V poslednom case sa mi zda, ze vsetky webove merace rychlosti ukazuju blbosti...
Napriklad na speedtest.net mi ku koncu merania downloadu vyskoci rychlost aj na 4-nasobok (70-100 Mbps) mojej maximalnej (mam 30/3). Vysledky speedtestov na slovenskych ci ceskych strankach sa pohybuju od 5 do 30 Mbps - pre mna osobne preto vysledky z tychto speedtestov nemaju skoro ziadnu vypovedaciu hodnotu.
Radsej si odmeriam realnu rychlost tak, ze si pustim stahovanie niekolkych suborov z RS alebo stahovanie torrentu s dostatkom seederov.
No a realne skusenosti? Ja som s rychlostou UPC internetu nemal skoro ziadne problemy. Mam ho uz vela rokov, najskor v BA - Ovsiste, teraz styri roky v Dubravke. Jedine cca pred rokom (jar-leto 2009) sa mi niekolko mesiacov zdalo, ze medzi 20.00 a 24.00 som nedosahoval pri downloade maximalnu rychlost, ale predtym a aj teraz je to v poriadku. Mal som ine problemy - s restartovanim modemu - ale to vyriesila jeho vymena a vymena sietovej karty (o tom som pisal v inom vlakne). Teraz bezi download bez problemov na maxime aj niekolko hodin, pri uploade sa modem niekedy restartne, ale staci obmedzit rychlost uploadu na 85-90% maximalnej a potom je to stabilne. Pred par dnami som zmenil stary program 20/2 na 30/3 a napriklad stahovanie z RS mi bezalo 3 hodiny rychlostou 34 Mbps bez kolisania. Takze ja som z netom od UPC v podstate spokojny...