FiberPower od UPC - reálne skúsenosti

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod som z upc 11. 3. 2010 15:10

Ak chcete najpresnejsie meranie UPC Fiber Power pouzivajte tento merac
http://speedtest.upc.sk/
UPC neodporuca speedtest.net, kedze tento merac ma server vo Viedni.
Meranim na speedtest.upc.sk dosiahnete najpresnejsie hodnoty.
som z upc
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vortex1394 11. 3. 2010 15:50

som z upc píše:Ak chcete najpresnejsie meranie UPC Fiber Power pouzivajte tento merac
UPC neodporuca speedtest.net, kedze tento merac ma server vo Viedni.

speedtest.net ma servery po celom svete , okrem ineho aj v Partizanskom

Obrázek

pokial je ale pripojenie v poriadku tak server vo Viedni ukaze takisto dobre hodnoty

Obrázek

merac http://speedtest.upc.sk/ je blokovany pre ostatne domeny (funguje iba pre zakaznikov UPC) preto by som jeho vysledkom velmi nedoveroval...
tak ci tak odporucam pre meranie tahat viac suborov z rychleho servera - napr. rapidshare.com
vortex1394
Junior

Odeslat příspěvekod Daywalker 11. 3. 2010 19:46

na tom upc speedteste som nikdy nedosiahol vacsie hodnoty ako 30mbit, narozdiel od speedtest.net/ftp/torrentov kde to da naozaj tych 14.5MB/s
Daywalker
Junior

Odeslat příspěvekod romaneyo 25. 3. 2010 14:22

volal som X krat do upc od kedy mi zo stareho 15mb/s dali Fiber Power 60 ktory mi este ani raz nesiel viac ako 30mb/s posledne dni mi ide 6-8mb/s a fakt ma uz nebavi im tam dookola volat...mate nejaky trik ako im vysvetlit ze proste chyba u mna nie je kedze stary internet od nich mi isiel tak ako mal 3 ci 4 roky ci kolko som ho mal...ale FIBER POWER ide jak... ? uz je to podla mna hlupost od nich kedze vedia ze stym maju ludia problem v BA a nic stym nerobia a hovoria ze chyba u nich nie je :) Obrázek
nakoniec troska pozdrav pre panov v upc akoze Fiber Power 60/6
romaneyo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vortex1394 25. 3. 2010 14:30

romaneyo píše:volal som X krat do upc od kedy mi zo stareho 15mb/s dali Fiber Power 60 ktory mi este ani raz nesiel viac ako 30mb/s posledne dni mi ide 6-8mb/s a fakt ma uz nebavi im tam dookola volat...mate nejaky trik ako im vysvetlit ze proste chyba u mna nie je kedze stary internet od nich mi isiel tak ako mal 3 ci 4 roky ci kolko som ho mal...ale FIBER POWER ide jak... ? uz je to podla mna hlupost od nich kedze vedia ze stym maju ludia problem v BA a nic stym nerobia a hovoria ze chyba u nich nie je :) Obrázek
nakoniec troska pozdrav pre panov v upc akoze Fiber Power 60/6

ano trik je nasledovny. stiahni si ubuntu (linuxova distribucia) a spusti ho ako live CD - nemusis instalovat. pomeraj v nom rychlost , urob screenshoty a vytlac si ich na tlaciarni. nabehni do ich zakaznickeho centra a riadne tam na nich naziap. pre usta si nedavaj servitok. jasne im povedz ze ked to neopravia nech ti umoznia odstupit od zmluvy.
vortex1394
Junior

Odeslat příspěvekod alvarez 27. 3. 2010 10:57

Ahojte,

takze k mojmu problemu, dal som z UPC vypoved, jednoducho UPC nevedelo mi dodat sluzbu v takej miere ako sa zavizalo v zmluve ( FiberPower 120 ). Tiez ked som sa rozhodol pre ten produkt tak tvrdili, ze maju min. problemov :) no a v zivote mi to neslo viac ako 30 mbit ( priemer ) a to bolo velmi dobre, no a najhorsia je ta peripetia so supportom a vysvetlovanim ze mi to nejde ( asi 20 x volanie na support a pokazde vysvetlovanie novemu operatorovi ze kde je problem ) potom asi 5 x navsteva technikov ( ktori samozrejme mohli vzdy najskor ob tyzden, takze len navsteva technikov sa natiahla na 5-7 tyzdnov nez sa dospelo k tomu, ze to naozaj nepojde no a ktomu este 2 x list ktory som posielal.

Ak chce UPC si udrzat klientelu, tak bude musiet riadne zamakat pretoze:

- telefonicky support je tragedia, nez sa prepipam spravnemu operatorovi prejde asi 4 min. a samozrejme vela krat je uplne obsadene ked idem podla navodu cez telefonne menu dostanem sa ako zakaznik na Produkt FiberPower kde vzdy mi slecna vysvetluje, ci mam spravne
zapojeny modem proste ako u debilov :) no a ked mam stastie tak ma spoji a znova cely problem vysvetlujem odznova

- navstevnost technikov po tyzdni to je proste realita a raz sa mi stalo, ze za dva tyzdne a to mi nesiel internet vobec mal som vtedy chello premium

- casova os riesenia problemu zakaznika je absolutne nemozna moj problem som riesil 3 mesiace!!

- operator zavadza fromou ( urcite vam nikto zavola ) po tyzdni som volal ja, ze nik nevolal, na supporte sa velmi cudovali

- zosmiesnovanie sa UPC, po tom ako mi UPC uznalo ze problem je na ich strane a sluzbu ( FiberPower 120 ) nevedia dodat ponukli mi FiberPower 60 :) slecna na otazku ako mi moze ponukat FP 60 ked mam od nich FP 120 a ide mi ako FiberPower 30 nevedela odpovedat a doporucila mi dat vypoved

- UPC mi po staznostiach odpustilo ( cast ) ceny z ponukanej sluzby ( za 2 mesiace ) teraz mi prisla faktura na plnu sumu

Co dodat ? Podla mna prava ruka nevie co robi lava a to je problem.

Ja som mal UPC 8 rokov a odchadzam, dal som si odpojit vsetko aj TV aj Tel aj internet, skoda, pretoze upc a ich produkt internet cehllo
bolo dlhodobo u mna najstabilnejsie pripojenie.

Najviac ma mrzi cas ktory som musel venovat uplne zbytocnej veci a samozrejme par dni dovolenky ktore som mohol stravit niekde pri vode a nie pri nejakom technikovi.

-- 27. 3. 2010 11:02 --

UPC fiberpower 120 :)) co dodat, nadhera!

Obrázek
alvarez
Junior

Odeslat příspěvekod wladas13 28. 3. 2010 01:50

@alvarez
prezrad kde zhruba byvas
Panasonic TX-P50G30E; Popcorn Hour A-200
NAS/server: Celeron G530, ASUS P8H67-M LE, Corsair DDR3 1x2048MB, WD 1,5TB (WD15EARS), WD 2TB (WD20EARS), WD 3TB (WD30EZRX)
Be Quiet! L7-300W, CoolerMaster Elite 342
wladas13
Junior

Odeslat příspěvekod alvarez 28. 3. 2010 10:33

wladas13 píše:@alvarez
prezrad kde zhruba byvas

cast Mlynske Nivy
alvarez
Junior

Odeslat příspěvekod romaneyo 28. 3. 2010 14:03

alvarez píše:
prezrad kde zhruba byvas

cast Mlynske Nivy

ja tiez a posledne dni mi ide moj Fiber Power 60 3mbit ale zevraj cely Ruzinov ma silne obmedzenia kvoli nejakej chybe ktoru nejsu schopny opravit :)
romaneyo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod alvarez 28. 3. 2010 19:33

romaneyo píše:
alvarez píše:
prezrad kde zhruba byvas

cast Mlynske Nivy

ja tiez a posledne dni mi ide moj Fiber Power 60 3mbit ale zevraj cely Ruzinov ma silne obmedzenia kvoli nejakej chybe ktoru nejsu schopny opravit :)

mne v posledom rozhovore povedali ( po pol roku natahovania ), ze je to pretazena lokalita, takze UPC vedelo, ze je to pretazene, ale nechalo ma v tom 5 mesiacov, ze akoze riesime vas problem a samozrejme zakaznik ako blbec plati fakturacie kazdy mesiac.
alvarez
Junior

Odeslat příspěvekod romaneyo 29. 3. 2010 12:34

Obrázek
Konecne mi ide net ako ma (Fiber Power 60) po 2 mesiacoch...
romaneyo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wladas13 29. 3. 2010 15:47

@romaneyo
nejaky maly ping na UPC :)
ci ma oci neklamu
Panasonic TX-P50G30E; Popcorn Hour A-200
NAS/server: Celeron G530, ASUS P8H67-M LE, Corsair DDR3 1x2048MB, WD 1,5TB (WD15EARS), WD 2TB (WD20EARS), WD 3TB (WD30EZRX)
Be Quiet! L7-300W, CoolerMaster Elite 342
wladas13
Junior

Odeslat příspěvekod romaneyo 30. 3. 2010 20:50

wladas13 píše:@romaneyo
nejaky maly ping na UPC :)
ci ma oci neklamu

od upc som nikdy nemal problemy s pingom..sice kedysi ked upc len zacinalo som mal 5-10 teraz mam 10-15 no zily si preto nepodrezem :P kym mi pingy neskacu z 10 na 150 a podobne tak mi to nevadi
romaneyo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Liu 7. 4. 2010 08:21

No po tom čo tu čítam som zvedavý, ako mi to bude chodiť. Sťahujem sa a v danel lokalite - Ružinov som mal možnosť len UPC, nie je tam ani optika od T-Comu ani Orange. Tak som zvedavý ako to bude chodiť, dal som si FiberPower 30.
Liu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sharker 10. 4. 2010 11:10

som z upc píše:Ak chcete najpresnejsie meranie UPC Fiber Power pouzivajte tento merac
UPC neodporúča speedtest.net, kedže tento merač má server vo Viedni.

Ahoj to si myslel vážne ? :-D
Toto meranie nemá žiadnu, opakujem žiadnu výpovednú hodnotu. :tleskani
Ak je zákazník po vnútorných okruhoch UPC siete presmerovaný priamo na tú stránku tak je jasné, že výsledky budu vysoko napriemerné až nereálne.
Zákazníkovi to akurát zalepí oči ale v žiadnom prípade neukáže skutočnosť. Nemá to nič spoločné s realitou a connectom mimo siete UPC...
pre človeka čo navštevuje www stránky alebo severy mimo slovenska a mimo európy to je úplne bezpredmetné meranie...
Realita, to sú práve tie nezávislé servery ktoré zmerajú skutočnú rýchlosť.
Ak má UPC úzke hrdlo v sixe tak sa potom tu prítomým vôbec nečudujem že im to nefunguje.
Ďalší extrém môže byť že máte smolu na susedov.
Ak v jeho vchode v paneláku býva niekoľko tahačov ktorí pernamentne zaťažujú celé pásmo využívaním P2P sietí prípadne sľahujú kvanta dát cez rapid či megaupload a podobne file servery ostáva mu jediné... A to sťažovať s aby provider s týmito chronickými tahačmi niečo urobil. Tá sieť jednoducho na takú záťaž nieje stavaná. A kto tvrdí opak tak si sp repačením apoň čo sa Žiliny tíka "asi" se... do huby. :lol:
Je možné že sa vyskytnú lokality kde je všetko vporiadku, no sú miesta kde je jednoducho pripoojený obrovský počet zákazníkov na jednom mieste a tá sieť to tam lokálne proste vďaka tej technológii ktorá je použitá nemá šancu zvládnuť.
Tak aká je skutočnosť ?
Inak nebolo by od veci konečne vystúpiť z anonymity a prezradiť nám že kto si.. a akú funkciu v UPC zastávaš..

Takto si aj ja môžem napísať že som ja neviem fero z T-comu alebo pepo z orangu či peter z antiku.. :mrgreen:
Tak dočkám sa toho ?
Kto si :roll:
sharker
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka