FiberPower od UPC - reálne skúsenosti

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Slamka 2. 3. 2010 07:47

sharker píše:...Holt také tie fintičky že treba 2 mesiace pred skončením výpovede prísť podpísať výpoveď , lebo keď to neurobíte tak si vás automaticky bez akého koľvek súhlasu z vašej strany zaviažu na ďalšie dv roky...
Tak to považujem za nečestné obchodné praktiky ktoré by v dnešnej dobe nemali už u žiadneho providera fungovať...

Uff, na to si ako prišiel????
Nikdy som s tým nemal problém, vždy mi viazanosť vypršala a potom som sa sám a dobrovoľne zaviazal nanovo, lebo po skončení viazanosti Ti príde platiť plnú neakciovú cenu a tá je skutočne trošku privysoká, čiže sa neoplatí nebyť viazaný...
Ale nikdy sa mi nestalo že by ma sami od seba zaviazali!! Zas nekydaj zbytočne..

PS: V UPC nepracujem, ale zbytočné osočovanie a nepravda sem nepatrí...
Slamka
Junior

Odeslat příspěvekod vortex1394 2. 3. 2010 10:04

pokial viem automaticke predlzovanie je vysadou pseudofirmy slow-a-net

http://www.digibooks.sk/files/slovanet.htm
vortex1394
Junior

Odeslat příspěvekod wladas13 2. 3. 2010 11:38

s nechcenim predlzenim viazanosti mam skusenosti so slovanetom...
dva roky zbytocneho platenia pri nevyuzivani sluzby nasere :)
este ze to bolo len 7€
Panasonic TX-P50G30E; Popcorn Hour A-200
NAS/server: Celeron G530, ASUS P8H67-M LE, Corsair DDR3 1x2048MB, WD 1,5TB (WD15EARS), WD 2TB (WD20EARS), WD 3TB (WD30EZRX)
Be Quiet! L7-300W, CoolerMaster Elite 342
wladas13
Junior

Odeslat příspěvekod Andy1977 6. 3. 2010 15:34

Pridam svoj postreh, tiez som sa nechal ukecat a mam teraz Fiber Power 10 mb, moje realne skusenosti su ze z Rapidu mi ide tahat maximalne 1 mb za sekundu, volal som do UPC a ziadal technika, ked mi volal tak odporucil zmerat na speedtest.net kde mi ukazuje ze mam download 9,91 mb za sec co je uplna sprostost, pre mna je smerodatne co mi stiahne moj pocitac.

Chcem sa spytat tych co maju vyssi download alebo 10 mb program ako ja, kde sa da nieco stiahnut co ide aspon 5-7 mb za sekundu??

Lebo technik UPC sa vyhovara na to, ze linka je rychla a download neovplyvni, lebo tu rychlost mi dava server odkial taham,oni iba umoznuju do 10 mb za sekundu...cele sa mi to zda ako pekny ojeb, mam to pustene iba 3 dni a uz pozorujem jav, ze rychlost mi skace od 300 kb do 1 mb za sekundu,na chvilu 10mb potom cely download zamrzne na asi 20 sekund a ide dalej...

Dakujem za postrehy a odpovede.

P.S som z Bratislavy,Petrzalka
Andy1977
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vortex1394 6. 3. 2010 15:51

Andy1977 píše:Pridam svoj postreh, tiez som sa nechal ukecat a mam teraz Fiber Power 10 mb, moje realne skusenosti su ze z Rapidu mi ide tahat maximalne 1 mb za sekundu, volal som do UPC a ziadal technika, ked mi volal tak odporucil zmerat na speedtest.net kde mi ukazuje ze mam download 9,91 mb za sec co je uplna sprostost, pre mna je smerodatne co mi stiahne moj pocitac.

Chcem sa spytat tych co maju vyssi download alebo 10 mb program ako ja, kde sa da nieco stiahnut co ide aspon 5-7 mb za sekundu??

Lebo technik UPC sa vyhovara na to, ze linka je rychla a download neovplyvni, lebo tu rychlost mi dava server odkial taham,oni iba umoznuju do 10 mb za sekundu...cele sa mi to zda ako pekny ojeb, mam to pustene iba 3 dni a uz pozorujem jav, ze rychlost mi skace od 300 kb do 1 mb za sekundu,na chvilu 10mb potom cely download zamrzne na asi 20 sekund a ide dalej...

Dakujem za postrehy a odpovede.

P.S som z Bratislavy,Petrzalka

na speedtest.net sa nepozeraj , pre providera totiz nie je problem nastavit najvyssiu prioritu pre konkretnu domenu / IP - co zrejme UPC praktikuje.
rapidshare.com ma velmi dobru konektivitu , nedavno upgradoval svoje servery na 600Gb/s.

Enjoy RapidShare with 600 Gbits/s now
The upgrade that was announced on February 1st has been successfully implemented, and all the work has been completed. Thus the capacity problems have been resolved.
Of course, we will keep an eye on our systems and upgrade them again whenever necessary.
We are happy to see that more and more customers choose RapidShare and popularize our service worldwide. Thank you for your loyalty!

pokial mas dobre pripojenie a premium rapidshare ucet , taha to na plne gule.

rapidshare + fibernet premium - 70Mb/s
Obrázek
vortex1394
Junior

Odeslat příspěvekod user555 6. 3. 2010 15:55

nechcem na upc velmi nadavat, ponukaju celkom dobry produkt za celkom dobru cenu. teraz platim 42e za basic TV, 10/1 net a freetime telefon. ponukaju mi basic TV, 30/1 (i ked to je asi preklep, malo by tam byt 30/3) a anytime telefon za 42e. preco preboha za 42e, ked ta ista ponuka je na ich stranke za 38e?!? zilo by sa na svete lepsie, ak by sa viac firiem riadilo byvalim google heslom: don´t be evil.
Obrázek

to, ze treba vyjadrit nesuhlas osobne alebo snailmailom a to, ze ma nutia saskovat s vypovedanim zmluvy aby som ako 10 rocny zakaznik dostal nejaku odmenu za loajalitu je retardovane.
user555
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kentaur5 8. 3. 2010 11:47

Sice UPC uz dlhsie nemam, ale pozrel som si pre zaujimavost tie ceny ... ak sa nemylim, tych spominanych 38E je za kombináciu s tel. programom Freetime (teda slaba prevadzka) a nie Anytime, kde to vychadza naozaj o tie 4 E viac.
kentaur5
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Andy1977 8. 3. 2010 18:35

Dnes som znova volal do UPC a stazoval sa, typek na zakaznickej linke mi povedal, ze mam rychlost taku aku mam a je to spravne.

Mam program Fiber 10 kde mam mat 10 mb download, po meraniach na roznych serveroch a downloade na rapidshare, megaupload, ulozto a ine mi neda viac ako 1,2 mb za sekundu....
Typek z UPC mi oponoval, ze 10 mb rychlost ktoru oni deklaruju si mam vydelit 8 a dostanem svoju orientacnu normalnu rychlost.

Aku rychlost skutocnu na rapidshare mate vy, ktory mate program 2O, 30 a ine?Porosim o odpovede....

Podla prepoctu- 20 download je realne 2,5 mb za sekundu
-30 download je realne 3,75 mb za sekundu.

Na merania na speednet niesom zvedavy, ukazuje uplne od veci, najrealnejsie mi rychlost meria www.dsl.cz
Andy1977
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vortex1394 8. 3. 2010 19:03

neviem ci ste sa s typkom rozumeli (nie ze by som sa ich zastaval - viem aki su to exoti) ale tym osem myslel pomer medzi bitmi a bajtami , cize 1MB / 8 = 1Mb.

co sa tyka rapidshare , tak na jedno vlakno da asi 12-15Mb , takze ke tahas naraz 3 segmenty musis dosiahnut 30Mb - pokial je samozrejme v poriadku pripojenie.

stiahni a nainstaluj si rapget.rs (podla mna najlepsi DL manager pre rapidshare)
http://rapidsharing.eu/download.aspx
pri free verzii sa tam da tusim nastavit max 6 vlakien. pokial ti to ani vtedy nepojde naplno chyba nie je u teba...
vortex1394
Junior

Odeslat příspěvekod prophet 8. 3. 2010 19:45

Na 4 vlakna taham z Rapidshare.com plnu rychlost FiberPower 60 - okolo 6,5 MB/s.. takze aspon u mna nemozem na UPC povedat krive slovo!
prophet
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 8. 3. 2010 21:09

Pokud máš 10Mbit/s, pak je 1,2MB/s zcela v pořádku. Protože 1,2 * 8 = 9,6Mbit/s. Musíš rozlišovat jednotky ;)
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod mixerx 8. 3. 2010 22:08

No co ja viem... ja som problemy nikdy nemal, ale v poslednych mesiacoch (a hlavne teraz asi dva tyzdne) je to bieda. Technik mi asi pred mesiacom povedal, ze mam pockat, ze do par dni bude vsetko v poriadku. Ja som tvor trpezlivy, takze u mna par dni = kludne aj mesiac, ale namiesto zlepsenia nastava iba zhorsenie.
Mam fiberpower 30 (30/3Mb), toto je moja aktualna rychlost, ktoru mam uz pekne dlho a vacsinou je naozaj upload rychlejsi ako download.
Obrázek
Obrázek
Lokalita BA Karlova Ves... bohuzial nikto zo znamych to tu nema, tak netusim, ako su na tom ini z KV.
mixerx
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Andy1977 9. 3. 2010 19:02

vortex1394-na stahovanie pouzivam Rapget uz dlho....

Skusal som samostatne tahat 1 link 2 aj viac, VZDY SA MI RYCHLOST 1,2 MB ROVNOMERNE ROZDELI NA POCET LINKOV cize viac z toho nedostanem.Cim viac linkov, tym pomalsie taha cize pri 3 linkoch mi ide kazdy cca 330 kb za sekundu.

To, ze chyba nieje u mna viem, problem je ze UPC odmieta nizku rychlost a tvrdi ze mam byt vlastne spokojny s takou slimacou rychlostou....tymto pristupom ma fakt seru, viem iba jednu vec, za 12 mesiacov idem do Orange a mozu mi lizat rit a ponukat vselijake vyhody, mna uz neukecaju....takto pridu o zakaznika.

Download 10mb fakt dobry zart..... :tleskani
Andy1977
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bari007 9. 3. 2010 19:35

Aby ses pak ale nedivil, že u Orange si taky koupíš 10 mega net (rozuměj 10Mbit/s) a ono to ve skutečnosti pojede "jen" 1,2 MB/s ;) Protože ve skutečnosti je všechno v pořádku a jediný problém je v tom, že nerozumíš jednotkám v informatice.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod wladas13 9. 3. 2010 20:13

@Andy1977
Bari ti to dobre vysvetluje. Chyba neni v UPC ale medzi monitorom a stolickou.
Ty mas Fiber Power 10 kde ti garantuju rychlost 10 Mbit/s (niekedy oznacovane 10 Mbps)
Ked je uvedene male "b" tak to znamena ze je to uvedene v bit-och. Pri realnom stahovani ale vseobecne pri nahravani sa pouziva aktualna rychlost v bajt-och ktore sa uz oznacuje velke B

1B = 8 bitov
1 MB = 8 Mb
1,25 MB = 10 Mb

takze tvoj internet ma spravnu rychlost ;)

Za dva mesiace mi konci zmluva u t-com tak im dam papa a hura k UPC...viem sice ze sa tu na nich ludia stazuju ale ja mam na vyber len UPC a t-com takze vytaz je jasny :)

Dotaz: da sa niekde zohnat STB s DVB-C tunerom alebo musim jedine od UPC zobrat ?
Panasonic TX-P50G30E; Popcorn Hour A-200
NAS/server: Celeron G530, ASUS P8H67-M LE, Corsair DDR3 1x2048MB, WD 1,5TB (WD15EARS), WD 2TB (WD20EARS), WD 3TB (WD30EZRX)
Be Quiet! L7-300W, CoolerMaster Elite 342
wladas13
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka