Veřejná IP od O2

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Chmelki 8. 4. 2010 15:06

Dobrý den,
chci se zeptat, jestli Telefonica O2 poskytuje veřejnou IP. Nebo jestli by mi někdo neporadil vhodného poskytovatele pro oblast Čechy 42, okres Přerov.
Chmelki
Junior

Odeslat příspěvekod vladimir 8. 4. 2010 15:12

ADSL?
Veřejnou máš automaticky, veřejná statická je za příplatek.
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod Chmelki 8. 4. 2010 15:17

To nevadí, ale dá se přidělat od O2 na ADSL statická veřejná IP.
Chmelki
Junior

Odeslat příspěvekod vladimir 8. 4. 2010 15:48

Ano, dá. Zřizení 594 Kč, měsíčně poplatek 252 Kč. Viz ceník doplňkových služeb http://www.cz.o2.com/osobni/89539-gsm/1 ... luzby.html
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod Nargon 8. 4. 2010 20:05

Ja bych jen podotkl. A proc to delat?
Sice ti O2 prideluji dynamickou verejnou ip adresu, ale ta dynamicnost tam moc neni. Za normalni situace se ti ip adresa nezmeneni ani za nekolik let. Proc jim cpat prachy za neco co mas vicemene zdarma?
Desktop: Ryzen 7 1800X (3.95GHz, 1.35V), Asus Crosshair VI Hero, 16GB DDR4 Ram (3200MHz), 128GB SSD + 3TB HDD, Nvidia GTX 1080
Notebook: Asus UL50VT 15.6" (SU7300@1.7GHz, 4GB ram, 500GB HDD, Intel GMA 4500MHD + nVidia G210M, dlouha vydrz cca 7+ hod)
Nargon
Moderátor

Odeslat příspěvekod jenda.69 9. 4. 2010 01:45

+1, O2 (dřív ještě ČTc) ADSL internet doma máme už asi tak 5-6 let a IP mám pořád jednu a tu samou a to si za statickou nepřiplácíme.
jenda.69
Junior

Odeslat příspěvekod Petr_S 9. 4. 2010 01:55

No kolega měl u O2 taky asi rok jednu IP adresu - a pak mu ji během měsíce změnili asi desetkrát. Záleží na tom, jak moc velký problém by to pro tazatele byl.

Jenom podotýkám, že snad všichni poskytovatelé ADSL kromě O2 poskytují pevnou IP adresu zdarma, tedy v ceně služby, takže bych se poohlédl po někom jiném: http://www.dsl.cz/adsl-internet
Petr_S
Pokročilý

Odeslat příspěvekod komarsz 9. 4. 2010 15:30

Já jen upřesním.
Ta adresa je sice veřejná, ale například hraju trackmanii. Tam je nutné mít přímo veřejnou od nich zapnutou aby jsi mohl například vytvořit server ve hře.
Já osobně si platím hosting serveru, ale občas se mě na to pár lidí ptalo.
Server sice vytvoří, ve hře je vidět, ale nelze se na něj připojit.
Ale chmelki nenapsal, jestli jí chce třeba na podobný případy.
komarsz
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 9. 4. 2010 15:31

Pak stačí v nastavení routeru směrovat potřebné porty na tvůj PC. protože veřejnou adresu má router, počítače za routerem už ji nemají, ale mají přiřazenou nějakou adresu z rozsahu lokální sítě, proto je potřeba směrovat ty porty.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod komarsz 9. 4. 2010 17:48

Jasně. ono stačí, když se mě půlka komunity trackmanie denně ptá na 300 věcí a ještě je máčet do dalších věcí. Ale jak říkám patrně mu půjde o nějaký podobný věci.
komarsz
Junior

Odeslat příspěvekod pking 19. 4. 2010 16:16

Nargon píše:Ja bych jen podotkl. A proc to delat?
Sice ti O2 prideluji dynamickou verejnou ip adresu, ale ta dynamicnost tam moc neni. Za normalni situace se ti ip adresa nezmeneni ani za nekolik let. Proc jim cpat prachy za neco co mas vicemene zdarma?

Musim potvrdit, kazdy uzivatel ADSL ma v systemu "staticky" pridelenou IP adresu. Ta se meni pouze v pripadech upravy na technologii, rekonfiguraci apod. a ted uz se to moc nestava... Uzivatelum se to samozrejme predklada jako dynamicka adresa :D
pking
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JRD 20. 4. 2010 14:26

To jestli je IP statická nebo dynamická není až tak důležité, hlavní výhoda veřejné IP je že není sdílená.
Jarda / Nemám rád oslovení v množném čísle.
JRD
Pokročilý

Odeslat příspěvekod opMysty 9. 4. 2014 18:26

Bari007 píše:Pak stačí v nastavení routeru směrovat potřebné porty na tvůj PC. protože veřejnou adresu má router, počítače za routerem už ji nemají, ale mají přiřazenou nějakou adresu z rozsahu lokální sítě, proto je potřeba směrovat ty porty.

Chtěl jsem se zeptat mám taky takový problém od té doby co mám internet od o2 internet tak mi nejde jedna online hra už jsem zkoušel všechno i povolit porty v routeru ale stejně to nejde a už fakt nevím jinak router mám COMTREND vr-3026e v2 .... mohl by jste mi poradit jak směrovat potřebné porty ?
opMysty
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bari007 9. 4. 2014 19:18

A platíš si veřejnou statickou IP? A určitě ta hra potřebuje veřejnou statickou IP?

Řešil jsi to s autorem (oficiální podporou) té hry?
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod opMysty 9. 4. 2014 19:38

A platíš si veřejnou statickou IP? to nevim jak to zjistím platím normálně základ platíme asi cca 500kč

A určitě ta hra potřebuje veřejnou statickou IP to taky nevím :D zjistím to v návodu u hry ?

Řešil jsi to s autorem (oficiální podporou) té hry? ne neřešil
opMysty
Kolemjdoucí

Další stránka