Free WiFi v McDonald's způsobuje BSOD

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Marsian 28. 6. 2011 10:59

Mám takový zvláštní problém. Někdy minulý týden jsem se stavil na rychlý oběd v McDonald's a chtěl jsem se kouknout na mail. Asi po pěti minutách po připojení k free wifi se objevila BSOD. Nechal jsem to být, jako nějakou náhodnou chybu, ale po restartu se za chvíli objevila znova. To už jsem začal podezřívat, že asi v měsíc starém notebooku Lenovo T410 je něco shnilého. Zavřel jsem notebook a nechal problémy na později. Jinde už se mi ale BSOD neobjevila (nikdy, předtím ani potom), až zase včera, když jsem se znova stavil na oběd v McDonald's (v Praze na Evropské). Nemá někdo nápad, čím by to mohlo být? Můžou tam mít nějaké "nekompatibilní" AP? Nějak si to nedokážu úplně vysvětlit.

Díky za odpovědi...
Marsian
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 28. 6. 2011 11:04

Může za to WiFi karta nebo její ovladače. Vyzkoušej jiné ovladače.

A když píšeš o BSOD, tak by se minimálně slušelo uvést, jaký operační systém používáš a minimálně BSOD vyfotit, nebo ještě lépe někam uploadnout obsah služky C:\Windows\Minidump
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod vladimir 28. 6. 2011 11:07

A co firewall, používáš? Může se ti do compu dobývat nějaká breberka...
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod Marsian 28. 6. 2011 11:25

Takže pro doplnění informací. Je to na Win 7 32bit. Co přesně na té BSOD bylo už nevím, protože jsem se víc věnoval svému obědu. Navíc ty dumpy jsem ještě večer smazal CCleanerem. Rychleji konám, než myslím. Navíc mě napadlo se na to zeptat až teď...

Že za to může wifi/ovladač mě napadlo. Spíše mě zajímalo, jestli se někdo už s takovým problémem setkal. A jestli konkrétní AP může takovým způsobem odstřelit celej systém.

A firewall na veřejné wifi jsem zapnutý měl. Že by to byla nějaká havěť se mi zdá spíš nepravděpodobné. Ale možné je všechno...
Marsian
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 28. 6. 2011 11:28

Vyzkoušej jiné ovladače. Dokud ale nevíme, co přesně způsobilo modrou smrt, není možné nic konkrétního říct, vše je jen teoretizování.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod marczus 28. 6. 2011 11:36

Ano, stava se to .. ja kdyz jsem posilal death pakety na svoje AP tak brachovi na notebooku (ACER) se objevila po pripojeni do site BSOD. A stale dokolecka.. nabehnul win a zacal se pripojovat k wifi a BSOD ... delo se to i po tomto utoku .. proste tam nekde vznikla chyba..
Jedine reseni bylo restartovat AP. Uz vse bylo OK.. delal to myslim nejaky router od O2 takovej bilej ... mel v sobe pripojeni na ADSL + WIFI+ LAN .. takze jestli ho tam maji .. a nekdo tam poslal death pakety .. tak to bude nejspis tim .. :-) ale co to zpusobuje nevim .. me vse fungovalo normalne...
marczus
Junior