z merania)

* Váš variabilný symbol nezverejňujte

Ďakujeme za spoluprácu

Martin Tomšík
-Živé.sk
martin_tomsik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wladas13 25. 2. 2010 11:16

Martin zaujimal by ma dovod preco nepisat priamo do UPC ale na uvedeny mail
wladas13
Junior

Odeslat příspěvekod martin_tomsik 25. 2. 2010 19:24

Napísať do UPC ste mohli doteraz, my Vám to môžeme sprostredkovať priamo cez hovorcu, ktorý prisľúbil pomoc s riešením, tým sa pre Vás celý proces môže urýchliť.

Nakoľko sme dostali typ na túto diskusiu spolu so sťažnosťou na pripojenie k internetu od tejto spoločnosti, chceme si zároveň preveriť fakty od čitateľov.

Ďakujem

Martin Tomšík
-externý prispievateľ Živé.sk
martin_tomsik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vortex1394 25. 2. 2010 19:35

no ja uz zakaznikom UPC nastastie nie som , ale myslim si ze je to sanca ako nieco dosiahnut - minimalne zlavu z faktury.
vortex1394
Junior

Odeslat příspěvekod prophet 25. 2. 2010 21:01

Priznam sa, ze ked som mal nejaky problem s rychlostou (mam Fiber 60), ako napr. pred Vianocami, stacil mail na riaditela UPC (na ich stranke napiste riaditelovi) a hned na druhy den volal technik a vyriesili to promptne..
Pravdou je, ze nahlasovat takyto problem (desatinove rychlosti voci deklarovanym) na hotline je strata casu a penazi..

Momentalna rychlost je takato:

Obrázek
prophet
Junior

Odeslat příspěvekod sharker 25. 2. 2010 21:24

martin_tomsik píše:Napísať do UPC ste mohli doteraz, my Vám to môžeme sprostredkovať priamo cez hovorcu, ktorý prisľúbil pomoc s riešením, tým sa pre Vás celý proces môže urýchliť.

Nakoľko sme dostali typ na túto diskusiu spolu so sťažnosťou na pripojenie k internetu od tejto spoločnosti, chceme si zároveň preveriť fakty od čitateľov.

Ďakujem

Martin Tomšík
-externý prispievateľ Živé.sk

Konečne... :lol:
To vám ale trvalo :tleskani

Ad konkurencia...

Môj Fibernet klasik za 17.90€ ( 539 SK ) s DPH :-)

Obrázek

UPC už nikdy v živote... :-!

Ani zadarmo.. :D

Edit:
Optika je optika...

Obrázek

Obrázek

Na koax kábli takýto luxus proste nehrozí... :D
sharker
Junior

Odeslat příspěvekod vortex1394 25. 2. 2010 21:55

tiez som toho nazoru

Obrázek

Obrázek
vortex1394
Junior

Odeslat příspěvekod Slamka 26. 2. 2010 07:48

Nechápem načo sem dávate screeny z rýchlostí Orange, keď je toto problematika UPC. Screen Vašej rýchlosti sa hodí do inej témy, "pochlubte se svým připojením". :hm :hm

Inak, ako som už písal vyššie:
Bratislava centrum,
FiberPower 10/1 s dvojitým uploadom,
maximálna spokojnosť non-stop
Obrázek
Slamka
Junior

Odeslat příspěvekod prophet 26. 2. 2010 19:13

sharker: pravda ak vam ta optika funguje, co.. uz sudruhovia zo siemensu dodali firmware, aby ste nemuseli cakat tri hodiny po parsekundovom vypadku napajania ONT na pridelenie IP adresy? O parodii na tv zvanu fibertv radsej ani nehovorim (aj ked to nema priamy suvis s internetom)..

Take hodnoty bezne dosahujem aj ja (pozri si moje prispevky).. a nechodim sa chvalit do vasho fora :lol:

Ziadny operator nie je bez chyb, ked bude mat pomaranc aspon polovicu uzivatelov co UPC, potom som zvedavy na rychlosti a zatazenie siete (tych par panelakov na sidliskach po Slovensku naozaj nie je vela uzivatelov)..

A zblbnutu propagandu ala optika naozaj nemusim (a hlavne jej vypadky v podani pomaranca)..
prophet
Junior

Odeslat příspěvekod sharker 2. 3. 2010 01:29

Tak by si vedel mám doma Mágio TV na optike.
S tým že je FiberTV paródia na IPTV s tebou súhlasím.
Tie tragicke francúzke sagemácke settopboxy sú katastrofa...
Rodičia ich majú doma dokonca dva a už dva krát im boli vymenené. Jednoducho sú to lacné šmejdy ktoré plnia svoju funkciu totálne nedostatočne...
Je to hanba od tak veľkej firmy používať tak trapné zariadenia..
Ale mno pozri sa na to aj z druhej strany .
Za málo penazí nikdy veľa muziky nebude...
Môžme byť radi že máme ako tak konkurenčné prostredie.
Ak by orange neprišiel netrúfam si odhadovať aké produkty a aké ceny by tu u nás teraz panovali.
Pozi si Českú republiku, tam sú na tom horšie ako MY...

A z5 k magio TV...
Jednoducho T-com má lepšiu káblovku tak ju mám od nich... :-)
v Žiline ako v prvom meste v strednej európe Deutche telecom nahodil zariadenia ktoré nemajú nikde v strednej euŕópe. Žilina slúži T-Com -u ako testovacia základňa pre ich najnovšie technológie...
Takmer celá technická podpora okrem špecializovaných pracovísk je tu v Žiline na Poštovej Ulici, necelých 500 metrov od môjho bytu.
A dôod prrečo nemám net cez optiku od T-comu je ten že T-com má 200GB Down/UP fup...
Keď to 3 mesiace po sebe prešvihneš tak ti znížia rýchlost na 2048/256 ak sa nemýlim...

A z5 k UPC...

Tie scréény som sem hodil aby aj zákazníci UPC videli že je možné mať za necelých 600 korún 40/4 mbit/s na optike.
Jenoducho UPC by sa mala nad sebou zamyslieť a zmeniť prístup k zákazníkom.
Ak sa tak nestane tak ľudia so zdravým rozumom ak majú možnosť preisť ku konkurencii s lepšími podmienkami tak odídu...
Holt také tie fintičky že treba 2 mesiace pred skončením výpovede prísť podpísať výpoveď , lebo keď to neurobíte tak si vás automaticky bez akého koľvek súhlasu z vašej strany zaviažu na ďalšie dv roky...
Tak to považujem za nečestné obchodné praktiky ktoré by v dnešnej dobe nemali už u žiadneho providera fungovať...
Okrem UPC je tým známy aj Slovanet...
T-com ide opačnou cestou :-)
Na Mágio internete ak sa znova zaviažete tak vám skrátia viazanosť 5 mesiacov...
5 mesiacov menej... teda namiesto 24-ky máte iba 19-ku a aj tu je šanca že vám ju o5 za necelé 2 roky skrátia o ďalších 5 mesiacov..

To je presne opačná politika akú má slovanet a UPC..

ZákazníkT-comu je rád že má novú akciu, internet má 6 mesiacov za 9 eur ak má aj magio tv tak dostane ďalšiu zľavu - 2 eura...

Tak a z tohoto mi skutočne vycháfdza UPC ako najhoršia možnosť...

Nech sa na mäa nikto nehnevá ale ak má niekto na výber T-com ADSL2+ alebo Optiku prípadne Orange Fibernet asi nebude vporiadku ak si vezme čosik od U**... :lol:
sharker
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka