Mam problem: novy NB Lenovo G560 s Win7 s wifi kartou Atheros AR 9285 s MAC adresou zacinajici na C0-xx-xx-xx-xx-xx. Wi-fi mi obstarava Ovislink 5460AP, kde mam nastaveno, ze pristup maji povoleny pouze zadane MAC adresy. Problem je v tom, ze kdyz chci povolit pristup pro novou MAC C0-xx-xx-xx-xx-xx, zahlasi to "MAC address is illegal". Vsimnul jsem si, ze vsechny ostatni MAC, kterym mam pristup povolen maji MAC 00-xx-xx-xx-xx-xx a samozrejme v takovem formatu MAC zadat jde. Rozhodl jsem se tedy, ze si zmenim MAC adresu na Lenovu, aby zacinala na 00- ... jenze i kdyz ji zadam v registrech, nebo pres Windows nebo pres software stahnuty z internetu, stejne v ipconfig /all vidim stale puvodni originalni s CO-xx-xx-xx-xx-xx a na router se mi stale nejde pres wifi dostat. Firmware na ovislinku mam 5460APv2_e8, je z roku 2005 a jsou novejsi, tusim v18. Moznost prehrani firmware bych ale rad resil az naposled, protoze je to pry docela riziko.
Nema tu nekdo Ovislink 5460 Ap s novejsim firmware a nemohl by otestovat, jestli mu povoli zadat MAC adresu do Allow listu napriklad C0-CB-38-71-43-9A ?